Κλασική περίπτωση (πολιτικής) βλάβης

Must Read

Οι κυβερνητικές επιλογές είναι και σουρεάλ και αξιοθρήνητες, όπως οι επιδόσεις των αδέξιων «μαστόρων» της θρυλικής ταινίας των 80s

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η «Κλασική περίπτωση βλάβης» είναι καλτ κωμική βιντεοταινία, η οποία κυκλοφόρησε στα βίντεο κλαμπ το φρικτό πασοκικό έτος 1987. Τη σκηνοθέτησε ο Τάκης Βουγιουκλάκης. Πρωταγωνιστούν ο αξέχαστος Κώστας Τσάκωνας και ο Τάσος Κωστής. Αυτοί παίζουν τον ρόλο των «μαστόρων» (αρχιμάστορας ο Τσάκωνας και βοηθός ο Κωστής), που επισκευάζουν… ό,τι κάτσει.

Ομοιότητες και διαφορές της βιντεοκωμωδίας με τα νυν πολιτικά. Βασική διαφορά: Με τη βιντεοκωμωδία γελάσαμε και με την υπουργία Καραμανλή τζούνιορ κλαίμε. Ομοιότητα: Οσο ήξεραν από μαστορέματα οι δύο χαρακτήρες της ταινίας τόσο ξέρει από πολιτική και άσκηση εκτελεστικής εξουσίας ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ. Τις γκάφες Τσάκωνα και Κωστή, που είναι ξεκαρδιστικές, μπορείτε να τις απολαύσετε στην ταινία. Τη μεγαλειώδη ανημποριά του Καραμανλή τζούνιορ να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του και τις γκάφες του τις βλέπουμε και τις βιώνουμε καθημερινά.

Προχθές, όταν ταλαιπωρήθηκαν εκατομμύρια κορόιδα φορολογούμενοι με την απεργία των ΜΜΜ, βγήκε ο Κάπα Κάπα τζούνιορ στον Σκάι και είπε ότι «πολλοί εργαζόμενοι ήθελαν να δουλέψουν, πήγαν στο αμαξοστάσιο στον Ρέντη και βρήκαν κλειδωμένα τα αμαξοστάσια από συγκεκριμένα σωματεία, που ελέγχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις. […] Μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός».

Στη συνέχεια ο Κάπα Κάπα τζούνιορ είπε ότι «έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού μίλησα και με τον διευθύνων σύμβουλο της ΟΣΕ» (ωραιότατα ελληνικά από την κολεξιόν ΓΑΠ – Σημίτης 2020) και «θα καλέσουνε σε απολογία και θα ασκηθούνε αυτά που πρέπει να ασκηθούνε για τα πειθαρχικά» κ.λπ.

Αναπόφευκτα αναρωτιέσαι: Αφού ο Κάπα Κάπα τζούνιορ περιγράφει και καταγγέλλει παράνομες πράξεις, γιατί τα είπε σε τηλεοπτικό στούντιο και δεν κάλεσε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ. κι έναν εισαγγελέα για να κάνει εκεί τις δέουσες καταγγελίες και να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, τα νεύρα και το εισόδημα των πολιτών, που μποτιλιαρίστηκαν, και το δικαίωμα στην εργασία όσων υπαλλήλων ήθελαν να δουλέψουν και εμποδίστηκαν από τους συνδικάλες;

Μιλάμε για μία ακόμα κλασική περίπτωση πολιτικής βλάβης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξένα κέντρα ετοιμάζουν βρώμικο πόλεμο κατά του Κυριάκου: Τα όργια και τα ναρκωτικά!

Ηταν εχθές το μεσημέρι όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου. Ότι είχα κατασπαράξει το τελευταίο κομμάτι από το σούσι που...

More Articles Like This