Τετάρτη 23/6/2021

Εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων*

Οι θεωρούμενοι «κατατρεγμένοι» από τις κακές συνθήκες στις χώρες τους είναι έτοιμοι να… κατατρέξουν ανελέητα εμάς

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η φωτογραφία του άρθρου είναι στιγμιότυπο από αποκαλυπτικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Δείχνει λαθρομετανάστες σε αλάνα της Μόριας στη Λέσβο και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί ζητούν από τους αλλοδαπούς να φύγουν κι εκείνοι τους χλευάζουν. Βήχουν κοροϊδευτικά και αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Και μόνο αυτό το περιστατικό δείχνει τις προθέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων. Πολλοί εξ αυτών έχουν έρθει εδώ ως κατακτητές. Έχουν «μυρίσει» την αδυναμία των οικοδεσποτών να υπερασπιστούν τα εδάφη, τις περιουσίες, τις ζωές, την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους, και φτάνουν στο σημείο να… παίρνουν στον μεζέ τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό το βίντεο, δυστυχώς, δεν το βλέπουμε μόνο εμείς. Μικρό θα ήταν το κακό αν έμεναν σε εμάς η εικόνα και ο ήχος. Απλούστατα, για μια εισέτι φορά θα βεβαιωνόμασταν ότι η πολιτική τάξη δουλεύει εναντίον των Ελλήνων και όχι υπέρ μας. Η πολιτική τάξη νομοθετεί, η πολιτική τάξη δίνει εντολές στην ΕΛ.ΑΣ. να μην προβαίνει σε συλλήψεις αλλοδαπών για αδικήματα για τα οποία προβλέπει αυστηρές ποινές αν τα διαπράττουν Έλληνες.

Όμως, το βίντεο αυτό κάνει τον γύρο του κόσμου. Όσοι Αφρικανοί, Ασιάτες, Εσκιμώοι, Λατινοαμερικανοί ή ακόμα και εξωγήινοι ψάχνουν για κορόιδα που θα φορολογούνται για να τους ταΐζουν είδαν αυτά τα στιγμιότυπα πήραν το μήνυμα: οι ξένοι στην Ελλάδα κάνουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν και οποτεδήποτε το θελήσουν. Οι νόμοι υπάρχουν για να τους σέβονται οι ντόπιοι, οι οποίοι βαίνουν προς εξαφάνιση.

Οι θεωρούμενοι «κατατρεγμένοι» και «ηττημένοι» από τις κακές συνθήκες στις χώρες τους όχι μόνο είναι έτοιμοι να… κατατρέξουν εμάς, αλλά άρχισαν εδώ και καιρό το δούλεμα σε εκείνους που εμείς θεωρούμε ισχυρούς: στον νόμο και στη Δικαιοσύνη! Κι αν αρχίζουν έτσι την παραμονή τους εδώ, φανταστείτε πώς πρόκειται να εξελιχθούν στη συνέχεια…

*Η φράση πρωτοειπώθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου (ο παππούς του ΓΑΠ) στις 19 Μαρτίου 1964

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ