Μπόρις, μπορείς!

Must Read

Ο Μπόρις Τζόνσον έπραξε το «ανείπωτο» για τους διεθνιστές σοσιαλιστές στην Αγγλία: Αποφάσισε να αποσύρει την επιχορήγηση του κρατικού βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού, του BBC.

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Να πάμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή για να απολαύσετε μαζί μου αυτή την ιστορία. Το 1946, όταν έγιναν οι πρώτες εκπομπές στο Ηνωμένο Βασίλειο (22 έτη αργότερα θα ερχόταν αυτή η εφεύρεση και στην Ελλάδα μας), αποφάσισε η κυβέρνηση να επιβάλει «τέλος τηλεόρασης» σε κάθε αγγλικό νοικοκυριό που αποκτούσε μία από αυτές τις νέες -τότε- συσκευές.

Το 1968 αυξήθηκε το συγκεκριμένο τέλος, επειδή άρχισαν οι εκπομπές και σε έγχρωμο σήμα, όχι μόνο ασπρόμαυρο που εξέπεμπαν οι σταθμοί μέχρι τότε. Το συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό τέλος, το οποίο σήμερα είναι στα 186 ευρώ ετησίως ανά συσκευή, τροφοδοτεί σχεδόν αποκλειστικά το τεράστιο κρατικό κανάλι BBC με τους 22.400 υπαλλήλους (!) που μισθοδοτεί.

Σας θυμίζει κάτι η παραπάνω ιστορία; Στην πατρίδα μας έχουμε παρόμοιο τέλος, που πληρώνουμε μέσω λογαριασμού ΔΕΗ ή της εταιρίας ηλεκτρισμού που χρησιμοποιούμε, το γνωστό σε όλους μας «κόστος για την ΕΡΤ».

Για να επανέλθουμε στη Γηραιά Αλβιόνα, όμως, ο συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί στις πρόσφατες προεκλογικές του εξαγγελίες ότι θα καταργούσε το ραδιοτηλεοπτικό τέλος ως κάτι παρωχημένο και στρεβλωτικό, αφού τροφοδοτούσε έναν τεράστιο κρατικό οργανισμό (BBC) με ζεστό χρήμα, τη στιγμή που ιδιωτικά κανάλια παλεύουν στις σκληρές συνθήκες του ανταγωνισμού.

Εκτός βέβαια του παραπάνω λόγου, ο Τζόνσον προφανώς βαράει κατάκαρδα το θηρίο του λιμπεραλισμού, αφού το BBC τόσα έτη έχει μαζέψει όλες τις σοσιαλφιλελεύθερες φωνές, μετατρέποντας το κανάλι ανεπίσημα σε φερέφωνο κάθε πλασιέ αριστερής ψευτοευαισθησίας.

Και, σε αυτή τη διάσταση, υπάρχει εκπληκτική ομοιότητα με την ΕΡΤ, από ό,τι αντιλαμβάνεστε, η οποία έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά αριστερής προπαγάνδας, όπου τα αφιερώματα στους «αγώνες» του ΕΑΜ, και ιδιαίτερα σε αμφιλεγόμενους κομμουνιστές, όπως ο Βελουχιώτης, ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης, δίνουν και παίρνουν, σε αντίθεση με την ελάχιστη αναφορά σε εθνικούς ήρωες, όπως ο Γρίβας μας, ο Ζέρβας και ο Μεταξάς.

Εμπρός στα χνάρια που χαράσσει ο Μπόρις Τζόνσον: ολομέτωπη σύγκρουση με το βαθύ αριστερό κατεστημένο που κατοικοεδρεύει στο κτίριο της ΕΡΤ, παύση χρηματοδότησης από τον λαό, μετατροπή του κρατικού καναλιού μας σε μικρό και ευέλικτο αντικειμενικό φορέα, όπως επιτρέπει και η σύγχρονη τεχνολογία, μετάθεση των πλεοναζόντων εργαζομένων σε άλλους τομείς του κράτους (Στρατός, Εκπαίδευση).

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παυλόπουλος: Η διαχρονική επικαιρότητα του μηνύματος «δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά» για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Σε ειδική Εκδήλωση Μνήμης, την οποία οργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας,...

More Articles Like This