Δε νεξτ γκρικ πρεζιντεντ*

Must Read

 Ένα από τα προσόντα της Σακελλαροπούλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι ενδυματολογικές επιλογές της

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Βρε, μήπως και η ένθετη φωτό είναι μοντάζ; Μήπως συνέθεσαν δύο εικόνες σε μία και έβαλαν την κυρία Σακελλαροπούλου με ντύσιμο του στιλ «άργησα να πάω στη λαϊκή και σε λίγο θα μαζέψουν τους πάγκους, και έβαλα ό,τι να ‘ναι για να προλάβω» και δίπλα της τον Ρώσο πρεσβευτή; Όχι, δεν επρόκειτο για μοντάζ.

Η εκλεγμένη Πρόεδρος κότσαρε πλαστικούς κοθόρνους (πρώτος πάγκος δεξιά με τα κινέζικα κοψοχρονιά) και μια παντελονιά ριγάτη-τσουβαλάτη για να συναντήσει τον Ρώσο πρεσβευτή Α. Μάσλοβ, που φορά κοστούμι. Ο Ρώσος είναι τόσο προσεκτικός, ώστε στη φωτογραφία οι αντίχειρές του εφάπτονται στις ραφές του παντελονιού – με σκοπό το παράστημά του να δείχνει στρατιωτικό. Η αμφίεση της κυρίας Σακελλαροπούλου είναι για λύπηση˙ όχι λύπηση για εκείνην, αλλά για την Ελλάδα μας.

Ο τύπος έχει πολλή ουσία, κυρία Σακελλαροπούλου. Πόσες δίκες έχουν διακοπεί, αναβληθεί ή καθοριστεί η έκβασή τους για τυπικούς λόγους; Ο τύπος εντάσσει κάθε υποκείμενο στο πλαίσιό του. Ακόμα και στην αττική σύνταξη σπάνια παραβιάζεται ο τύπος. Ενας από τους θεσμοθετημένους «αιφνιδιασμούς» είναι τα πολλά υποκείμενα που… εκπροσωπούνται από ένα ρήμα: «Τα παιδία παίζει».

Ο τύπος έχει ουσία παντού – από τη χημεία, όπου ο σωστός τύπος περιγράφει την κατάλληλη ουσία και ένωση, μέχρι τα μαθηματικά, τις σχέσεις, την πολιτική. Είναι εκτός «τύπου» σε γάμο να μοιράζεις κόλλυβα. Είναι παράτυπο σε επίσκεψη, αντί για γλυκά, ποτά ή άνθη, να προσφέρεις σφαλιάρες και κατάρες.

Η αμφίεση της κυρίας Σακελλαροπούλου μέχρι πρότινος αφορούσε μόνο την ίδια και τον στενό οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό περίγυρό της. Από τη στιγμή, όμως, που εξελέγη από τους (κατενθουσιασμένους με την περίπτωσή της) βουλευτές του Κοινοβουλίου αφορά όλους μας.

Αν επιμείνει να εκτίθεται η ίδια για οικτρές ενδυματολογικές επιλογές, όπως αυτή της φωτογραφίας, τότε πρέπει να της καταστεί σαφές ότι εκθέτει την Ελλάδα, η οποία δεν της χρωστά δα και τίποτα για να την κογιονάρουν από τη Γη του Πυρός μέχρι το Βλαδιβοστόκ για το ντύσιμο της Προέδρου της Δημοκρατίας της. Κυρία Σακελλαροπούλου, ντυθείτε ανάλογα με το αξίωμά σας!

* Σε ελληνικούς χαρακτήρες, η αγγλική φράση που μεταφράζεται ως «η επόμενη Ελληνίς Πρόεδρος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστροφές στο Moulin Rouge – Tι συνέβη στο διάσημο καμπαρέ στο Παρίσι

Ένας δυνατός θόρυβος ξύπνησε τους περιοίκους του Moulin Rouge (Κόκκινος Μύλος) στο Παρίσι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το γνωστό...

More Articles Like This