Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Περίσσευμα ανθρωπισμού μόνο για τους λαθραίους…

Δεν θα κουραστώ να γράφω πως μπροστά σε κάτι νούμερα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο περιφερειάρχης Μουτζούρης φαντάζει… Ουίνστον Τσόρτσιλ. Κι ας τον λένε λαϊκιστή και γραφικό κάτι εισοδιστές της ψοφοδεξιάς και κάτι πονόψυχοι αριστερούληδες.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Οι γραφικοί δεν λένε τα αυτονόητα. Λένε ανοησίες, όπως και πολλοί από τους επαγγελματίες της πολιτικής. Όμως ο πρώην πρύτανης προχθές πάλι το αυτονόητο είπε. Αυτό που μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό των… δειλών, μοιραίων και άβουλων αντάμα του αθηνοκεντρικού κράτους: Να αποτολμήσουν την παράταση της αναστολής αιτήσεων ασύλου που υποβάλλονται σωρηδόν από παράνομα εισερχόμενους μετανάστες, γιατί -ομολογουμένως- λειτούργησε.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι η κυβέρνηση, υπό το κράτος φοβερής εσωτερικής πίεσης και αφού πρώτα τα θαλάσσωσε στα νησιά, δύο πράγματα έκανε σωστά στον Εβρο: Την αλλαγή κανόνων εμπλοκής, με χρήση προειδοποιητικών πυρών, που απαίτησε η στρατιωτική ηγεσία. Και την αναστολή με ΠΝΠ του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας (ασύλου). Το λάθος ήταν η διάρκεια: Τριάντα μόνο μέρες. Η αναστολή έπρεπε να είχε γίνει επ’ αόριστον και δεν θα άνοιγε μύτη.

Ο Μουτζούρης τούς το είπε κατάμουτρα: «Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα διεθνή φόρα». Τι δεν κατάλαβαν οι χαζοβιόληδες της κυβέρνησης; Τίποτα δεν κατάλαβαν, σας λέω εγώ ή, για την ακρίβεια, έκαναν ότι δεν κατάλαβαν.

Σε επιστολή του προς τους δημάρχους των νησιών και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Μηταράκης, αφού ζητάει να βρουν χώρους για… καραντίνα, προδικάζοντας την άφιξη κι άλλων λαθρομεταναστών τις επόμενες μέρες, αναφέρει ότι παγώνει και τον Απρίλιο η διαδικασία αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Όχι επειδή αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες εθνικής ασφάλειας, αλλά επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες υποδοχής είναι κλειστές λόγω κορονοϊού. Θέλουμε δηλαδή, αλλά δεν μπορούμε για «τεχνικούς λόγους» όπως δήλωσε προχθές.

Θύμωσε μάλιστα ο κύριος υπουργός με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, που αντέδρασε στη χωροθέτηση… σανατορίων, αντιπροτείνοντας να επιστρατεύσει το κράτος πλωτά μέσα για να βάλει μέσα όσους λαθραίους αποτολμήσουν να έρθουν στα νησιά αυτές τις μέρες από τα τουρκικά παράλια.

«Σιγά μη διαθέσουμε και κρουαζιερόπλοιο, να πληρώνουμε 100 χιλιάρικα την ημέρα» είπε ο αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, σάμπως ο Βέρρος εννοούσε να τους φιλοξενεί σε υπερπολυτελείς καμπίνες θαλαμηγών με βότκα και χαβιάρι. Λες και χάθηκαν τα αρματαγωγά και πάσης φύσεως οχηματαγωγά για να τους χώσουν μέσα σε συνθήκες πρόχειρου νοσοκομείου και σε… όποιον αρέσει.

Με υπεκφυγές και κουτοπονηριές δυστυχώς προσπαθεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού, τώρα που δεν νιώθει έντονη την πίεση της κοινής γνώμης. Και κλοτσάει έτσι μια ιστορική ευκαιρία να ξεμπερδέψει μια για πάντα με το καλαμπούρι του ασύλου, που το διεκδικεί ο οποιοσδήποτε, χωρίς όνομα, ταυτότητα, διαβατήριο, χωρίς καν διαπιστωμένη εθνικότητα, προέλευση, ποινικό και ιατρικό μητρώο. Αρκεί να δηλώνει… ευάλωτος.

Προς την ίδια κατεύθυνση υπεκφυγής κινήθηκε όμως και το Συμβούλιο Επικρατείας, υπεύθυνο κατά ένα μεγάλο μέρος για τη διασπορά των λαθραίων στην ενδοχώρα με την εγκληματική απόφαση του 2018, που δίνει δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο. Τότε είχε μειοψηφήσει ο σημερινός πρόεδρος Αθανάσιος Ράντος.

Στο προσωρινό αίτημα όμως δύο γυναικών από το Αφγανιστάν (με οκτώ ανήλικα παιδιά!), που με τη νομική αρωγή ΜΚΟ ζήτησαν ακύρωση της ΠΝΠ για την αναστολή παροχής ασύλου, το ΣτΕ τα… μάσησε. Ναι μεν απέρριψε την αίτηση ακύρωσης, αλλά ταυτόχρονα ανέστειλε… α λα καρτ τη διαδικασία απέλασής τους επειδή είναι «ευάλωτες» (η μία λεχώνα και η άλλη σε κατάσταση εγκυμοσύνης).

Δηλαδή, όταν πάψουν να είναι ευάλωτες τι θα γίνει; Για μαντέψτε… Παγκόσμιο κάλεσμα λοιπόν σε επίδοξους μετανάστες να αφήνουν έγκυες τις γυναίκες τους και να έρχονται μετά όλοι μαζί στην Ελλάδα για τα γεννητούρια, εξασφαλίζοντας επ’ αόριστον άδεια παραμονής. Άντρες και γυναίκες. Γιατί δεν είναι σωστό να χωρίζονται οικογένειες…

Φοβούμαι ότι αυτό το… περίσσευμα ανθρωπισμού από καλά βολεμένους Έλληνες πολιτικούς και αμέριμνους ανώτατους δικαστικούς, την ώρα που οι γηγενείς ψοφάνε από τον κορονοϊό και μεθαύριο από την πείνα, θα μας στοιχίσει πολύ ακριβά.

Το ξαναέγραψα και θα το ξαναπώ σήμερα, γιατί σε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε δεν χαρίζονται λόγια: Αν ξαναρχίσει η χορήγηση ασύλου υπό την πίεση των ΟΗΕδων, της «Bild», των ΜΚΟ, της Ευρωπαίας επιτρόπου… τάδε και των πάσης φύσεως «αλληλέγγυων», ο Μητσοτάκης θα έχει διαπράξει εθνικό έγκλημα. Και θα είναι υπόλογος στην ιστορία γιατί προέταξε αλλότρια συμφέροντα και προτεραιότητες σε σχέση με τις ανάγκες του λαού που τον εξέλεξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ