Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ο «λάθος άνθρωπος»!

Mε λάθος άνθρωπο έμπλεξαν οι νεόκοποι Μαυρογιαλούροι της κυβέρνησης, που κοροϊδεύουν ασύστολα τον κόσμο για το Μεταναστευτικό.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Μπέρδεψαν την αστική ευγένεια με τις δικές τους επικύψεις και τσιριμονιές. Και νόμιζαν ότι θα τον εξαπατήσουν και θα τον χλευάσουν κι από πάνω («μα αυτός ζήτησε μέτρα έκτακτης ανάγκης…»), σαν να μιλάνε σε κανέναν χαζοβιόλη όπως του λόγου τους.

Για κακή τους τύχη ο Μουτζούρης δεν ανήκει στην πάστα τους. Σέβεται εκείνους που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Γιατί δεν είναι αιρετός του κομματικού σωλήνα ούτε τυχάρπαστος που είδε φως στην πολιτική και έτρεξε να χωθεί.

Πρύτανης ήταν στο Μετσόβιο, αριστούχος πολιτικός μηχανικός, υπότροφος διδάκτορας του πολυτεχνείου της Γκρενόμπλ, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο φημισμένο πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Delft στην Ολλανδία. Γι’ αυτό και σήμερα στην κυβέρνηση τον μισούν και τον τρέμουν. Τι να του πουν; Ότι δεν ξέρει γράμματα; Ή μήπως ότι λαϊκίζει; Μόνο με κουτοπονηριές επιχείρησαν να τον κοντύνουν. Ματαίως…

Ο Μουτζούρης στην Περιφέρεια πήρε το χρίσμα μόνος του, κάνοντας έναν θριαμβευτικό δεύτερο γύρο. Ανεξάρτητος κατέβηκε, χωρίς μηχανισμό και στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και την καμαρίλα της Πειραιώς. Θεωρήθηκε, βλέπετε, «ανεξέλεγκτος» σε μία τόσο κρίσιμη περιοχή. Μόνο που οι νησιώτες στο ανατολικό Αιγαίο είχαν άλλη γνώμη.

Και γι’ αυτό σήμερα ο πρώην πρύτανης πατάει καλά. Είναι πολύ πιο σοβαρός, νοήμων και αξιοπρεπής από τους περαστικούς που παριστάνουν τους υπουργούς. Κυρίως, όμως, πονάει τον τόπο του και αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα. Νιώθει το βάσανο ενός κόσμου που βλέπει τη ζωή του να γκρεμίζεται, την οικογένειά του να κινδυνεύει και το μέλλον του να ναρκοθετείται.

Έμπλεξαν -ξαναλέω- με λάθος άνθρωπο. Τον είδα πρόσφατα σε ένα συνέδριο στο οποίο μιλούσαμε μαζί για το Λαθρομεταναστευτικό. Προσέχει τα λόγια του, αλλά το μάτι του γυαλίζει. Είναι φανερό ότι στην πολιτική δεν μπήκε ούτε για να κονομήσει ούτε για να στρογγυλοκαθίσει σε μια καρέκλα και να κάνει επίδειξη εξουσίας.

Δεν είναι καρακόλι του συστήματος να του λένε «σήκω σήκω» και «κάτσε κάτσε» οι Μηταράκηδες, οι Βαρβιτσιώτηδες και οι Κουμουτσάκοι. Γι’ αυτό, μαύρο φίδι που τους έφαγε, κι αυτούς και τον πρωθυπουργό που είναι στην κοσμάρα του και, αντί να καταπιαστεί με τον νησιωτικό εφιάλτη, διαφήμιζε χθες τι ωραία που τα έκανε στους επτά μήνες διακυβέρνησής του…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ