Η ΕΡΤ λατρεύει τις κατσαρίδες

Must Read

Τι διδάσκει το κρατικό κανάλι: Οι άνθρωποι ρυπαίνουν τη γη, αλλά οι «μικρές Τερέζες» καθαρίζουν τις βρομιές μας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Xθες το μεσημέρι στην ΕΡΤ2 προβαλλόταν η παιδική εκπομπή «Εμείς και ο μπλε πλανήτης». Σε κάποιο σημείο η παρουσιάστρια αφηγήθηκε στα μικρά παιδιά που βρίσκονταν μαζί της στο γύρισμα το ακόλουθο παραμύθι, όπου παρατίθενται ευσύνοπτα οι βασικές ιδέες της νέας, ριζοσπαστικής, θρησκειοποιημένης «οικομανίας», όπου ο άνθρωπος παρουσιάζεται σαν πρόβλημα »:

«Κάποτε, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος, ζούσανε μονάχα αυτά τα έντομα στον κόσμο μας και βέβαια ο κόσμος μας ήταν πολύ διαφορετικός˙ υπήρχανε πολλά περισσότερα δέντρα και πολλά περισσότερα λουλούδια. Μετά όμως ήρθε ο άνθρωπος και άρχισε να φτιάχνει σπίτια και να φτιάχνει αυτοκίνητα κι εργοστάσια και να μολύνει το περιβάλλον και να πετάει τα σκουπίδια του κάτω και όλα αυτά τα έντομα κάναν ένα συμβούλιο και στο συμβούλιο αρχηγός ήταν η μέλισσα».

Τη λύση, τουλάχιστον στο παραμυθάκι, έδωσε το συνέδριο των εντόμων. Σε αυτό προήδρευε η μέλισσα. Αυτή ζητά εθελοντές για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και παρουσιάζεται ένας γέρων να αναλάβει αυτή τη βρόμικη δουλειά. Αυτός ο γέρων ήταν η κατσαρίδα. Το σενάριο της παιδικής σειράς ανέφερε τα εξής:

«Έχει έρθει ο άνθρωπος και τα έχει καταστρέψει όλα. Χρειαζόμαστε λοιπόν κάποιον για να καθαρίζει και να φροντίζει τη φύση. Κι αφού περάσαν όλα τα έντομα από μπροστά και το καθένα για τον δικό του λόγο είπε όχι, ήρθε ένας γέρος κι είπε “εγώ, φίλοι μου, θα το κάνω”. Ήταν λοιπόν η κατσαρίδα. Η κατσαρίδα λοιπόν υπάρχει στη φύση διότι τρώει ό,τι μολυσμένο και κακό υπάρχει κι έτσι λοιπόν ζει μέσα στους υπονόμους για να τους καθαρίζει και εμείς να μην αρρωσταίνουμε».

Μια απορία για τα παραπάνω: έλεγχο περιεχομένου κάνει ποτέ η ΕΡΤ πριν προβάλει κάτι ή απλώς βλέπει μια παρουσιάστρια, παιδάκια γύρω της να ευθυμούν, χρωματάκια, κουκλάκια, συμπαθητικά γραφικά και αποφαίνεται ότι όλα είναι εντάξει; Αν ο ρατσισμός είναι η αρνητική διάκριση για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις προτιμήσεις και τις πεποιθήσεις κάποιου, τότε η κατάταξη ολόκληρου του ανθρώπινου είδους στους «κακούς» του πλανήτη τι είναι;

Συνεχίζεται αύριο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, τις κρύβουν;

Ο λάτρης των υποκλίσεων Γιώργος Γεραπετρίτης, που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται ότι κάτι ξέρει παραπάνω...Και αυτό το παραπάνω στη...

More Articles Like This