Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες

Must Read

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εγκρίνει το κλείσιμο των συνόρων και την αντιμετώπιση της τουρκικής ασύμμετρης απειλής στον Έβρο.

  • Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Η εθνική ομοψυχία είναι εντυπωσιακή και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά υπερβαίνουν το 80%. Υπάρχει, όμως, και μία άλλη έρευνα της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και καταγράφει πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα ως προς τη στροφή των Ελλήνων στις παραδοσιακές αξίες.

Αναφέρομαι στην έρευνα της εταιρίας ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ (www. dianeosis.org) με τίτλο «Τι πιστεύουν οι Έλληνες – 2020. Από τον μεγάλο αριθμό ερωτήσεων και απαντήσεων που δημοσιεύονται στον διαδικτυακό ιστότοπο της εταιρίας επιλέγω τα σημεία που δείχνουν πιο παραστατικά την αναζήτηση της εθνικής ταυτότητας από την πλειονότητα του λαού μας.

Πρώτη φορά μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης τα θέματα εθνικής και πολιτιστικής σημασίας βρίσκονται πάνω από τα οικονομικά ως προς τις ανησυχίες των Ελλήνων. Στο ερώτημα ποιες είναι οι δύο μεγαλύτερες απειλές για το μέλλον των Ελλήνων οι τέσσερις πρώτες απαντήσεις είναι: Δημογραφικό – μείωση πληθυσμού: 47,1. Μετανάστευση: 41,7. Σχέσεις με Τουρκία: 32,1. Οικονομική κατάσταση της χώρας: 22,4.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 64,5% των συμπολιτών μας θεωρεί θετικό γεγονός τη συμμετοχή μας, αλλά παράλληλα το 59,4% πιστεύει ότι περισσότερη ωφελημένη από τη συνεργασία βγήκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο φεντεραλισμός βρίσκεται σε υποχώρηση. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ε.Ε. θα εξελιχθεί σε μία πιο ενωμένη ομοσπονδία κρατών. Το 21% θεωρεί ότι θα παραμείνει όπως είναι και το 40,8% προβλέπει αρνητικό το μέλλον της Ένωσης με αποχώρηση ορισμένων χωρών.

Οι Έλληνες εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην πολυπολιτισμικότητα. Στο ερώτημα αν η παρουσία μεταναστών εμπλουτίζει τον πολιτισμό μας, οι θετικές απαντήσεις είναι 28,2% και οι αρνητικές 70,2%. Στο ερώτημα αν η παρουσία των μεταναστών στη χώρα μας βοηθά στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, μόνο το 24,6% απαντά θετικά, ενώ το 73,2% είναι αρνητικό.

Ο Έλληνας έχει ριζωμένη μέσα του την πίστη στον Θεό και τον σεβασμό στην Ορθοδοξία. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όσοι επιδίδονται σε αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα με διάφορες αφορμές. Το 82,8% των ερωτηθέντων πιστεύει στον Θεό, ενώ το 56,1% πιστεύει και στα θαύματα. Στο ερώτημα πόσο κοντά στην Εκκλησία αισθάνεστε, οι Ελληνες απαντούν ως εξής: 57% κοντά στην Εκκλησία, 20,8% ούτε κοντά ούτε μακριά, ενώ το 21,3% δηλώνει ότι βρίσκεται μακριά από την Εκκλησία.

Πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η παραδοσιακή στροφή της κοινωνίας μας, όταν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν τις προσπάθειες ορισμένων για εθνική και θρησκευτική αποδόμηση. Η Ορθοδοξία διδάσκει να διατηρούμε την εθνική μας ταυτότητα και ταυτοχρόνως να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Χτύπημα» κατά του Ισραήλ ετοιμάζει η Γαλλία

Το κανάλι 12 του Ισραήλ αναφέρει ότι η Γαλλία προετοιμάζει ένα προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που...

More Articles Like This