Να σπάσεις εσύ αβγά, όχι να παρακαλάς

Must Read

Το ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα να κονιορτοποιεί τον πιο σοβαρό άνθρωπο, να τον κάνει «ανέκδοτο». Πόσο μάλλον όταν κάποιος μιλάει πολύ και γνωρίζει λίγα…

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει μιλήσει και στα «Νέα της Γαρδένιας». Κάθε φορά που κάνει δηλώσεις αποδεικνύει την τεράστια αξία της σιωπής. Ο κ. Γεραπετρίτης είναι ένας άνθρωπος έξυπνος, ικανός και επιτυχημένος στο αντικείμενό του.

Δεν υπάρχει, όμως, κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία να του πει πως, όταν πραγματικά μια κυβέρνηση θέλει να πετύχει πράγματα, οφείλει να μιλάει από ελάχιστα έως καθόλου; Ειδικά, επαναλαμβάνω, όταν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερο και η έλλειψη γνώσεων πάνω σε αυτό φέρνει αντικρουόμενες τοποθετήσεις που εκθέτουν τον ομιλούντα.

Ο υπουργός Επικρατείας έχει κάνει «χυλό» τα πάντα. Έχει βάλει στην ίδια κατσαρόλα το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, τη διαιτησία, τις ποινές για την πολυϊδιοκτησία, τον νόμο-έκτρωμα της κυβέρνησής του, τους παλαιμάχους του 2004, τη δημιουργία μιας επιτροπής «πάνω από τη διοίκηση της ΕΠΟ», τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ομοσπονδίας, το μνημόνιο με τη FIFA και την UEFA… Και προσπαθεί να πείσει ότι «ξέρει», ενώ στην ουσία η μία δήλωσή του έρχεται σε σύγκρουση με την προηγούμενη!

Η κυβέρνηση έχει «γλαστροποιήσει» τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μόνο και μόνο για να μην τον στείλει στο σπίτι του, παραδεχόμενη ότι αυτός ο άνθρωπος την οδήγησε με τις ενέργειές του στην πολιτική ανοησία (το γράφω όσο πιο κομψά!) της ψήφισης ενός νόμου ο οποίος δεν θα υλοποιηθεί, αφού αντίκειται στο αυτοδιοίκητο των Διεθνών Ομοσπονδιών. Και ο Γιώργος Γεραπετρίτης… μοιράζει καθημερινά με τις δηλώσεις του αφαίρεση 5-10 βαθμών λες και είναι φιστίκια!

Η έλευση του Τσέφεριν (πρόεδρος UEFA) και του Ινφαντίνο (πρόεδρος FIFA) στην Ελλάδα διαφημίζεται διαρκώς από τον υπουργό Επικρατείας σαν να πρόκειται να έρθουν ο Ιησούς με τους 12 Αποστόλους και να σώσουν το ποδόσφαιρό μας. Ας του πει κάποιος ότι εδώ και τρία χρόνια οι απεσταλμένοι της FIFA και της UEFA βρίσκονται πάνω από τη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Η κυβέρνηση «κάτι θέλει να κάνει», κάτι θέλει να φτιάξει, αλλά δεν ξέρει ούτε πώς ούτε με ποιους ούτε τον δρόμο. Πιστεύει ότι αυτά θα τα πάρει γραμμένα σε σκονάκι από τη FIFA και την UEFA. Μόνο που υπάρχει μια… μικρή διαφορά: Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να σπάσει αβγά απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, καμία υπερκείμενη Αρχή δεν μπορεί να της φτιάξει ομελέτα. Αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να σταθεί απέναντι στον Μαρινάκη, στον Σαββίδη (κατά πρώτο λόγο, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ «σκοτώνονται» τώρα), στον Μελισσανίδη, στον Αλαφούζο και τους άλλους, τότε καμία UEFA / FIFA δεν μπορεί να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας.

Χρειάζεται να έρθει ο Τσέφεριν στην Ελλάδα για να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση το αυτονόητο; Δηλαδή, ως βασικό ξεκίνημα, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τις δημόσιες τοποθετήσεις – δηλώσεις – ανακοινώσεις σχεδόν υβριστικού περιεχομένου από τους «πρωταγωνιστές» του, που σε καθημερινή βάση κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επιδεινώνουν διαρκώς το «πολεμικό κλίμα»; Εκατομμύρια δηλώσεις έχει κάνει έως τώρα ο κ. Γεραπετρίτης, ένα όνομα από τα παραπάνω δεν ακούσαμε να ψελλίζει…

Εδώ η κυβέρνηση δεν τοποθετείται απέναντι στις αλλεπάλληλες κατηγορίες που εκτοξεύει μια συγκεκριμένη ΠΑΕ (ΠΑΟΚ), ότι ένας υφυπουργός της (Αυγενάκης) λειτούργησε σαν «υπάλληλος» μιας άλλης ΠΑΕ (Ολυμπιακός). Δεν μπορεί να μην το… άκουσε αυτό ο κ. Γεραπετρίτης. Όλο και κάποιο… ρεπό θα έχει από την προσπάθειά του να σώσει, μέσω συνεχών δηλώσεων, το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φρεγάτα «Ύδρα» έριξε με πυροβόλο εναντίον μη επανδρομένων αεροχημάτων

Στον Κόλπο του Άντεν η φρεγάτα «Υδρα» έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων, για να προστατέψει ένα...

More Articles Like This