Η Δυτική ακτή

Must Read

Η αδιανόητη πολιτικοστρατιωτική επίθεση του Ερντογάν κατά της Ελλάδος χωρίς στρατεύματα αλλά με χιλιάδες αφροασιάτες μετανάστες στον Εβρο αναγκάζει τον υπογράφοντα να θυμίσει κάτι κεφαλαιώδες που έχει ξαναγράψει:

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ουδόλως εμπιστεύομαι τις δυτικές ηγεσίες στην εν γένει πολιτική τους έναντι της χώρας μας είναι το ιστορικό δεδομένο ότι όχι μόνο συμμάχησαν αυτές με τους Τούρκους πειρατές της Μεσογείου από την εποχή του Βυζαντίου και σαφώς εναντίον του τελευταίου, αλλά διότι και σήμερα συμμαχούν με τους Τούρκους σε ό,τι απεχθές και αδιανόητο βουλεύονται, βούλονται και πραγματοποιούν οι τελευταίοι τόσο στη Μ. Ανατολή όσο και στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου· και ότι αυτό οι δυτικοί το κάνουν μόνο και μόνο για να διατηρούν μετά την πτώση του Βυζαντίου έναν δεύτερο, αιώνιο και μεγάλο, αλλά πάντως τεχνητό εχθρό: τη Ρωσία.

Όμως, σήμερα θα σημειώσω ότι αδυνατώ να εννοήσω γιατί ακριβώς και η ίδια η Ρωσία συμμετέχει σε αυτό το παίγνιο, ενισχύοντας τους Τούρκους του πλιάτσικου τόσο στη Συρία όσο και στη Μεσόγειο εν γένει… Υποθέτω, βεβαίως, ότι το κάνει για να διασπάσει το ΝΑΤΟ, αλλά εδώ νομίζω ότι η Ρωσία κάνει ένα σοβαρό λάθος: Φαίνεται, κατά κάποιον τρόπο, σαν να αποδέχεται και η ίδια ότι τάχα δεν έχει φιλική σχέση με τον δυτικό κόσμο, ότι «δεν θέλει» να θεωρεί τον εαυτό της ενταγμένο στον δυτικό κόσμο!

Και τούτο, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με την ελεεινή Τουρκία, ανήκει απολύτως στον δυτικό κόσμο από κάθε άποψη: πολιτισμική, εκπαιδευτική, επιστημονική, φιλοσοφική, καλλιτεχνική και -ιδίως- θρησκευτική· αλλά ακόμα και εάν το εξετάσει κανείς καθαρώς από πολιτικο-στρατιωτική πλευρά, θα παραμείνει σε δύο σημαντικότατα ιστορικά δεδομένα: Πρώτον, όλες οι κεντροευρωπαϊκές εξελίξεις του τέλους του 17ου μ.Χ. αιώνα με αρχές του 18ου (εξουδετέρωση Ναπολέοντα, Ελληνική -παμβαλκανική!- Επανάσταση κατά του Οθωμανισμού κ.λ.π.) δεν θα είχαν καμία ευεργετική επίπτωση χωρίς τη Ρωσία και, δεύτερον, η συντριβή του Χίτλερ και του άλλου καταγέλαστου δυτικού, του Μουσολίνι -που έφτασε να πυρπολεί λαούς με υπερίτη, ο αχρείος!-, ουδόλως θα είχαν πραγματοποιηθεί, εάν δεν είχε συμμαχήσει με τον δυτικό κόσμο η Ρωσία!

Επομένως, η Ρωσία διαδραμάτισε πρώτο ρόλο, απολύτως απαραίτητο στη διάσωση της ύπαρξης και τιμής του πολιτισμένου κόσμου, ιδίως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο… Και αυτό, την ίδια ώρα που η Τουρκία, απολύτως αμέτοχη, χόρευε στο παρασκήνιο καρσιλαμά με τους ναζί, απαιτώντας από αυτούς σε περίπτωση υποδούλωσης της Ελλάδας τα μισά νησιά του Αιγαίου, όπως το απαιτεί και σήμερα από τους δυτικούς (περιλαμβανομένης βεβαίως και της Ρωσίας).

Τι θέλω να πω συμπερασματικά; Ο λύκος της Δυτικής Ακτής της Μ. Ασίας δεν θα υπήρχε, εάν ο δυτικός κόσμος, ενεργώντας απολύτως συμμαχικά και από κοινού με τους Ρώσους, έδινε ξανά στους Νεοέλληνες τις επαρχίες που αυτοί είχαν από αιώνων στη Δυτική Ακτή, τις οποίες οι δυτικοί για τον φόβο των… Ρώσων έδωσαν τον 20ό αιώνα ετσιθελικώς στην Τουρκία, τρέφοντας το κίβδηλο όνειρό της περί, τάχα, «γαλάζιας πατρίδας»… Τρία πουλάκια κάθονταν στην άκρη στο ποτάμι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα από διαμέρισμα που άρπαξε φωτιά στη Νέα Σμύρνη

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.Συγκεκριμένα το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία στην οδό...

More Articles Like This