Κυριακή 13/6/2021

Δύο αιώνες αγώνων εναντίον Οθωμανών

Προσευχόμαστε, προσέχουμε, λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης λόγω της πανδημίας, αλλά δεν πρέπει να λησμονήσουμε τη μεγάλη Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

  • Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Άλλωστε οι ήρωες στρατιώτες και αστυνομικοί που βρίσκονται στον Έβρο, στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα σχέδια των νέων Οθωμανών που χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό τους λίγους πρόσφυγες και τους πολλούς παράτυπους μετανάστες.

Σημειώνω με έμφαση την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι αυτή τη στιγμή στις Καστανιές, απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις, επιτίθενται τριακόσιοι τζιχαντιστές. Οι ακραίοι ισλαμιστές δοκιμάζουν τις αντοχές μας με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού. Ο Ερντογάν ηττήθηκε στον Έβρο, αλλά θα επανέλθει, όταν -όπως ευχόμαστε- υποχωρήσει σημαντικά ο κορωνοϊός. Είτε πάλι θα χρησιμοποιήσει τους μετανάστες είτε θα χρησιμοποιήσει το όπλο των γεωτρήσεων.

Ο νεοοθωμανισμός του είναι έντονος, επίμονος και βασισμένος σε μία εθνικοθρησκευτική μεγαλομανία, την οποία θεμελιώνει θεωρητικά ο πρώην συνεργάτης του Νταβούτογλου στο βιβλίο «Στρατηγικό βάθος». Επί δύο αιώνες ο Ελληνισμός μάχεται κατά του οθωμανισμού στις διάφορες εκδοχές του. Επί τετρακόσια χρόνια (πεντακόσια για τη Βόρειο Ελλάδα και άλλες περιοχές) αντισταθήκαμε με εφόδια την ορθόδοξη πίστη, τη συνείδηση της διαχρονικής συνέχειας του έθνους, το αγωνιστικό φρόνημα, την αγάπη για τα γράμματα και τη ναυτιλία, τον κοινοτικό θεσμό και τη διάθεση αλληλεγγύης. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήλθε έπειτα από δεκάδες γνωστές ή άγνωστες εξεγέρσεις, μετά το μαρτύριο χιλιάδων χριστιανών νεομαρτύρων, μετά την κρυφή ή φανερή διδασκαλία της γλώσσας μας από κληρικούς και λαϊκούς διδασκάλους του Γένους.

Η οθωμανική και νεοοθωμανική αντίληψη είναι ιμπεριαλιστική, επεκτατική, καταπιεστική και είχε πάντα, από τότε μέχρι σήμερα, ως κύριο στόχο την υποδούλωση και τη συρρίκνωση του Ελληνισμού. Τότε έκοβαν κεφάλια, παλούκωναν, απαγόρευαν, φυλάκιζαν. Ο Ιμπραήμ, κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως, ήθελε να πλημμυρίσει την Πελοπόννησο με Αφρικανούς εποίκους και να αλλοιώσει τελείως την ταυτότητα του λαού. Τότε έγινε η πρώτη προσπάθεια αφελληνισμού της Ελλάδος και ευτυχώς απέτυχε. Τώρα επιχειρείται από τον Ερντογάν μία νέα απόπειρα αλλοιώσεως του πληθυσμού μας με τη μεθοδευμένη πίεση στον Έβρο.

Όσο κι αν είναι δικαιολογημένη η έμφαση των ΜΜΕ στο μέγα θέμα της πανδημίας, ας μην ξεχνούμε τους ένστολους συμπατριώτες μας που δίνουν τη σύγχρονη μάχη κατά του νέου οθωμανισμού. Τους ευχαριστούμε, όπως ευχαριστούμε και τους Ελληνες Κυπρίους αδελφούς μας και τους Ευρωπαίους συνοριοφύλακες, οι οποίοι δίνουν μαζί μας τη μάχη. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Επανάσταση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες εξεγέρθηκαν για να απελευθερωθούν από έναν αλλόθρησκο και αλλοεθνή κατακτητή. Ας μη γίνει η σύγχρονη Ελλάς δορυφόρος των Νεοοθωμανών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ