Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Δε νεξτ γκρικ πρεζιντεντ*

 Ένα από τα προσόντα της Σακελλαροπούλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι ενδυματολογικές επιλογές της

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Βρε, μήπως και η ένθετη φωτό είναι μοντάζ; Μήπως συνέθεσαν δύο εικόνες σε μία και έβαλαν την κυρία Σακελλαροπούλου με ντύσιμο του στιλ «άργησα να πάω στη λαϊκή και σε λίγο θα μαζέψουν τους πάγκους, και έβαλα ό,τι να ‘ναι για να προλάβω» και δίπλα της τον Ρώσο πρεσβευτή; Όχι, δεν επρόκειτο για μοντάζ.

Η εκλεγμένη Πρόεδρος κότσαρε πλαστικούς κοθόρνους (πρώτος πάγκος δεξιά με τα κινέζικα κοψοχρονιά) και μια παντελονιά ριγάτη-τσουβαλάτη για να συναντήσει τον Ρώσο πρεσβευτή Α. Μάσλοβ, που φορά κοστούμι. Ο Ρώσος είναι τόσο προσεκτικός, ώστε στη φωτογραφία οι αντίχειρές του εφάπτονται στις ραφές του παντελονιού – με σκοπό το παράστημά του να δείχνει στρατιωτικό. Η αμφίεση της κυρίας Σακελλαροπούλου είναι για λύπηση˙ όχι λύπηση για εκείνην, αλλά για την Ελλάδα μας.

Ο τύπος έχει πολλή ουσία, κυρία Σακελλαροπούλου. Πόσες δίκες έχουν διακοπεί, αναβληθεί ή καθοριστεί η έκβασή τους για τυπικούς λόγους; Ο τύπος εντάσσει κάθε υποκείμενο στο πλαίσιό του. Ακόμα και στην αττική σύνταξη σπάνια παραβιάζεται ο τύπος. Ενας από τους θεσμοθετημένους «αιφνιδιασμούς» είναι τα πολλά υποκείμενα που… εκπροσωπούνται από ένα ρήμα: «Τα παιδία παίζει».

Ο τύπος έχει ουσία παντού – από τη χημεία, όπου ο σωστός τύπος περιγράφει την κατάλληλη ουσία και ένωση, μέχρι τα μαθηματικά, τις σχέσεις, την πολιτική. Είναι εκτός «τύπου» σε γάμο να μοιράζεις κόλλυβα. Είναι παράτυπο σε επίσκεψη, αντί για γλυκά, ποτά ή άνθη, να προσφέρεις σφαλιάρες και κατάρες.

Η αμφίεση της κυρίας Σακελλαροπούλου μέχρι πρότινος αφορούσε μόνο την ίδια και τον στενό οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό περίγυρό της. Από τη στιγμή, όμως, που εξελέγη από τους (κατενθουσιασμένους με την περίπτωσή της) βουλευτές του Κοινοβουλίου αφορά όλους μας.

Αν επιμείνει να εκτίθεται η ίδια για οικτρές ενδυματολογικές επιλογές, όπως αυτή της φωτογραφίας, τότε πρέπει να της καταστεί σαφές ότι εκθέτει την Ελλάδα, η οποία δεν της χρωστά δα και τίποτα για να την κογιονάρουν από τη Γη του Πυρός μέχρι το Βλαδιβοστόκ για το ντύσιμο της Προέδρου της Δημοκρατίας της. Κυρία Σακελλαροπούλου, ντυθείτε ανάλογα με το αξίωμά σας!

* Σε ελληνικούς χαρακτήρες, η αγγλική φράση που μεταφράζεται ως «η επόμενη Ελληνίς Πρόεδρος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ