Η αναδιανομή

Must Read

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παρέχει επίδομα σε «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.500 € (!) τον μήνα.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτή η τραγική απόφαση, η οποία ανοίγει παραπάνω τον ασκό του Αιόλου και δίνει ακόμα πιο ηχηρό σήμα στους απανταχού λαθρομετανάστες να μπουκάρουν στην πατρίδα μας απλά δηλώνοντας ότι είναι 17 ετών (ως γνωστόν, ό,τι δηλώσεις είσαι – οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα χαρτί ταυτοποίησης πάνω τους), όλα τα αριστερά παπαγαλάκια που σιγοντάρουν την αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού στην Ελλάδα μας, σε πλήρη συντονισμό, έγραφαν πως «δεν πρέπει να μας νοιάζει το ότι δίνονται χρήματα στους μετανάστες, αφού αυτά προέρχονται από την Ε.Ε.».

Θα χρησιμοποιήσω ένα πολύ απλό παράδειγμα σε αυτό το άρθρο για να δείξω ότι αυτή η πονηρή κουταμάρα, που ακούμε από ευρωκρατιστές τόσα έτη, είναι πλήρως παραπλανητική.

Έστω ότι ως ιδιοκτήτες μένετε σε διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, η οποία έχει πολύ υψηλά κοινόχρηστα. Όμως, ο σκοπός των κοινοχρήστων δεν είναι μόνο η διαχείριση του κτιρίου, αλλά και κάποιες παρεμβάσεις σε κάθε διαμέρισμα με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο διαχειριστής. Έτσι, στην αρχή χαίρεστε που λαμβάνετε ένα ποσό από τα κοινόχρηστα ώστε να βάψετε το διαμέρισμά σας. Μετά, για να τοποθετήσετε air condition και ύστερα για να αλλάξετε τα κουφώματα. Αρχίζει να σας παραξενεύει το γεγονός πως ο διαχειριστής σάς επιβάλλει να μη χρησιμοποιείτε καλαμάκια στον καφέ σας, αλλά και σας απαγορεύει να καπνίζετε μέσα στο σπίτι σας.

Ύστερα, επιβάλλει και άλλους περίεργους κανόνες, π.χ., σας υποχρεώνει να φιλοξενείτε στο σαλόνι κάποιους άγνωστους φίλους του, μέχρι να τους τακτοποιήσει σε άλλα διαμερίσματα. Όμως, κάποιοι από αυτούς τους ξένους καταλήγουν να μένουν μόνιμα στο σπίτι σας. Όταν κάνετε παράπονο πως είναι αφόρητη η κατάσταση, ο διαχειριστής σάς λέει πως «δεν πρέπει να σε νοιάζει, αφού οι πόροι που απαιτούνται για τους ξένους φιλοξενουμένους προέρχονται από τα κοινόχρηστα».

Έτσι ακριβώς έχει γίνει με την Ε.Ε., η οποία στο παραπάνω παράδειγμα είναι ο διαχειριστής. Ο ιδιοκτήτης είμαστε εμείς, οι Έλληνες. Η Ε.Ε. δεν έχει δικούς της πόρους. Λαμβάνει από κάθε χώρα-μέλος έσοδα και φόρους, τα οποία μετά η Ε.Ε. τα αναδιανέμει όπως επιθυμεί. Παλαιότερα, τα χρησιμοποιούσαν για έργα ανάπτυξης (π.χ., οδοποιία).

Πλέον δίνονται για την αντικατάστασή μας ως ντόπιου πληθυσμού. Θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν με τέτοια παιδαριώδη ψέματα, όταν μας αναδιανέμουν τους δικούς μας κόπους και χρήματα; Όχι, δεν θα το επιτρέψουμε.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το καπελάκι σας και δρόμο» το μήνυμα Όρμπαν σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τις παθογένειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως των αξιωματούχων της, που δεν έχουν σταθεί αντάξιοι των περιστάσεων, ανέδειξε ο...

More Articles Like This