Να σταλεί επιτέλους μήνυμα αποτροπής 

Must Read

Οι λαθρομετανάστες δεν είναι πρόβλημα μόνο των νησιών. Είναι πρόβλημα όλης της Ελλάδας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

  • Από την Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Αυτό που μας έδειξαν οι αντιδράσεις τόσο των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου εγκατέστησαν λαθρομετανάστες, όσο και των νησιωτών είναι ότι ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές για το θέμα αυτό. Eχει πιεστεί πολύ εδώ και χρόνια και στα νησιά και σε περιοχές της Αθήνας, που πια θυμίζουν Καμπούλ, έχει αλλάξει η ζωή του προς το χειρότερο και έχει πλέον αντιληφθεί τι σημαίνει η μαζική εγκατάσταση λαθρομεταναστών. Ακόμη κι αν δεν το έχει βιώσει το πρόβλημα, βλέπει τι συμβαίνει σε όσους ζουν με αυτό. Και δικαίως αρνείται να πάθει τα ίδια. Και μιλάω για «πάθη», γιατί τα περί «ένταξης», «γόνιμης αλληλεπίδρασης» και «πολυπολιτισμικού πλούτου» τα διέψευσε η ίδια η πραγματικότητα.

Σαφώς υπήρξαν και πολλοί που επωφελήθηκαν από την κατάσταση με χίλιους τρόπους και την είδαν ως ευκαιρία πλουτισμού. Είναι αυτοί που επί Κατοχής θα ήταν μαυραγορίτες και δωσίλογοι, και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τον εχθρό. Πάντα υπάρχουν αυτοί οι παραδόπιστοι, που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος. Δεν είναι, όμως, η πλειονότητα του κόσμου που διαμαρτύρεται.

Από όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν εδώ και μήνες το μήνυμα είναι ένα: Ο κόσμος δεν θέλει άλλους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Δεν θα ξεχωρίσω τους πρόσφυγες από τους λαθρομετανάστες, αφενός γιατί όλοι μπαίνουν παράνομα, αφετέρου γιατί οι πρόσφυγες είναι πια απειροελάχιστοι και, τέλος, γιατί οι ελάχιστοι πρόσφυγες έχουν χρησιμοποιηθεί ως βιτρίνα για να αποκτούν προνόμια οι παράνομα εισελθόντες. Επίσης, είναι γνωστό πλέον ότι στη χώρα μας ουδείς είναι πρόσφυγας, αφού όλοι έρχονται από μια ασφαλή χώρα, την Τουρκία. Πρόσφυγες είναι για την Τουρκία και όχι για την Ελλάδα. Δεν μπορεί, λοιπόν, να συνεχίζεται αυτή η κοροϊδία των δήθεν προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας, η οποία δεν συνορεύει ούτε με τη Συρία ούτε με το Αφγανιστάν ούτε με εμπόλεμες χώρες της Αφρικής.

Η Ελλάδα, επίσης, δεν μπορεί να δίνει άσυλο σε όλους, ακόμη κι αν το δικαιούνται. Οι άνθρωποι από τις εμπόλεμες ζώνες είναι εκατομμύρια. Θα δώσουμε εκατομμύρια άσυλα; Είναι δυνατόν; Ηδη έχουμε δώσει υπερβολικά μεγάλο αριθμό ασύλων. Δεν υπάρχει όριο, επιτέλους;

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι, το οποίο λέει «όχι άλλους λαθρομετανάστες», και πάνω σε αυτό να σχεδιάσει την πολιτική της. Δεν μπορεί να μετατρέπει όλη τη χώρα σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ, επειδή επιμένει στις αποτυχημένες πολιτικές των επιδομάτων και της δήθεν ένταξης, χαϊδεύει τις ΜΚΟ, διασπείρει λαθρομετανάστες, αντί να τους απωθεί, στέλνοντας στην κοινωνία μήνυμα εποικισμού και όχι αποτροπής. Οσο θα το κάνει αυτό, απλώς θα βρίσκει τον κόσμο απέναντί της.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένοπλη ληστεία σε διαγνωστικό κέντρο στην Καλλιθέα

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στην ΕΛ.ΑΣ για ένοπλη ληστεία στην Καλλιθέα. Άγνωστος εισέβαλε σε διαγνωστικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται...

More Articles Like This