20/5/2022

Άμα δεν φας θεριό, θεριό δεν γίνεσαι

Δημοσίευση:

Η πανδημία έκανε να το βουλώσουν οι διάφοροι Μπάμπηδες για τις νεοφιλελεύθερες μπούρδες που έλεγαν για τη Δημόσια Υγεία. Θυμίζω και την Ξαφά που έλεγε να μην υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Μόνο το κράτος, η Δημόσια Υγεία, μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιας κλίμακας απειλές. Η Λαϊκή Δεξιά, όπως και στο θέμα της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, αποδεικνύεται Λογική Δεξιά.

Η Δημόσια Υγεία χρειάζεται αυστηρή διαχείριση, πειθαρχία, ιεραρχικό έλεγχο, όπως όλο το κράτος. Άλλο αυτό και άλλο οι ηλιθιότητες περί κατάργησής της. Είναι σαν να λες επειδή έγιναν σπατάλες στην άμυνα, επειδή ο Άκης και ο Γιάννος έριξαν δαγκωματιές σαν γατοκέφαλα στο δημόσιο χρήμα για τα εξοπλιστικά, να καταργήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα δημόσια νοσοκομεία, ας το χωνέψουμε όλοι, είναι ο Στρατός της Υγείας. Θέλουν πειθαρχία, διαφάνεια αλλά και φροντίδα των άξιων ανθρώπων της και όχι το κράτος να δαπανά περί τα 200.000 ευρώ για κάθε γιατρό, χώρια η οικογένειά του, για να το παίρνει μετά η Γερμανία έτοιμο. Το ίδιο ισχύει για τους νοσηλευτές μας.

Πάντως, εάν σας βρομάει κάτι, είναι το τυμπανιαίο ψοφίμι της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» αλά γερμανικά. Ο Τσόρτσιλ, που, όσο να ‘ναι, είναι λίγο μεγαλύτερο διανοητικό μέγεθος από τον Πορτοσάλτε, έλεγε πως πρέπει να βομβαρδίζουμε τακτικά τη Γερμανία και ο Xένρι Μοργκεντάου o Nεότερος, ο Υπουργός Οικονομικών του Ρούζβελτ, το 1945 είχε προτείνει να στειρωθούν όλοι οι Γερμανοί, να διαλυθεί το κράτος τους και να γίνει χωράφι. Δεν είχαν και πολύ άδικο.

Ο Μοργκεντάου δεν ήταν τυχαίος. Ήταν γιος του Χένρι Μοργκεντάου του Πρεσβύτερου, διακεκριμένου Αμερικανοεβραίου διπλωμάτη, στον οποίο η Ανθρωπότητα, αλλά κυρίως εμείς οι Ελληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι οφείλουμε πολλά. Ο Πρόεδρος Ουίλσον τον διόρισε πρέσβη των ΗΠΑ στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου υπηρέτησε από το 1913 ως το 1916, οπότε παραιτήθηκε θεωρώντας ανυπόφορες τις αβρότητες με Γενοκτόνους.. Είναι ο άνθρωπος που έγραψε το βιβλίο «Ο φόνος ενός Έθνους», που είπε κατάμουτρα στον Ταλαάτ πως «ο λαός μας δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις σφαγές», προκάλεσε δεκάδες άρθρα στους «ΝΥΤ» για τη Γενοκτονία που τελούσε η Τουρκία σε βάρος των Αρμενίων και το 1918 σε σειρά δημόσιων ομιλιών του στις ΗΠΑ κατήγγειλε πως η Τουρκία χρησιμοποιεί τις ίδιες γενοκτονικές μεθόδους κατά των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη για την ιστορική τεκμηρίωση της Γενοκτονίας, όπως στον Ραφαέλ Λέμκιν, Εβραίο νομικό από την Πολωνία και γενναίο πολεμιστή κατά του Χίτλερ, για τη νομική τεκμηρίωση. Ο γιος του, λοιπόν, πρότεινε τον αφανισμό του Γερμανικού Έθνους και τον διαμοιρασμό των εδαφών του στη γραμμή της κεντρικής ιδέας του βιβλίου του Θεόδωρου Κάουφμαν «Η Γερμανία πρέπει να αφανιστεί», που εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 1941, θεωρώντας τη Γερμανία μήτρα του κακού, των παγκοσμίων πολέμων. Μα δεν είναι;

Σήμερα, ενώ συμβαίνει η ανθρωποφάγα λαίλαπα της πανδημίας, η Γερμανία όχι μόνον εκδηλώνει κτηνώδη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά την κατακράτηση ιατρικής βοήθειας τρίτων προς εμάς και άλλες χώρες, αλλά επιμένει να αρνείται το Ευρωομόλογο, επιμένοντας στο τοτέμ του μηχανισμού σταθερότητας, λέξεις τις οποίες εκφέρουν με συγκίνηση και εδώ κάτι εύκαμπτα μπλέιζερ, με δάκρυα συγκίνησης να μαλακώνουν το μπαγιάτικο στρούντελ. Το μίσος και η οργή για τη Γερμανία στην Ισπανία, στην Ιταλία και τη Γαλλία είναι τόσο βαθύ πια, που στις επόμενες εκλογές θα τρίβετε τα μάτια σας.

Όσοι βρίζατε τα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης και τώρα χειροκροτείτε την εφαρμογή της πολιτικής τους στον Εβρο ετοιμαστείτε να βαδίσετε τα ίδια μονοπάτια και στην Οικονομία. Η Γερμανία πάντα επιδιώκει τον ίδιο στρατηγικό στόχο, με άλλα μέσα, δύο φορές με τα όπλα, τώρα με το χρήμα και τις δομές της Ε.Ε. κομμένες στα μέτρα της, αλλά και με τους ίδιους συμμάχους. Αυτούς που στελέχωσαν κατά χιλιάδες τα Waffen SS και πήγαν να ψοφήσουν μαζί τους στη Ρωσία.

Όταν ξεκίνησαν η κρίση και τα μνημόνια, ο αστεϊσμός που αντάλλασσε η γερμανική ελίτ ήταν «Τα κεφάλαια και οι τραπεζικές εντολές δεν μπορούν να πάθουν κρυοπαγήματα στη Ρωσία». Αυτοί που σας λένε μην κάνετε πολιτική με όρους του 1939-45 δεν σας λένε πως οι Γερμανοί αυτό ακριβώς κάνουν. Έχουν σχεδόν αποκλειστικά δημόσια υγεία και θέλουν να ιδιωτικοποιήσουμε τη δική μας. Έχουν σχεδόν αποκλειστικά Δημόσια Παιδεία και θέλουν να ιδιωτικοποιήσουμε τη δική μας αντί να την επανελληνίσουμε και απεντομώσουμε από τις μαρξιστικές κατσαρίδες. Θέλανε να ιδιωτικοποιήσουμε τα αεροδρόμιά μας και τα πήρε γερμανική… κρατικού ελέγχου εταιρία και η ποιότητα και το κόστος υπηρεσιών πήγαν στον κουβά.

Η Γερμανία παραμένει ένα κτήνος, εχθρός της Ευρώπης και των αξιών της, που θέλει, παρά τη συμφορά που συντελείται στους λαούς μας, να κρατήσει τον απόλυτο έλεγχο και να μη χάσει την οικονομική και πολιτική κυριαρχία στην Ε.Ε., που αποδεικνύεται ένα σκουπίδι, ένα αδειανό από αξίες βαυαρικό πουκάμισο.

Έχουμε συμμάχους και πρέπει να συνταχθούμε με αυτούς με τόλμη και να επιδιώξουμε όχι απλά το ευρωομόλογο αλλά μια συνολική μεταρρύθμιση που θα μετατρέψει την Ευρώπη σε μια αληθινή συμμαχία Εθνών – Κρατών με στόχο τη διατήρηση της ταυτότητας και ασφάλειάς μας απέναντι στον λαθρομεταναστευτικό ισλαμικό εποικισμό, που θα εγγυόμαστε τα εξωτερικά σύνορα των χωρών και θα έχουμε αληθινή αλληλεγγύη σε ζητήματα κρίσεων και όχι την ντροπή που ζούμε σήμερα με την αθλιότητα των Γερμανών και των κολαούζων της. Κι όσοι θυμώσατε με αυτά που έγραψα, όπως θυμώνατε και με βρίζατε για το κλείσιμο των συνόρων και τα push back που ζητούσα και τελικά έγιναν και τα χειροκροτείτε, πιείτε ένα Απερόλ και ετοιμαστείτε να χειροκροτήσετε κι άλλες πολιτικές που λοιδορούσατε.

Κυριάκο, που ορθά κόντραρες τη Γερμανία για το Ευρωομόλογο, διάβαζε λοιπόν Ελεύθεριο Βενιζέλο, αυτόν της ακμής και των νικών, μίλα με τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Γάλλους και φυσικά τις ΗΠΑ και θα δεις πως «άμα δεν φας θεριό, θεριό δεν γίνεσαι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβοσβήνουν φωτάκια στο πιλοτήριο

Στην πολιτική είσαι μόνος σου. Και όσο πλησιάζουμε προς τις αποφάσεις ο πρωθυπουργός, σύμφωνα...

Βουλευτάδες πολυάσχολοι…

Αυτές τις ημέρες βρέθηκα σε κάποιες εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια, για την παρουσίαση του...

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη

Μεγάλο ενθουσιασμό σκόρπισε στα πλήθη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Ρίγη συγκίνησης για την...

Γιατί χειροκροτούν αι ΗΠΑ

Το αμερικανικό Κογκρέσο είναι σαν νυχτερινό κέντρο, με τη διαφορά ότι ο «τραγουδιστής» πληρώνει...

Αναμνηστικό…

«Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε» τραγούδησε η Δούκισσα. «Μα θες δε θέλεις, θα μου αφήσεις τις...

Σκανδιναβική «ουδετερότης»

Τόση Ιστορία που παράγεται αυτές τις μέρες είναι ολίγον δύσκολο να την καταναλώσουμε! Χαρακτηρίστηκε...

Η λεηλασία συνεχίζεται

Η λεηλασία μετάλλων της χώρας συνεχίζεται. Όλοι ξέρουμε πως η πλειονότητα των κατ' επάγγελμα...

Το ποίημα του Κογκρέσου

Η Μούσα παρακολούθησε την ομιλία Μητσοτάκη, που χαρακτηρίστηκε «ιστορική» πριν καν εκφωνηθεί, και έψαχνε...

Σε λάθος μονοπάτι

Μια πρώτη παρατήρηση στον απόηχο των «επινικίων» για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο...

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη!

Πολιτικό ταμείο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουμε...

Φοβήθηκε να πει τη λέξη «Τουρκία»

Προτού ακόμη αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για το αν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ...

Ανταλλάσσεται πατρίδα με γραβάτα

Δεν κοστίζει ακριβά η Ελλάδα. Μια γραβάτα ως αντίτιμο αρκείΑπό τον Παναγιώτη ΛιάκοΤον...

Ευχέρεια επικοινωνίας με δυσχέρεια στην ουσία

Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον επιβεβαιώνουν τον δυσάρεστο κανόνα -από την...

Εκτίθεται ο κ. Υπουργός

Έχει αντιληφθεί ο κ. Θεοδωρικάκος ότι με τα καμώματά του εξευτελίζει την Ελληνική Αστυνομία...

Γενοκτονία Ποντίων: Από την αναγνώριση στην καταξίωση

Όταν στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η ελληνική Βουλή ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναγνώρισης της...

Η Γιαδικιάρογλου και ο Στόλτενμπεργκ

Τον επικό διάλογο από το «Ξύλο» του Σακελλάριου τον θυμάστε; «Εγώ πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έσκασε «βόμβα» από τον Τριανταφυλλόπουλο: Υπόθεση βιασμού με «συνταγή» Μπίκα…

Ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες με την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα...

Καταγγελία: Εγκληματική αισχροκέρδεια της Elpedison

H εταιρία μέσα σε μία εβδομάδα εξέδωσε (πάλι) λογαριασμό για την ίδια περίοδο, διπλασιάζοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Λιώνει στο κρεβάτι του ο Δάκης! Έφτασε να είναι 42 κιλά

«Ο Δάκης σήμερα ζυγίζει 42 κιλά και, δυστυχώς, έχει...

Κατερίνα Βελλίδη: «Έσβησε» στα βουβά η «σιδηρά κυρία του Βορρά»

Η ζωή της Κατερίνας Βελλίδη παραπέμπει σε παραμύθι, σε...

Νεκρός 38χρονος επιχειρηματίας μέσα στο κατάστημά του στους Αγίους Θεοδώρους

«Πάγωσε» η τοπική κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων, μετά την...

Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου!

Νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Παρισιού

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο 27χρονης Τρικαλινής στη Γερμανία

Τραγωδία δίχως τέλος αποτελούν οι ξαφνικοί θάνατοι νέων ανθρώπων,...

«Βάρα τη, βάρα τη»… Εικόνες-σοκ από τον ξυλοδαρμό ανήλικης στο σχολείο του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο παρουσίασε ο ΑΝΤ1, στο οποίο έχει καταγραφεί...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ