Κορονοϊός και γρίπη

Must Read

Στενός μου συγγενής εργάζεται στον εκπαιδευτικό χώρο και με ενημέρωσε ότι οι τάξεις στα σχολεία πλέον είναι μισές.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

«Μισές», επειδή η γρίπη λόγω του ψύχους θερίζει και έχει κρεβατώσει χιλιάδες μαθητές, με αποτέλεσμα, ως ασθενείς, να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Τα ίδια περίπου νέα μαθαίνω και για μεγάλες επιχειρήσεις. Πάμπολλοι υπάλληλοι νοσούν με εποχική γρίπη και δεν εργάζονται. Εκτός από την τραγικότητα των θανατηφόρων περιστατικών λόγω γρίπης (38 μέχρι τώρα, με άκρως αυξανόμενη τάση), η επίπτωση στην οικονομία και την καθημερινή παραγωγική μας εργασία είναι τεράστια.

Υπάρχουν όμως εύκολες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα; Υπάρχουν, αλλά δεν είναι συμβατές με την εθνική μας ψυχοσύνθεση. Το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο περίπου τον Οκτώβριο, ενημερωμένο συνεχώς για να αντιμετωπίζει νέα στελέχη του ιού της γρίπης, δεν είναι δημοφιλές στην Ελλάδα.

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι εντελώς ακίνδυνο και πως πρέπει να γίνεται σε κάθε άνθρωπο που είναι ηλικιακά πάνω από 6 μηνών (ακόμα και σε εγκύους), στην Ελλάδα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και το υπουργείο Υγείας έχουν άλλη στάση, η οποία είναι φοβική.

Με «ναι, μεν, αλλά» και διφορούμενες προσεγγίσεις που εντείνουν τον φόβο των απλών ανθρώπων απέναντι στο εμβόλιο, δεν προωθούν τον καθολικό εμβολιασμό μας, με μέτρα όπως η πλήρης, εύκολη και δωρεάν κάλυψη του εμβολίου, με εμβολιασμό στα σχολεία σε κάθε τάξη, αρχίζοντας από τα προνήπια και φτάνοντας μέχρι τους τελειόφοιτους στα πανεπιστήμιά μας, με διαφημιστική καμπάνια, όπου όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου μας ή της κυβέρνησης θα εμβολιάζονται προς παραδειγματισμό του απλού λαού.

Δυστυχώς, ακούμε από γιατρούς επιφυλάξεις για το αντιγριπικό, λέγοντάς μας ότι «μόνο αν είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου χρειάζεται να το κάνεις».

Οι ευαγγελιστές της ιατρικής και της φαρμακευτικής επιστήμης, δυστυχώς, υιοθετούν και αυτοί τις φοβικές δοξασίες του λαού μας απέναντι στα φάρμακα και μετατρέπουν τον εαυτό τους από ορθολογιστή σε «κυρά μαμή», από την ομώνυμη ελληνική ταινία, με ολέθρια αποτελέσματα στη συλλογική προληπτική προφύλαξη απέναντι σε ιογενείς παθήσεις.

Έρχεται σύντομα (με τον ρυθμό που έχει) και ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Εκεί, τι θα πουν το υπουργείο και η ιατρική κοινότητα, αν υπάρξει εμβόλιο; Πάλι οι ίδιες διφορούμενες ερμηνείες, τύπου «ήξεις αφήξεις», ή θα σταθούν στο ύψος του θεσμικού επιστημονικού ρόλου τους;

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Νίκη της Σαμοθράκης η νέα εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου

Η εικόνα του αγάλματος της «φτερωτής Θεάς» αποτυπώνεται στη δεξιά πλευρά της φανέλας

More Articles Like This