Ο πανικός τονώνει την αγορά

Must Read

Ο βαρκάρης του Αχέροντα θα γίνει «ντούκι», μποντιμπιλντεράς, διότι όλοι οι επιβάτες του θα κουβαλάνε μαζί τους πολλά ψώνια!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«Δεν χρειάζεται πανικός». Μια φράση κλισέ, που πάντοτε αρκεί για να προκαλέσει πανικό ή για να τον επιτείνει. Ο πολίτης πολλά μπορεί να είναι, αλλά κορόιδο σε όσα θεωρεί αυστηρώς προσωπικά* δεν είναι. Σκέφτεται: «Από τη στιγμή που τα λαμόγια, οι γλείφτες των ξένων και των πλουσίων, οι ψεύτες, οι προδότες και οι απατεώνες μού λένε να μην πανικοβληθώ, τα πράγματα είναι σοβαρά. Πεθαίνουμε! Βουρ στο σούπερ μάρκετ για χαρτιά υγείας, τυριά, ρύζια, γάλατα, κορνεμπίφια, τόνους, μακαρόνια, λάδι, σαπούνια, σαλάμια· ό,τι προλάβω!»

Τοιουτοτρόπως, οι μόνοι που μένουν ευχαριστημένοι από τους αλλόφρονες που ψάχνουν εις μάτην τα άβολα σουρωτήρια αέρα (οι μάσκες) απ’ όπου περνούν τα πάντα και αγοράζουν όσα υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων είναι οι σουπερμαρκετάδες και κάποιοι φαρμακοποιοί.

Ένας από τους επιπλέον λόγους αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι, αν αγοράσεις αβέρτα κουβέρτα διάφορα τρόφιμα και τζιτζιμπλίκια, τα κουβαλήσεις, κουραστείς και τα αποθηκεύσεις, νιώθεις καλά! Πείθεις τον εαυτό σου ότι κάτι έκανες, δεν πιάστηκες κορόιδο, προετοιμάστηκες για την τεράστια συμφορά που έρχεται κατά πάνω σου με δρασκελιές (ατάκα από τη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», που είπε ο «Πλαπούτας»).

Καλοφάγωτος ο ένας τόνος ρύζι και οι 55 κονσέρβες τόνου που αγόρασες, ψύχραιμε κουβαλητά και συνάμα πανικόβλητε συμπολίτα!

*Ο πολίτης στην Ελλάδα (για τις άλλες χώρες δεν έχομεν έγκυρη άποψη, μια και δεν έχουμε ζήσει παντού) πιάνεται κορόιδο ακριβώς σε αυτό το λεπτό σημείο: Τα κοινά, που πάντοτε επηρεάζουν τα αυστηρώς προσωπικά του, δεν τα θεωρεί «δικά του». Επειδή οι Έλληνες πέρασαν μισή περίπου χιλιετία κλεισμένοι στον οθωμανικό τάφο κι έπειτα, το μεγαλύτερο μέρος του νεοελληνικού βίου, βιώνουν μεγάλες περιόδους ξενοκρατίας, πιστεύουν ότι τα κοινά είναι «κάποιων άλλων». Δεν τους ανήκει ο δημόσιος βίος, είναι των ξένων και των υπηρετών τους – κι έτσι, με την ψυχική απόσταση που δημιουργούν από τη δημόσια σφαίρα νομίζουν ότι είναι έξυπνο να «κοιτάξουν την πάρτη τους». Αποτέλεσμα της προώθησης μικροσυμφερόντων σε βάρος του συλλογικού; Η ναυς βυθίζεται αύτανδρη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολυμπιακός: Έκλεισε ραντεβού στον τελικό του Champions League Πόλο Γυναικών διά χειρός Νικόλ Ελευθεριάδου!

Μεγάλη επιτυχία!Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της καταλανικής Ματαρό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του φετινού LEN Champions League...

More Articles Like This