Προειδοποιητικά πυρά

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες, ένας συνοριακός φρουρός στην Ουγγαρία έκανε χρήση προειδοποιητικών πυρών για να εμποδίσει την είσοδο ομάδας λαθρομεταναστών που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τη μεθόριο με τη Σερβία.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Οι επίδοξοι εισβολείς φυσικά τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι ελάχιστοι που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στον ατσάλινο φράχτη, τον οποίο έχει στήσει στα ουγγροσερβικά σύνορα ο Ορμπαν, συνελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες και, αφού έφαγαν μερικές «ψιλές», στάλθηκαν πίσω πακέτο στους Σέρβους.

Κανείς δεν διανοήθηκε να κάνει παρατήρηση στην ουγγρική κυβέρνηση για τη χρήση αυτού του ύστατου μέσου αποτροπής. Ούτε η Κομισιόν σκέφτηκε να διαμαρτυρηθεί ούτε κανείς άλλος επιχείρησε να απευθύνει συστάσεις στους Ούγγρους, καθόσον ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπαν έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει πως σε ό,τι αφορά τη συνοριακή ασφάλεια της χώρας του κουμάντο κάνουν μόνο ο ίδιος, οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του.

Προχθές ανακοινώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση προμηθεύτηκε έναν πλωτό φράχτη οριοθέτησης για να προειδοποιεί -υποτίθεται- τις φουσκωτές βάρκες με τους λαθραίους, και σηκώθηκαν όλοι να τη φάνε. Δεν μιλάω μόνο για την πέμπτη φάλαγγα των «αλληλέγγυων» του ΣΥΡΙΖΑ. «Διευκρινίσεις» ζήτησε και η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ προβληματισμό για αυτή τη «ρατσιστικού τύπου» επινόηση εξέφρασαν πλείστα όσα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και οι «New York Times», ως ναυαρχίδα του soroδιεθνισμού (με αφορμή, βεβαίως, αρνητικό δημοσίευμα της δικής μας… «Καθημερινής»).

Μας την έπεσαν, δηλαδή, όλοι μαζί για μια μάλλον βλακώδη ιδέα, που περισσότερο σε πλαστική νεροτσουλήθρα από τα Jumbo παραπέμπει παρά σε σοβαρό μέσο αναχαίτισης του λαθρομεταναστευτικού κύματος. Γιατί, όπως σοφά είπε και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, οποιοσδήποτε φράχτης, αν δεν στερεωθεί με θεμέλια στον βυθό με το πρώτο μελτέμι, θα φτάσει στην… Αίγυπτο. Και υποβρύχια στήριξη για πλαστικούς φράχτες τύπου… σχολής θαλάσσιου σκι δεν προβλέπονται!

Φανταστείτε, λοιπόν, να είχε εισηγηθεί η ελληνική κυβέρνηση κανένα σοβαρό μέτρο αποτροπής τι είχε να γίνει. Φανταστείτε να είχε αλλάξει τους κανόνες υποδοχής (ως όφειλε) και, αντί για αδιαμαρτύρητη περισυλλογή όσων τρυπάνε τις βάρκες τους και παριστάνουν τους ναυαγούς, να επέτρεπε τη χρήση προειδοποιητικών πυρών, ώστε να κολυμπήσουν πίσω στις τουρκικές ακτές απ’ όπου ξεμύτισαν.

Προτού πέσει ο πρώτος πυροβολισμός, θα είχαν στήσει τον Μητσοτάκη κατηγορούμενο σε διεθνές δικαστήριο. Και η χώρα θα υφίστατο ανηλεή επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης των δανειστών – πρωτίστως, βεβαίως, από τα γερμανικά.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν τολμά να το κουνήσει «ρούπι» και καταφεύγει σε κωμικοτραγικές επινοήσεις, όπως ο φράχτης-νεροτσουλήθρα. Μη μας πάθουν και τίποτα οι μουσαφιραίοι μας. Καμιά αμφιβολία δεν έχει μείνει πλέον. Θα υποστούμε τον λαθροεποικισμό των Αφγανών, γιατί έχουμε κυβέρνηση μειωμένων αντιστάσεων σε μια χώρα εμφανώς μειωμένης κυριαρχίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι σήμερα σε περιοχές της Αττικής ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα στο πλαίσιο των...

More Articles Like This