Συγκάλυψη

Must Read

Πριν από λίγες ημέρες ο έγκριτος καθηγητής Ιολογίας Λικ Μοντανιέ, αυτός που μαζί με δύο συναδέλφους του έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, δήλωσε δημόσια ότι ο κορωνοϊός είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης έρευνας και έχει σίγουρα κατασκευαστεί σε βιοεργαστήριο της Ουχάν, της κινέζικης επαρχίας προέλευσής του. Αυτό το αποκάλυψε ύστερα από εντατική μελέτη του γονιδιώματος του κορωνοϊού.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Μάλιστα ο νομπελίστας Γάλλος καθηγητής θεωρεί πως υπάρχουν γονιδιακές ακολουθίες από τον ιό του HIV στον κορωνοϊό και εικάζει πως Κινέζοι ερευνητές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποιο εμβόλιο κατά του AIDS, αλλά απέτυχαν, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για όλους μας. Τονίζω ιδιαίτερα τη διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική ιδιότητα του νομπελίστα καθηγητή, δεν είναι κάποιος «τυχαίος», ούτε έχει απασχολήσει στο παρελθόν τα ΜΜΕ με κάποια άστοχη παρέμβαση.

Προχθές η Αυστραλία προστέθηκε στις χώρες που πιέζουν την Κίνα να δώσει πληροφορίες και να υπάρξει διαφάνεια για την προέλευση του κορωνοϊού. Με μπροστάρισσα χώρα στο συγκεκριμένο θέμα για διαφάνεια την Αμερική, η οποία έχει πληγεί καταστροφικά, με πάνω από 40.000 νεκρούς λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, είναι πρωτοφανές ότι εν μέσω εκλογικής χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει απόλυτη σύμπνοια σε αυτό το θέμα: Τόσο ο Τραμπ (Ρεπουμπλικάνοι) όσο και ο Μπάιντεν (Δημοκρατικοί) απαιτούν να μάθουν την πραγματικότητα από την Κίνα, και απειλούν θεούς και δαίμονες ότι θα υπάρξουν αντίποινα, αν δεν χυθεί φως και δεν λάμψει η αλήθεια. Η Κίνα ύστερα από πιέσεις αναθεώρησε κατά 1.290 τους νεκρούς της (δηλαδή είχε αποκρύψει θύματα κορωνοϊού).

Όπως καταλαβαίνετε, είναι προφανές ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά αν ο κορωνοϊός προήρθε από εργαστήριο και το συγκαλύπτει ως γεγονός το απολυταρχικό κομμουνιστικό κράτος της Κίνας, καθώς και αν υπάρχουν τεράστιες νομικές συνέπειες και εύλογες απαιτήσεις για αποζημιώσεις από τις πληγείσες χώρες. Δυστυχώς για την Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας βιάστηκε άλλη μία φορά να πάρει θέση. Χαρακτήρισε απαξιωτικά «θεωρία συνωμοσίας» τον εύλογο σκεπτικισμό για την προέλευση του κορωνοϊού και έμμεσα θεώρησε «ψεκασμένους» όσους εκφράζουν επιφύλαξη για τις εξηγήσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας.

Στην επιστήμη έχω μάθει να μην καταλήγω εύκολα σε θέσφατα και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά όταν έγκριτοι συνάδελφοί μου διατυπώνουν ηχηρά τις αντιρρήσεις τους. Ειλικρινά, απορώ γιατί έχει τόση θέρμη ο κ. Τσιόδρας για στήριξη προς την Κίνα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This