Να πούμε «έως εδώ» και ούτε βήμα πίσω!

Must Read

Η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Δεν ξέρω αν η χώρα πληρώνει τις πολιτικές της προηγούμενης δεκαετίας, όπου όντας έρμαιο των Μνημονίων δεν προέβαλε τις πρέπουσες «αντιστάσεις» στην Ευρώπη για το Μεταναστευτικό, σε αυτό όμως που όλοι συμφωνούν (σωστότερα, η συντριπτική πλειονότητα) είναι ότι πλέον «δεν πάει άλλο»!

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν «χωνευτήρι» της Μεσογείου. Η φιλοξενία του Ελληνα, η φροντίδα χρόνων στις ταλαιπωρημένες ψυχές προσφύγων δεν μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τη χώρα επειδή έτσι γουστάρει ο Ερντογάν.

Χιλιάδες μετανάστες συρρέουν καθημερινά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος) έχοντας φέρει πια σε απόγνωση τον κόσμο (δίχως φυσικά αυτό να δικαιολογεί σε καμία περίπτωση μεμονωμένες ντροπιαστικές ακρότητες). Δεν μιλάμε, όμως, πλέον μόνο για πρόσφυγες, αλλά για ένα παζλ ανθρώπων που δημιουργεί φόβο και αλλοιώνει εντελώς τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας.

Και από την άλλη, οι χιλιάδες στα σύνορα με την Τουρκία. Αυτοί που ο Ερντογάν στέλνει ετσιθελικά στην Ελλάδα βγάζοντας περιπαικτικά τη γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αναγκάζοντας τη χώρα μας να αντιμετωπίζει συνθήκες «εισβολής».

Πρόκειται σαφώς για μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές του έθνους. Η ευθύνη που οφείλει να σηκώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ιστορική. Μαζί της, θα πρόσθετα, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος. Η χώρα απειλείται και το τελευταίο που επιτρέπεται είναι η μεν κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι βλέπουμε… άλλα από την πραγματικότητα (π.χ., η αστεία δήλωση Γεραπετρίτη μετά τους χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ στη Χίο ότι «τα Σώματα Ασφαλείας αποσύρθηκαν από το νησί όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους»!), η δε αντιπολίτευση να επιδιώκει να καρπωθεί εφήμερα πολιτικά οφέλη.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για «ώρα μηδέν». Για στιγμές στις οποίες η Ελλάδα οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα και να διαμηνύσει με όλους τους τρόπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τον Ερντογάν… πετώντας αετό!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ είναι μια λογική αντίδραση, έστω και αργοπορημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είναι προφανές ότι τώρα καταλαβαίνει τις προεκλογικές μπαρούφες που είχε κάνει σημαία στο Μεταναστευτικό.

Η ελληνική κοινωνία έχει υποδεχθεί, με υψηλό αίσθημα φιλοξενίας, τα τελευταία χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες. Τους έχει ενσωματώσει, τους πρόσφερε τη δεύτερη ευκαιρία για μια κανονική ζωή, όπως ζητούσαν, όπως δικαιούνται.

Όμως, τώρα οι αντοχές της δείχνουν ότι εξαντλούνται… Στα νησιά έχει πέσει, φυσικά, το μεγαλύτερο (αβάσταχτο πλέον) βάρος. Αλλά αν δεν μπορέσει η κυβέρνηση να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει τώρα να μπει «στοπ», τότε η ανεξέλεγκτη κατάσταση στα σύνορα θα γίνει… ανεξέλεγκτη σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δήλωση Μακρόν υπέρ της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη αρχή. Οσο, όμως, σιωπά η Μέρκελ, η Ευρώπη δεν παίρνει επίσημη θέση όπως ΠΡΕΠΕΙ. Το Βερολίνο είναι αυτό που καθορίζει την πολιτική της.

Το μεταναστευτικό κύμα έχει γίνει τσουνάμι και απειλεί να πνίξει την Ελλάδα. Η Αστυνομία και ο Στρατός παλεύουν στα σύνορα, όμως η Ευρωπαϊκή Ενωση λειτουργεί λες και τα ευρώ της υποχρεώνουν τη χώρα σε πολιτική αιχμαλωσία. Μετά τα Μνημόνια η Ελλάδα βάλλεται εκ νέου από τους υποτιθέμενους «εταίρους» της, οι οποίοι την έχουν (για την ώρα) αφήσει στο έλεος μιας λαοθάλασσας που λυσσασμένα είτε περνάει τα σύνορα είτε φτάνει με κάθε τρόπο στα νησιά. Άλλοι αναζητούν μια ελπίδα ζωής και άλλοι πηγαίνουν εκεί όπου ο Ερντογάν τους… έδειξε ως δρόμο!

Να μη λησμονούμε ότι μαζί με τους κανονικούς, δυστυχισμένους πρόσφυγες, συρρέουν κάθε λογής, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ποινικοί. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι ο Ερντογάν… διαλέγει ποιοι θα μεταφερθούν δωρεάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με βάση το καθαρό ποινικό τους μητρώο!

Σίγουρα απαιτούνται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία από ελληνικής πλευράς, αλλά ταυτόχρονα αυστηρότητα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η ώρα για το ξεκάθαρο «έως εδώ». Δίχως βήμα πίσω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This