Σάββατο 12/6/2021

Μαθαίνοντας τα νέα

Η ειδησεογραφία δεν ενημερώνει πάντα το κοινό για το πρόβλημα. Συχνά ΕΙΝΑΙ το πρόβλημα!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Yπάρχει επιδημία κορονοϊού. Και οι Τούρκοι πολιορκούν τα σύνορα. Και η οικονομία πάει άσχημα. Και τα σχολεία έκλεισαν. Εκλεισαν και τα φροντιστήρια. Ακυρώθηκαν μαζικές εκδηλώσεις. Στην Ιταλία στήνονται στις ουρές για να πάρουν χαρτιά υγείας. Γιατρέ μου, θα ζήσουμε; Ναι, θα ζήσετε όλοι – όσο σας είναι γραφτό. Ούτε μέρα λιγότερη, αλλά ούτε περισσότερη από το προβλεπόμενο.

Οι ειδήσεις κάκιστες, αλλά οι σταθερές παραμένουν σταθερές. Ο ήλιος συνεχίζει να λάμπει. Η Γη ακόμα γυρίζει. Τα βουνά βρίσκονται στη θέση τους. Η θάλασσα δεν έχει εξατμιστεί. Οι σφραγίδες της Αποκάλυψης δεν έχουν ανοίξει. Οι σάλπιγγες δεν έχουν ηχήσει – τουλάχιστον τόσο δυνατά ώστε να τις ακούσουν όλοι.

Αλλά κι αν ακόμα γίνονταν όλα αυτά, αν έσβηνε ο ήλιος, αν έπαυε να γυρίζει η Γη, αν τα βουνά έπαιρναν των ομματιών τους και έφευγαν ταξίδι στο εξωτερικό, αν η θάλασσα εξατμιζόταν, αν άνοιγαν οι σφραγίδες της Αποκάλυψης και ηχούσαν οι σάλπιγγες, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Τίποτε άλλο, εκτός από το να μετανοήσουμε ειλικρινώς για τα ανομήματά μας, να προσευχηθούμε στον Κύριο για τη σωτηρία μας και να κάνουμε τον σταυρό μας.

Είναι ίσως και παρήγορο να κατανοείς ότι τα περισσότερα σημαντικά, κρίσιμα και ζωτικής σημασίας θέματα ΔΕΝ περνούν από το χέρι σου, δεν τα ελέγχεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε για αυτά. Είναι σοφία να χωνέψεις ότι τα σημαντικότερα γίνονται από μόνα τους, δεν τα προκαλείς, αλλά και δεν μπορείς να τα σταματήσεις, αν είναι ο καιρός τους να εκδηλωθούν.

Όταν όμως βλέπεις την υστερία στα ΜΜΕ, τα αλαφιασμένα βλέμματα των παρουσιαστών, τη χαιρέκακη μετάδοση θλίψης και -το χειρότερο απ’ όλα- αγωνίας, συμμετέχεις σ’ ένα δρώμενο που συνήθως είναι χειρότερο και από την ίδια τη δοκιμασία!

Μην τρέχεις στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, στα μπακάλικα. Δεν υπάρχει νόημα να στοκάρεις προϊόντα που θα λήξουν χωρίς να τα καταναλώσεις – εκτός κι αν σκοπεύεις να τρως πέντε μακαρονάδες με σάλτσα τόνου κι ένα κεφάλι τυρί την ημέρα μέχρι το 2025.

Η αγωνία και ο φόβος είναι αυθαίρετες ημιυπαίθριες κατασκευές του θανάτου μέσα στη ζωή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ