Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια…

Must Read

Άραγε, πόσα ζευγάρια κόλλησαν τον κορονοϊό στο Μιλάνο επειδή ο ένας από τους δύο είχε «φαγωθεί» να ταξιδέψουν εκεί;

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Κι εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά (;) ενέσκηψε επιδημία! Κορονοϊός, ο εστεμμένος φονέας! Το κακό μπορεί να λειτουργεί και βραδέως, αλλά πάντοτε η εκδήλωσή του αιφνιδιάζει. Είναι απρόσμενος επισκέπτης η δυστυχία που κρούει τη θύρα των ανθρώπων και δείχνει και παράλογη κιόλας. Την εισβολή του παραλόγου στις ζωές μας, του κακού, της δυστυχίας και της τάσης του ανθρώπου για αυτοχειρία σχολιάζει εξαιρετικά -αν και όχι και τόσο αισιόδοξα- ο Αλμπέρ Καμί σε πολλά από τα έργα του («Η πανούκλα», «Ο μύθος του Σισύφου» κ.ά). Στην Ελλάδα το θέμα πραγματεύτηκε και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης σ’ ένα χαιρέκακο τραγουδάκι του.

Το τραγούδι τιτλοφορείται «Ένα γουρούνι λιγότερο» και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Χαμηλή πτήση», που κυκλοφόρησε το 1982. Βασική του θεματική είναι εισβολή του απρόβλεπτου στην καθημερινότητα και φυσικά η αντιπάθεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη για τον ανθρωπότυπο που περιγράφει και ο δηλητηριώδης τρόπος με τον οποίο σχολιάζει την εκδημία του… δικτυωμένου, κονομημένου, διεφθαρμένου «γουρουνιού». Πόσο πολλή μοχθηρία και μίσος κρυβόταν πίσω από το άνετο και χαλαρό στιλάκι ενός τραγουδιού… Παρατίθενται ενδεικτικά μερικοί από τους στίχους:

«Έχει αμάξι, έχει σπίτι, όλα τα ‘χει κι όμως πλήττει / και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή. / Ξέρει κόλπα, έχει θέσεις, μετοχές και καταθέσεις / και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή. / Γι’ αυτό σου λέω μη μου λες εμένα για όλα αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά. / Γι’ αυτό σου λέω εγώ είμαι μια χαρά / να κλαις τον άλλονε λοιπόν το φουκαρά. / Εγώ, κορίτσι μου γλυκό, έχω εσένα αντί γι’ αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά. / Εγώ, κορίτσι μου, είμαι μια χαρά / να κλαις τον άλλονε λοιπόν, τον φουκαρά.Κονομάει, τη βγάζει φίνα, στη Μαγιόρκα, στα καζίνα / και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή. / Κάνει μια ζωή στρωμένη, με γυναίκα κι ερωμένη / και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή».

Γι’ αυτό ας μην πολυχολοσκάμε με τα τρέχοντα και τους λεπτομερείς σχεδιασμούς για όσα θα έρθουν και τα πλάνα για το μέλλον, τα οποία αποδεικνύονται πλάνα. Αν είναι να τη βγάλουμε καθαρή, θα τη βγάλουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραμένει στα Δωδεκάνησα η αφρικανική σκόνη – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Μετά από ένα αποπνικτικό διήμερο που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την εντονότατη παρουσία της αφρικανικής σκόνης από χθες το...

More Articles Like This