Προς εισαγγελέα Αρείου Πάγου ΙΙ

Must Read

Προειδοποιήσεις υπήρξαν, αλλά δεν ελήφθη μέριμνα για τους νόμους σε βάρος των Ελλήνων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στην Ελλάδα οι Ελληνες είναι μαντρωμένοι σπίτια τους με την απειλή προστίμου και φυλακίσεως. Για τους αλλοδαπούς που παραβίασαν τα σύνορα για να εισέλθουν στην Ελλάδα και να λάβουν δωρεάν στέγαση, σίτιση και επιδόματα δεν προβλέφθηκαν κυρώσεις από το ανθελληνικότατο κράτος. Η στήλη έχει επισημάνει με σειρά δημοσιευμάτων και τον ρατσιστικό χαρακτήρα (σε βάρος των Ελλήνων) νόμων και υπουργικών αποφάσεων και τον κίνδυνο που συνιστά για τη δημόσια υγεία η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μπουλουκιών των αλλοδαπών, αλλά και τις πάσης φύσεως ευθύνες που φέρουν όσοι υπουργοί υπέγραψαν τους σχετικούς νόμους.

Στις 26 Μαρτίου στο «Περί Πωλητικής» ο τίτλος ήταν «Ένα μέτρο, πολλά σταθμά, αλλοδαπά». Εκεί επισημαινόταν ότι «Οι περιορισμοί κυκλοφορίας (υπό την απειλή προστίμων) που ισχύουν για τους Ελληνες δεν ισχύουν για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες». Απόδειξη του ανωτέρου ισχυρισμού ήταν η Εφημερίδα Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 985/2020) όπου δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030).

Στις 2 Απριλίου η στήλη τιτλοφορείτο «Προς εισαγγελέα Αρείου Πάγου» και απηύθυνε ερώτημα προς τη Δικαιοσύνη αν είναι ανεκτοί φυλετικού χαρακτήρα νόμοι στην Ελλάδα.

Στις 3 Απριλίου τίτλος της στήλης ήταν «Η ανισονομία σπέρνει την αρρώστια». Σ’ αυτό το άρθρο γινόταν αναφορά για το κρούσμα κορωνοϊού στο χοτ σποτ της Ριτσώνας και σημειώνονταν τα ακόλουθα: «Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης μπορούν να εγγυηθούν στους Ελληνες πολίτες ότι η ευμενής διάκριση που γίνεται για τα μπουλούκια των αλλοδαπών που κινούνται χωρίς να φοβούνται ποινές, κυρώσεις και διοικητικά πρόστιμα δεν έχει επιφέρει κόστος στην ελληνική κοινωνία; Οι 20 της Ριτσώνας που εντοπίστηκαν ως φορείς του κορονοϊού δεν μετέδωσαν την ασθένεια σε Ελληνες πολίτες;»

Χθες ενημερωθήκαμε για κρούσμα κορωνοϊού στον καταυλισμό προσφύγων στη Μαλακάσα. Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, με επιστολή που έστειλε στις 3 Απριλίου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών. Το ζήτημα είναι τι έπραξαν επιτέλους όλοι όσοι ενημερώθηκαν…

Δείτε επίσης: Προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι κουμανταδόροι και ο «φτωχός συγγενής»: Να ποιοι έκριναν τις τύχες της ΕΕ την τελευταία πενταετία

Η πενταετής θητεία αυτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος της, ξεκίνησε με 751 εκλεγμένους Ευρωβουλευτές από...

More Articles Like This