Κερδοσκοπούν τώρα και με τον θάνατο!

Must Read

Αν περάσουν 12 εβδομάδες από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ενός ιού και παράλληλα έχουν συμβεί 250 θάνατοι εξαιτίας του στη χώρα προέλευσης και 20 θάνατοι στη δεύτερη χώρα στην οποία θα χτυπήσει, τότε χάνεις τα λεφτά σου!

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Ποια λεφτά σου; Μα αυτά που έχεις επενδύσει στα… ομόλογα πανδημίας! Ομόλογα τα οποία ενεργοποιούνται μόνο όταν συμβούν και τα τρία αυτά πράγματα μαζί! Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έχουν ήδη ξεπεράσει τους παραπάνω αριθμούς εδώ και μέρες, ενώ το χρονικό διάστημα των 12 εβδομάδων συμπληρώνεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Τα ομόλογα πανδημίας θεσπίστηκαν πριν από μερικά χρόνια (υποτίθεται) για να ενισχυθούν χώρες που θα έχουν πληγεί από μια πανδημία. Λόγω όμως της πολυπλοκότητας των προϋποθέσεων για την ενεργοποίησή τους, έως σήμερα τουλάχιστον δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Αυτό τα χαρακτηρίζει χαμηλού κινδύνου, με αποτέλεσμα τις υψηλές αποδόσεις τους.

Τι θα συμβεί όμως αν τελικά ενεργοποιηθούν; Τότε τα χρήματα που έχουν επενδυθεί σε αυτά αντλούνται προς ενίσχυση των πληγεισών χωρών και όσοι τα έχουν ακόμη στα χέρια τους χάνουν τα λεφτά τους! Αυτό, φυσικά, είναι κάτι που θρέφει μια συνωμοσιολογία για την ύπαρξη του εμβολίου, το οποίο θα ανακοινωθεί έως τις 23 Μαρτίου, οπότε όσοι αγοράζουν φτηνά όλο αυτό το διάστημα της απαξίωσης της τιμής τους ξαφνικά θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

Μπορεί να είναι κι έτσι. Θα φανεί, εξάλλου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Έχουμε πει κατ’ επανάληψιν ότι οι συνωμοσιολογίες χρησιμοποιούνται για να απαξιώσουν στην κοινή γνώμη τις υπαρκτές συνωμοσίες. Και ποια, αλήθεια, επαχθέστερη συνωμοσία θα μπορούσε να υπάρξει από αυτήν που θεσπίζει κανόνες κερδοσκοπίας βασισμένους στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη ζωή; Η χυδαιότητα του σκεπτικού λειτουργίας των ομολόγων πανδημίας σοκάρει! «Επενδύουμε» κεφάλαια (υποτίθεται) για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, αλλά, όταν αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο, ξεπουλάμε για να αποφύγουμε τη χασούρα.

Κάλλιστα θα μπορούσε να αντιλέξει κάποιος ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα, αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς. Μάλλον όμως πρέπει να μπουν και κάποιοι φραγμοί σε όλο αυτό. Δεν αρκεί, δηλαδή, το όργιο κερδοσκοπίας που θα υπάρξει μόλις αρχίσει η διάθεση του εμβολίου στην αγορά; Δεν αρκεί όλο το διάστημα του πανικού που καλλιεργήθηκε η αύξηση της κατανάλωσης ενός απίστευτου αριθμού ειδών, που πιθανότατα θα αποδειχθούν σύντομα υπερβολικά και άχρηστα; Πρέπει να κερδοσκοπούν κάποιοι ακόμα και μετρώντας κρούσματα και νεκρούς;

Σίγουρα ο κίνδυνος από τον κορωνoϊό είναι υπαρκτός. Σίγουρα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να ακολουθηθούν πιστά όλες οι οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί, ώστε να περιοριστεί στο μέτρο του εφικτού η εξάπλωση του ιού. Και σίγουρα όλοι μας θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας ώστε, στο ενδεχόμενο της νόσησής μας, να την ξεπεράσουμε με τον πιο ανώδυνο τρόπο, θωρακίζοντας από πριν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας.

Ίσως αυτή η περιπέτεια θα ήταν μια καλή αφορμή για να εξετάσουμε την επόμενη μέρα πού πρέπει να φτάνουν τα όρια των κανόνων λειτουργίας της αγοράς. Κι αν αυτό είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα το κάνουν οι χώρες της Δύσης, θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε εμείς ως Πολιτεία.

Μια Πολιτεία που δομήθηκε κρατικά και πορεύτηκε επί αιώνες βιωματικά, στηριγμένη σε αξίες που όχι απλώς τη διαφοροποίησαν από άλλους λαούς, αλλά που χρησίμευσαν ως μέσα ανέλιξης και των ιδίων. Αυτές τις αξίες πρέπει να ανακαλύψουμε και πάλι αν θέλουμε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του έθνους μας απέναντι σε κάθε ιό….

*Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This