Τι σημαίνει η λέξη «πόλεμος»

Must Read

Οι λέξεις δεν είναι αποτσίγαρα, να τις πετάμε όπως να ’ναι και όπου να ’ναι. Έχουν συγκεκριμένο νόημα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στο ταγκό χρειάζονται μόνο δύο. Στον πόλεμο τουλάχιστον δύο. Στην Ελλάδα, μια σειρά από κυβερνητικούς αξιωματούχους έχει αναφερθεί στον «υβριδικό πόλεμο» τον οποίο διεξάγει εναντίον μας η Τουρκία. Η πιο πρόσφατη σχετική αναφορά έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο κ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» είπε: «Η Τουρκία διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο και το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια. […] Η Τουρκία δεν εκμεταλλεύεται πλέον μόνο τους απελπισμένους, αλλά τους χρησιμοποιεί ως όπλα. Η Αγκυρα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει περισσότερα χρήματα από την Ε.Ε. και να στηρίξει τη σύγκρουση στη Συρία».

Το εντυπωσιακό με τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου είναι ότι απηχούν την αλήθεια (κάτι εξαιρετικά σπάνιο για δηλώσεις κρατικού αξιωματούχου). Τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό είναι πολλά και χειροπιαστά: 1. Η τουρκική αστυνομία, δυνάμεις του στρατού και της στρατοχωροφυλακής της γείτονος βοηθούν με κάθε τρόπο και κατευθύνουν την πολιορκία των ελληνικών συνόρων από τους ισλαμιστές, με τους οποίους επιδιώκουν να μας «μπολιάσουν». 2. Τουρκικό θωρακισμένο όχημα, χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο, προσπάθησε να γκρεμίσει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 3. Ο Ερντογάν έχει απειλήσει την Ελλάδα και την Ε.Ε. ότι θα τις πλήξει με «όπλο» τους αλλοδαπούς πληθυσμούς.

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν χωρούν ούτε σε τόμο για να παρατεθούν λεπτομερώς. Το ερώτημα, όμως, δεν είναι αν έχουμε πόλεμο (υβριδικό μεν, αλλά πόλεμο) με την Τουρκία, αλλά πώς διεξάγουμε εμείς αυτόν τον πόλεμο και για ποιον λόγο επιτρέπεται σε συνεργάτες του εχθρού να κάνουν ψυχολογικές και άλλες επιχειρήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Αν διοικείς τον κρατικό μηχανισμό, βρίσκεσαι σε πόλεμο και το διακηρύσσεις κιόλας δεν κοιτάς αποσβολωμένος τους εκούσιους ή ακούσιους συνεργάτες του εχθρού να επιτίθενται εναντίον της χώρας σου. Εκτός εάν δεν σέβεσαι ούτε τα λόγια που ξεστομίζεις ούτε αυτούς που σε ακούν. Όσα λόγια δεν ακολουθούνται από αντίστοιχες πράξεις είναι έπεα πτερόεντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έγκλημα των Τεμπών ως φάρος σωτηρίας μας

Αν μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή δικαίωσης των θυμάτων, στο «προμελετημένο» έγκλημα των Τεμπών, αυτή ξεδιπλώνεται σε καθημερινή πια...

More Articles Like This