1821 χωρίς Σταυρό, χωρίς Ελλάδα!

Must Read

Το λογότυπο των 200χρόνων για τηνΕθνεγερσία του ’21 είναισαν την επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου. Προκαλεί θυμηδία, απωθεί

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αυτό το πράμα που βλέπετε στην εικόνα είναι το σύμβολο της επιτροπής η οποία υποτίθεται ότι επιδίωκε να συμπυκνώσει το νόημα της Επανάστασης του 1821 σε μια εικόνα. Κι αυτή η εικόνα έχει ένα… δυάρι σαν διαφημιστικό από υφασματάδικο-κουρτινάδικο κι έναν άσο καζινάτο. Αισθητικά το όλον παραπέμπει είτε σε παλιές διαφημίσεις για καταστήματα εμπορίας υφασμάτων είτε σε διακοσμητικά αιθουσών καζίνου που είναι αφιερωμένες στο παίγνιο του μπλακ-τζακ (το γνωστό 21).

Ο μεγάλος απών από αυτή την αξιοθρήνητη απόπειρα συμβολοποίησης του 1821 είναι ο Τίμιος Σταυρός. «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» έγινε ο σηκωμός του Γένους. Δεν έγινε για να μαζέψει μια λεφτού ένα μάτσο άτομα, τα οποία θα μας πουν (λες και δεν ξέρουμε) τι επιδίωκαν οι ήρωες με την Επανάσταση.

Είναι στ’ αλήθεια προσβλητικό για τον λαό μας να προσπαθεί η κυβέρνηση με τους εκλεκτούς της να επιβάλει μία μη ελληνική, μία αποχριστιανισμένη, νεοταξική και αποεθνικοποιημένη εικόνα επάνω στο γεγονός που συμπύκνωσε όλη την επαναστατική ενέργεια του έθνους μας και την εκτόνωσε σε μια εξεγερτική έκρηξη.

Τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν για την έκρηξη ήταν η αγάπη των Ελλήνων για την ελευθερία, την Ελλάδα και τον Χριστό, και το άσβεστο μίσος για τη σκλαβιά και τους Τούρκους κατακτητές. Οι Ελληνες με το ’21 δεν επιδίωκαν να δώσουν άδεια σε κανέναν να ερμηνεύει ντροπιαστικά τους αγώνες και τις θυσίες τους.

Οι επαναστατημένοι πρόγονοί μας ήθελαν να λευτερώσουν τον τόπο, να τον ορίζουν και να αποκαταστήσουν τα όρια του νέου κράτους μέχρι εκεί που υπήρχαν Ελληνες – και η εθνική ολοκλήρωση, ασφαλώς, περνούσε και περνά και πάντα θα περνά από την Πόλη και την Αγια-Σοφιά. Αυτά τα ολίγα, τα μεγάλα, τα σπουδαία είναι το νόημα του 1821 και όχι τα αηδιαστικά καραγκιοζιλίκια που μας τρίβουν κατάμουτρα οι εντεταλμένοι του ελληνόφωνου κρατιδίου.

Η πρόκληση στην ιστορική μνήμη είναι μεγάλη, η περιφρόνηση στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων ευθεία και το… κράξιμο έχει ήδη αρχίσει. Η επιτροπή για το ’21 που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελίσσεται σ’ ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This