Ο «λάθος άνθρωπος»!

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Mε λάθος άνθρωπο έμπλεξαν οι νεόκοποι Μαυρογιαλούροι της κυβέρνησης, που κοροϊδεύουν ασύστολα τον κόσμο για το Μεταναστευτικό.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Μπέρδεψαν την αστική ευγένεια με τις δικές τους επικύψεις και τσιριμονιές. Και νόμιζαν ότι θα τον εξαπατήσουν και θα τον χλευάσουν κι από πάνω («μα αυτός ζήτησε μέτρα έκτακτης ανάγκης…»), σαν να μιλάνε σε κανέναν χαζοβιόλη όπως του λόγου τους.

Για κακή τους τύχη ο Μουτζούρης δεν ανήκει στην πάστα τους. Σέβεται εκείνους που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Γιατί δεν είναι αιρετός του κομματικού σωλήνα ούτε τυχάρπαστος που είδε φως στην πολιτική και έτρεξε να χωθεί.

Πρύτανης ήταν στο Μετσόβιο, αριστούχος πολιτικός μηχανικός, υπότροφος διδάκτορας του πολυτεχνείου της Γκρενόμπλ, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο φημισμένο πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Delft στην Ολλανδία. Γι’ αυτό και σήμερα στην κυβέρνηση τον μισούν και τον τρέμουν. Τι να του πουν; Ότι δεν ξέρει γράμματα; Ή μήπως ότι λαϊκίζει; Μόνο με κουτοπονηριές επιχείρησαν να τον κοντύνουν. Ματαίως…

Ο Μουτζούρης στην Περιφέρεια πήρε το χρίσμα μόνος του, κάνοντας έναν θριαμβευτικό δεύτερο γύρο. Ανεξάρτητος κατέβηκε, χωρίς μηχανισμό και στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και την καμαρίλα της Πειραιώς. Θεωρήθηκε, βλέπετε, «ανεξέλεγκτος» σε μία τόσο κρίσιμη περιοχή. Μόνο που οι νησιώτες στο ανατολικό Αιγαίο είχαν άλλη γνώμη.

Και γι’ αυτό σήμερα ο πρώην πρύτανης πατάει καλά. Είναι πολύ πιο σοβαρός, νοήμων και αξιοπρεπής από τους περαστικούς που παριστάνουν τους υπουργούς. Κυρίως, όμως, πονάει τον τόπο του και αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα. Νιώθει το βάσανο ενός κόσμου που βλέπει τη ζωή του να γκρεμίζεται, την οικογένειά του να κινδυνεύει και το μέλλον του να ναρκοθετείται.

Έμπλεξαν -ξαναλέω- με λάθος άνθρωπο. Τον είδα πρόσφατα σε ένα συνέδριο στο οποίο μιλούσαμε μαζί για το Λαθρομεταναστευτικό. Προσέχει τα λόγια του, αλλά το μάτι του γυαλίζει. Είναι φανερό ότι στην πολιτική δεν μπήκε ούτε για να κονομήσει ούτε για να στρογγυλοκαθίσει σε μια καρέκλα και να κάνει επίδειξη εξουσίας.

Δεν είναι καρακόλι του συστήματος να του λένε «σήκω σήκω» και «κάτσε κάτσε» οι Μηταράκηδες, οι Βαρβιτσιώτηδες και οι Κουμουτσάκοι. Γι’ αυτό, μαύρο φίδι που τους έφαγε, κι αυτούς και τον πρωθυπουργό που είναι στην κοσμάρα του και, αντί να καταπιαστεί με τον νησιωτικό εφιάλτη, διαφήμιζε χθες τι ωραία που τα έκανε στους επτά μήνες διακυβέρνησής του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπανώτας: «Τους είχα πει να παραιτηθώ και είπαν θα με στηρίξουν, λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης τους»

Καυστική ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την διαγραφή του από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών που αποφάσισε...

More Articles Like This