Πόσα… κιλά Άδωνις είσαι;

Must Read

Είναι ξεκάθαρο πλέον. Δεν αντέχει… το πετσί του τις καλές κουβέντες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι από εκείνους τους πολιτικούς που νομίζει πως η πρόκληση είναι μια ευφυής συμπεριφορά.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Θεωρεί πως όταν ένας άνδρας της δημόσιας ζωής επιδεικνύει αλαζονεία αντίστοιχη της θέσης του, προβάλλοντας τη δύναμη της εξουσίας, κάτι… κερδίζει! Έχει κι αυτό τον εθισμό με την υπερέκθεση στα media, οπότε «δένει το γλυκό».

Αυτή την εποχή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, μια ελληνική κυβέρνηση εισπράττει πολύ καλές κριτικές και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε με σύνεση, διορατικότητα και συνέπεια ό,τι απέτυχε η συντριπτική πλειονότητα των άλλων κυβερνήσεων στις χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο): κατόρθωσε να περιορίσει, όσο ήταν δυνατόν, τη διασπορά του κορωνοϊού, παίρνοντας μέτρα την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό της πιστώνεται τόσο στο εσωτερικό από τους Ελληνες πολίτες όσο και στο εξωτερικό, όπου η χώρα μας έχει γίνει σημείο αναφοράς. Ο συνήθως σκληρός ευρωπαϊκός Τύπος δεν κάνει σήμερα λόγο (όπως το έπραττε με περίσσια απρέπεια) για τους «τεμπέληδες, που θέλουν να ζουν με δανεικά», αλλά για την ελληνική αποτελεσματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύει, ορθά έως τώρα, την πρέπουσα σεμνότητα, γνωρίζοντας πως ακόμη ο μαραθώνιος έχει χιλιόμετρα. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη όμως μόνο όταν βγει ο Απρίλιος και τα αποτελέσματα είναι όσο καλά πρέπει, θα μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτό παράθυρο ως προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συνεχίζει να ηγείται της επιστημονικής ομάδας η οποία εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο, ο Νίκος Χαρδαλιάς (έπειτα από την ορθή κριτική που δέχθηκε) άφησε στην άκρη το «ύφος στρατηγού που απευθύνεται σε νεοσυλλέκτους» και κάνει σωστά τη δουλειά του, όμως πάντα υπάρχει ένας… Αδωνις για να υπενθυμίζει πως στην πολιτική όταν δεν βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό, πολύ εύκολα γίνεσαι παράδειγμα προς αποφυγή.

Με ύφος «πολλά βαρύ», ο κύριος υπουργός σε μία από τις… χιλιάδες τηλεοπτικές παρουσίες του αναρωτήθηκε «τι τα θέλουν τα λεφτά οι πολίτες που μένουν στο σπίτι;». Κι όταν ο δημοσιογράφος του είπε «για να πάρουν τρόφιμα», εκείνος απάντησε με το… ευφυέστατο «θα γίνουν 300 κιλά»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης (έκανε ότι) λησμόνησε κάτι πολύ βασικό. Εκείνη τη στιγμή δεν απευθυνόταν σε «έγκλειστους» οι οποίοι απλώς έχουν να περάσουν κάποιες μέρες ακόμη σε καραντίνα, καταβροχθίζουν με βουλιμία ό,τι βρουν μπροστά τους γνωρίζοντας πως στη συνέχεια θα βγουν έξω στον υπέροχο κόσμο όπου όλα τα εργασιακά τους ζητήματα θα είναι ρυθμισμένα.
Απευθυνόταν σε πολίτες οι οποίοι ζουν στην αγωνία Τι θα ξημερώσει αύριο. Πώς θα είναι η αγορά εργασίας, αν θα έχουν τις δουλειές που είχαν πριν από την πανδημία και τι μισθό θα μπορούν να πάνε στο σπίτι τους. Απευθυνόταν σε κόσμο ο οποίος δεν ζει για να… προσέχει τη διατροφή του, αλλά σκέφτεται πώς θα μπορέσει να σταθεί όρθιος ξανά έπειτα από την τεράστια δεκαετή περιπέτεια που βασάνισε τον τόπο μας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι… διατροφολόγος. Είναι υπουργός. Και με τέτοιου είδους προσβλητικές ανοησίες τινάζει τα ήδη τσιτωμένα νεύρα μας. Ας τον μαζέψει, όσο είναι καιρός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν λέμε να του κόψει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, γιατί θα είναι σαν να του στερεί την αναπνοή. Οφείλει όμως ο πρωθυπουργός να του τραβήξει το αυτί γι’ αυτά που λέει. Τα οποία οδήγησαν πολύ κόσμο δικαίως να αναρωτηθεί: «Πόσα… κιλά Άδωνις είσαι τελικά;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This