Το «βρόμικο» σχέδιο με στόχο το Έθνος

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Ο στρατηγός Δημήτρης Μακρής ήταν ένας από τους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο απροσκύνητος κλέφτης του Ζυγού Αιτωλοακαρνανίας!

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Υπήρξε από τους σημαντικότερους οπλαρχηγούς του Αγώνα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και από εκείνους που δεν εξαργύρωσε τους αγώνες του με υλικά μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Μετά την Απελευθέρωση έζησε την υπόλοιπη ζωή του μεταξύ Μεσολογγίου και Ζυγού, με τους ανθρώπους που μοιράστηκε τους σκληρούς και αιματηρούς για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και όχι δεσποτείας. Δεν δέχτηκε αξιώματα και άλλους τίτλους, εκτός από εκείνον που δικαιούνταν, του Καπετάνιου του Μεσολογγίου. Έμεινε έτσι απροσκύνητος σ’ ολόκληρη τη ζωή του.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, όταν ο νεαρός βασιλιάς Όθων αποφάσισε να διορίσει υπασπιστή του έναν απροσκύνητο πολέμαρχο της Επανάστασης και τον κάλεσε στα ανάκτορα για να του ανακοινώσει ότι τον επέλεξε για τη θέση αυτή, ο κλέφτης του Ζυγού τα βρήκε δύσκολα. Απαντώντας στον Όθωνα, είπε: «Μεγαλειότατε, δεν ξέρω εγώ να τσακάω τη μέση μου».

Και ήσυχος και υπερήφανος όπως ήταν σ’ όλη του τη ζωή, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το Μεσολόγγι, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του, τιμώντας με τον τρόπο ζωής του τους αγώνες και την προσφορά του στην πατρίδα.

Στην ίδια… ρότα, σ’ ένα κλέφτικο τραγούδι της ηρωικής περιοχής Ασπροποτάμου Τρικάλων, λέει ο λαϊκός δημιουργός: «Παιδιά απ’ τον Ασπροπόταμο κι απ’ το τρανό Γαρδίκι/ απ’ της Κουρούνας τις σπηλιές, λεβέντες παληκάρια/ Τούρκο μην προσκυνήσετε, οχτρό μη φοβηθείτε».

Ο δε αρχιστράτηγος του Εθνικοαπελευθερωτικου μας Αγώνα, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνισμού, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, λέει για την Ελληνική Επανάσταση: «Η επανάσταση η εδική μας δεν ομοιάζει με καμία από όσες γίνονται σήμερα στην Ευρώπη. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος και ήτο το έθνος με άλλο έθνος. […] Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στον Σουλτάνο! Είχε πάντα τον Βασιλιά του, τον στρατό, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματολοί και Κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»…

Διάλεξα αυτά τα τρία αποσπάσματα από τα αμέτρητα του αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ενώ δεν βρήκαν ούτε ένα να επιλέξουν οι πολιτικοί μας ταγοί στις τραγικές σε περιεχόμενο και ύφος δηλώσεις που έκαναν προχθές, επ’ ευκαιρία της Επετείου της Επανάστασης του 1821.

Η κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία όφειλε να καταθέσει την όποια ιδεολογία της στην εξώπορτα του Προεδρικού Μεγάρου, γιατί εκπροσωπεί ολόκληρο τον Ελληνισμό, νεκρούς και ζωντανούς, δεν βρήκε να πει μια λέξη για τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν οι Ελληνες εναντίον των Τούρκων για να απελευθερωθούν από τη σκλαβιά και να αποκτήσουν την Ελευθερία.

Παρέλειψε δε να αναφέρει γιατί αγωνίστηκαν οι ήρωες του 1821. Ασχέτως σε τι… Θεό πιστεύουμε καθένας από εμάς, η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες το 1821 ξεκίνησαν την επανάσταση «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» και κανείς δεν δικαιούται, κυρίως ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να το ξεχνά και να μην το αναφέρει στις επετειακές ομιλίες και στα διαγγέλματά του.

Αντί αυτού, σε μια περίοδο που οι Ελληνες έγκλειστοι στα σπίτια τους, εν μέσω ενός άλλου είδους πολέμου και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ είχαν ανάγκη από έναν εμπνευσμένο λόγο που θα τονώσει το εθνικό τους φρόνημα, άκουσαν μεταξύ άλλων περίπου άσχετων με την επέτειο τα εξής:

Με την Επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του….

Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη….

Δεν ξέρω τι ήθελε να πει η κυρία Πρόεδρος, αλλά παλιός και νέος πατριωτισμός δεν υπάρχει, υπάρχει ένας και μοναδικός πατριωτισμός και είναι αυτός που μας διδάσκουν η Ιστορία, οι εθνικοί αγώνες και οι εθνικές επέτειοι όπως αυτή της 25ης Μαρτίου, αυτός που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας.

Όσο για τον οθωμανικό δεσποτισμό, όχι, δεν πολεμήσαμε ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, αλλά εναντίον της οθωμανικής σκλαβιάς. Ο Ρήγας Φεραίος δεν είπε καλύτερα μιας ώρας ζωή χωρίς τον οθωμανικό δεσποτισμό, αλλά «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Όσο για το μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού, περιέχει κάτι πολύ επικίνδυνο, που εξυφαίνουν χρόνια τώρα οι εθνομηδενιστές.

Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «…Συγκρότησαν έθνος. Και ίδρυσαν κράτος δημοκρατίας και δικαιοσύνης…» Όχι, κύριε Μητσοτάκη, το ελληνικό έθνος δεν συγκροτήθηκε με τον αγώνα του 1821. Προϋπήρχε, και ο εθνικός δεσμός ήταν αυτός που ένωσε τους Ελληνες του Πόντου, που κήρυξαν την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, με τους Ελληνες της Κύπρου, της Κρήτης, της Ηπείρου, Βορείου και Νοτίου, τους Ελληνες των Παραδουνάβιων Χωρών, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Σμύρνης, της Θεσσαλίας, του Μοριά και της Ρούμελης.

Ποιος εθνομηδενιστής τα λέει αυτά και τα εκστομίζει και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Και αν δεν είναι γνωστό το σχέδιο, να το αποκαλύψουμε εμείς: Το σχέδιο των εθνομηδενιστών, που… συνωστίζονται στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, είναι να περάσουν τη θεωρία ότι το ελληνικό έθνος δεν υπήρχε προ του 1821 και ότι το νέο ελληνικό έθνος που γεννήθηκε τότε αποτελεί συμπίλημα διάφορων φυλών.
Δηλαδή, αφού περάσουν τη θεωρία ότι το νέο ελληνικό έθνος δημιουργήθηκε από Αρβανίτες, Βλάχους, Σλάβους, Καππαδόκες, Πόντιους, Θράκες, Κρήτες, Κυπρίους κ.ά., μετά θα αρχίσουν το ξήλωμα.

Αν δεν γνωρίζετε, κύριε πρωθυπουργέ, το σχέδιο, ρωτήστε τις υπηρεσίες να σας πουν ότι εκείνοι που πρωτοστατούν στην εμπέδωση και την καθιέρωση της θεωρίας του «νέου ελληνικού έθνους» είναι ακριβώς, μα ακριβώς οι ίδιοι που πρωτοστατούν στη δημιουργία νέων εθνών, όπως το κυπριακό, το κρητικό, το ποντιακό, το βλαχικό, το μακεδονικό* και σόι πάει το βασίλειο.

Όσο δε για τις δηλώσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, καλύτερα να μην αναφερθώ σ’ αυτές, γιατί δεν είναι άξιες αναφοράς. Μόνο θα αναφερθώ στη δήλωση του ενός πρώην πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίους απεγνωσμένα συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ότι είναι χρήσιμος: «Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης». Δεν φτάνει η ύβρις, χρησιμοποιεί και το «δημοκρατική» σαν φερετζέ στην αθλιότητα που εκστόμισε.

Συμπέρασμα, η Ελλάδα και το έθνος είναι σε κίνδυνο και είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ενός κινήματος, που θα υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελληνική πατρίδα.
Και αυτό έπρεπε να γίνει χθες.

*Για τη δημιουργία του «μακεδονικού» έθνους έχουν φροντίσει ήδη οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς υπογράφοντας την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This