Κι αν δεν του… κάτσει;

Must Read

Εκ πρώτης όψεως δεν του… έκατσε καλά του Παναθηναϊκού το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

  • Του Γιάννη Σερέτη

Όχι μόνο διότι το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού, το οποίο τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα τον περασμένο Μάιο και ουσιαστικά… αποτελείωσε τη σεζόν για το Τριφύλλι, «έλαχε» στην 4η αγωνιστική (πολύ πιο έτοιμος και πολύ πιο ποιοτικός σε όλα τα επίπεδα ο Ολυμπιακός, δεδομένη και πάλι η ανησυχία και ο… συναγερμός των διοικούντων την Πράσινη ΠΑΕ για το ενδεχόμενο επεισοδίων). Ο βαθμός δυσκολίας στην εκκίνηση για το Τριφύλλι είναι μεγάλος κυρίως διότι τα τρία από τα πέντε παιχνίδια του είναι εκτός έδρας. Και δη σε έδρες όπου πέρυσι απέτυχε. Σχεδόν παταγωδώς!

Πρεμιέρα στη Λαμία, η οποία τον νίκησε δύο φορές, διατήρησε στον πάγκο τον Μάκη Χάβο, έχει δεμένο σύνολο και στο ΔΑΚ έκανε πέρυσι ελάχιστες ήττες και αντιστάθηκε σχεδόν σε όλους τους «μεγάλους». Τρίτη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εναντίον του υπερενισχυμένου (και με τον Ιντέγε) Άρη, του οποίου ο βαθμός ετοιμότητας θα είναι μεγαλύτερος του Τριφυλλιού, δεδομένου ότι σχεδόν έχει ήδη «κλείσει» τις μεταγραφές του και θα έχει παίξει τουλάχιστον δύο (αν όχι τέσσερα ή έξι…) ευρωπαϊκά ματς. Πέμπτη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη, όπου πέρυσι οι Πράσινοι έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια ολόκληρης της σεζόν και σχεδόν πάντα αντιμετωπίζουν αρνητική – αν όχι «εχθρική» – ατμόσφαιρα.

Υπάρχει, βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στη Λαμία (που δεν είναι δα και μεγαθήριο) και εν συνεχεία τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, θα πάει με έξι πόντους στο σακούλι να παίξει με… άλλον αέρα και στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Άρη και στο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό, ας κρατάμε μικρό καλάθι… Και ας μην ξεχνάμε ότι σ΄αυτή την «κουτσή» regular season κάθε βαθμός μετρά περισσότερο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια! Κάθε ματς που περνά δεν… ξαναγυρίζει, ο αριθμός των αγώνων είναι μειωμένος (26 αντί 30 πέρυσι) και ο ανταγωνισμός για μια θέση στην πρώτη εξάδα, η οποία δίνει και τα «ευρωπαϊκά» εισιτήρια στα play offs θα είναι μεγαλύτερος!

Σε τελική ανάλυση, ναι, όλα θα κριθούν στα play offs. Αλλά για να… κριθούν όλα στην τελική ευθεία, πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει τερματίσει στην πρώτη εξάδα… Κι ας μην περιμένει κάποιος – ούτε ο πιο φανατικός και αισιόδοξος οπαδός του – ότι μπορεί να ξεκινήσει και εφέτος όπως πέρυσι, με το εκκωφαντικό 6/6 και 7/8 (22 βαθμούς με μοναδική ισοπαλία στην Τρίπολη εναντίον του Αστέρα). Αυτά… γίνονται μια φορά! Και δεν είχαν γίνει ούτε επί πολυμετοχικότητας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ REGULAR SEASON

& 14η αγωνιστική: Λαμία – Παναθηναϊκός
& 15η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ
& 16η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός
& 17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
& 18η αγωνιστική: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
& 19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ξάνθη
& 20η αγωνιστική: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
& 21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΛ
& 22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
10η & 23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
11η & 24η αγωνιστική: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός
12η & 25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Αστέρας
13η & 26η αγωνιστική: Βόλος – Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκάλυψη: Η μυστική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη ΝΙΚΗ

Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα δύο διαχρονικές έγκυρες πηγές της στήλης, μία εκκλησιαστική και μία διπλωματική με καλή γνώση...

More Articles Like This