Για το μουσείο της Ιστορίας

Must Read

Η εκτίμησή μας δικαιώνεται

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Το νέο μνημόνιο είναι οι δυνάμεις του συμβιβασμού, οι οποίες αισθάνονται άβολα ανάμεσα στις νέες πλειονότητες, και το νέο αντιμνημόνιο είναι η πατρίδα. Η υπεράσπιση της εθνικής μας ταυτότητας, της φυσιογνωμίας της κοινωνίας μας, της Ευρώπης του χριστιανισμού. Δείτε τι συνέβη στον Έβρο μετά τη Λέσβο, δείτε και τις επιπτώσεις στις μετρήσεις. Στον Έβρο, κάτοικοι, εθνοφρουροί, Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία έδωσαν ένα μεγαλειώδες μάθημα στον Ερντογάν και τον εδώ πρέσβη του που μας υποτιμά. Στον Έβρο, το πολιτικό μας σύστημα αναγκάστηκε να αφήσει τις ευγένειες, να κλείσει τα σύνορα και να πει χωρίς ενοχές αυτό που συμβαίνει καιρό τώρα στα σύνορά μας: «Εισβολή».

Η δραματική αυτή μεταβολή, που στην ουσία έχει συντελεστεί εδώ και καιρό στη βάση της κοινωνίας (απλώς ο κόσμος ντρεπόταν να μιλήσει για να μην τον χαρακτηρίσουν «ακροδεξιό», «ρατσιστή» και «χρυσαυγίτη»), βρήκε αντιστοίχιση και στις πολιτικές μας δυνάμεις. Σύμφωνα με απόρρητες μετρήσεις που έχουμε υπ’ όψιν μας, το 86% των πολιτών λέει «όχι» στους μετανάστες. Διακομματικά. Αριστερά και Δεξιά. Η πολιτική ενετάχθη στο ρεύμα της κοινωνίας τελευταία και ασθμαίνουσα.

Μηδέ της Αριστεράς εξαιρουμένης, η οποία αρχικώς σε επίπεδο ηγεσίας χαιρέτισε την πολιτική των κλειστών συνόρων. Ένα θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις, όμως. Το μνημόνιο του συμβιβασμού ανασυντάχθηκε ταχέως. Πρώτος στόχος του, οι εθνοφρουροί αγρότες και κτηνοτρόφοι του Εβρου, οι οποίοι στο παρασκήνιο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εκδίωξη των παράνομων μεταναστών από το ελληνικό έδαφος.

Χαρακτηρίστηκαν «τάγματα εφόδου» και «παραστρατιωτικές ομάδες». Η δε αντίδρασή τους να προστατέψουν την ακεραιότητα της χώρας βαπτίστηκε «εκφασισμός». Μετά τέθηκαν στο στόχαστρο τα… εμβατήρια. Γιατί παιάνιζαν εμβατήρια και τον εθνικό ύμνο τα ηχεία του «Σούπερ Φαστ» που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως; Βλασφημία! Έπειτα στόχος έγιναν οι κάτοικοι που ζουν στην παραποτάμια περιοχή του Εβρου.

Κατηγορήθηκαν ότι «προστάτευαν τις βίλες τους». Βίλες στον Εβρο δεν υπάρχουν – καλύβες, ναι. Καλύβες με θέα Τουρκία, πάνω στο σύνορο. Ελάτε να δούμε τώρα ποιοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την επίθεση, για να δείτε αν συγκροτείται ή δεν συγκροτείται, όπως υποστηρίζω, το μνημόνιο των υποτελών και των συμβιβασμένων.

Εν αρχή, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με τα «Welcome Refugees» και ένας αποτυχών πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα έκανε πάνω του όταν ψήφισε το Μνημόνιο. Μετά πήρε τη σκυτάλη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αξίωσε άσυλο σε όλους τους μετανάστες-πιόνια του Ερντογάν. Έπειτα ένας τοπικός εκδότης του Εβρου, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποτυχών.

Αυτός επιτέθηκε πρώτος στους συμπολίτες του, κατηγορώντας τους για «εθνικιστικό παροξυσμό» και ιδιοτέλεια (βίλες). Την ανάρτησή του ανέδειξε φιλελεύθερος σχολιαστής μεγάλης κεντροδεξιάς εφημερίδας. Και ακολούθως την έκανε «σημαία» του… βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη δυτική Ελλάδα!

Τι ωραία λειτουργούν τα συγκοινωνούντα δοχεία! Την πόρτα του φρενοκομείου έκλεισε ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τη χώρα του για «ασύμμετρη βία» κατά μεταναστών -τα ίδια που λένε Ερντογάν και Τσαβούσογλου- και για «ξερονήσια» (τα φαντάσματα κυνηγούν την Αριστερά στον δημόσιο λόγο της). Και, βεβαίως, απορρίπτων τον όρο «εισβολή», ο οποίος είναι στα χείλη όλων των Ελλήνων αυτή την εποχή. Ιδού, λοιπόν.

Το μνημόνιο των υποτελών σε πλήρη διάταξη. Τα ίδια έκαναν και στη Λέσβο, αποκαλώντας φασίστες τους κατοίκους που αντέδρασαν στον υβριστικό χαρακτηρισμό «τουρκόσποροι». Από το φόντο δεν έλειψαν και ορισμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Αθηνών, τα οποία με βραδινές εκπομπές αναδείχθηκαν χορηγοί επικοινωνίας και καθαγιασμού των μεταναστών στη Μόρια. Ιδού λοιπόν το μνημόνιο, να δούμε τώρα και τα αποτελέσματά του. Στην τελευταία μέτρηση της Pulse, o ΣΥΡΙΖΑ έχασε ακόμα μία μονάδα, από το 32% έπεσε στο 25%, ενώ η ΝΔ αύξησε τη δύναμή της κατά μία.

Πρώτη φορά αντιπολίτευση υποχωρεί και συνεχίζει την κατρακύλα της ύστερα από εκλογές. Ο Βαρουφάκης κατρακύλησε από το 4% στο 2,5% – αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έμενε εκτός Βουλής. Το δε εκτός τόπου και χρόνου ΚΚΕ έχασε την τέταρτη θέση από την Ελληνική Λύση. Όσο για τη Ν.Δ., αν δεν την ξυπνούσε ο Ερντογάν και συνέχιζε τα πολυπολιτισμικά της (δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος ακόμη), θα κατρακυλούσε κι αυτή. Ποιο είναι το βασικό συμπέρασμα, πέραν της διάταξης των νεομνημονιακών δυνάμεων; Μα, ότι η Αριστερά και οι διάσπαρτες κεντροαριστερές φιλελεύθερες συνιστώσες του συστήματος είναι βαθύτατα κομπλεξικές.

Δεν αντέχουν πολύ μέσα στις πλειοψηφίες. Δεν τους πάει η ενότης. Το «μια γροθιά». Υποφέρουν. Μόλις ζορίσουν τα πράγματα, πιάνονται από μια αφορμή και επιτίθενται ακόμη και στους πολίτες με τις παλαιές ρετσέτες τους: «ξερονήσια», «τάγματα εφόδου», «εθνικιστικός παροξυσμός», «εκφασισμός». Λέξεις και σκέψεις για το μουσείο της Ιστορίας. Απολιθώματα. Παλαιές απαντήσεις για κάθε νέο ερώτημα.

Η Αριστερά θυμώνει επίσης γιατί νόμιζε ότι με την έξοδο της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή νίκησε την Ακροδεξιά, ενώ το πρόβλημα, όπως φωνάζαμε, δεν ήταν η Ακροδεξιά, αλλά ένα ευρύτερο υγιές πατριωτικό ρεύμα, του οποίου η Ακροδεξιά ήταν απλώς ένα μικρό υποσύνολο. Θυμώνει, γιατί θύλακες πατριωτισμού μη ακραίοι φυτρώνουν διαρκώς σε όλη τη χώρα και, ελλείψει Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη, δεν μπορεί να τους αποκαλέσει ναζί. Γιατί δεν είναι.

Στον Εβρο, στην Κατερίνη, στις Σέρρες, στη Φλώρινα, στη Χίο, στην Κρήτη, παντού υπάρχουν δεκάδες ασύντακτοι τέτοιοι πυρήνες με δράση, στη θέα των οποίων η Αριστερά παθαίνει αναφυλαξία. Δεν είμαι ούτε αντιαριστερός ούτε αντικομμουνιστής. Αλλά, όταν πρόκειται για την πατρίδα και παρατηρώ τέτοιες συμπεριφορές, γίνομαι θηρίο. Εκφασισμός και τάγματα εφόδου -για να χρησιμοποιήσω λέξεις της Αριστεράς- υπάρχουν γύρω μας, ναι.

Έφοδο έκανε ο διακινητής μεταναστών που σκότωσε, αναπτύσσοντας δαιμονιώδη ταχύτητα ποδηλάτη στο χωριό Σώστης της Ροδόπης. Έφοδο έκαναν μετανάστες που λήστεψαν μουσουλμάνους βοσκούς, Πομάκους και τουρκικής καταγωγής, στα ορεινά της Ροδόπης.

Έφοδο έκανε ο μετανάστης που μαχαίρωσε αστυνομικό στη Διαλαμπή Ροδόπης. Έφοδο αυτός που έριξε με σφεντόνα πέτρα σε συνοριοφύλακα, τον τραυμάτισε και χρειάστηκε να του γίνουν οκτώ ράμματα στο μέτωπο. Μέλος τάγματος είναι αυτός που έβρισε στα ελληνικά τον λαό μας, επειδή τα σύνορα είναι κλειστά. Αλλά για όλους αυτούς η βαθιά κομπλεξική διεθνιστική Αριστερά δεν λέει τίποτε. Δεν έχει λέξη. Μόνο αν πέσει καμιά «ψιλή» εξεγείρεται.

Τα αυτά, βεβαίως, ισχύουν για τις αδέσποτες φιλελεύθερες δυνάμεις που στοιχίζονται πίσω της και μισούν βαθιά τον λαό. Μόνο λύπη μπορεί να αισθάνεται κανείς για όλους αυτούς, που δεν μπορούν να χωρέσουν στην ενότητα και την ομοψυχία. Μόνον οίκτο. Τίποτε άλλο. Μια φράση μόνο: Κάποτε, κάποιος πρέπει να μιλήσει και για τους Ελληνες. Υπάρχουν και αυτοί στην εξίσωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Λακωνία – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει το απόγευμα της Παρασκευής για πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Άρνα Λακωνίας. Δυνάμεις της...

More Articles Like This