Φταίνε οι… άλλοι

Must Read

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να κόψει την επιδότηση των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με τον ισχυρισμό ότι τον θεωρεί ένοχο «συγκάλυψης της εξάπλωσης» της λοίμωξης του κορωνοϊού, με ισχυρισμό δηλαδή που παραπέμπει σε παράπλευρο είδος δόλου του ΠΟΥ!

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Έλα, όμως, που η ακολουθία των ευθυνών σε αυτήν την ιστορία θα μπορούσε, φοβούμαι, να είναι μακρά, ιδίως στις «παράπλευρες ευθύνες» (δηλαδή στις ευθύνες εκτός εργαστηρίων…), που θα απορούσα αν ο κ. Τραμπ δεν τις έβλεπε… Θα φέρω δύο παραδείγματα:

Πρώτον, ως προς τις παράπλευρες ευθύνες των ίδιων των ΗΠΑ: Σύμφωνα με διπλωματικά έγγραφα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Washington Post», Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν επισημάνει από την αρχή του… 2018 (!) ότι υπήρχαν προβλήματα ως προς την ασφάλεια στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα, από την οποία και ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ομάδα διπλωματών, υπό τον πρόξενο στην Ουχάν Τζέιμσον Φάους και τον σύμβουλο Περιβάλλοντος, Επιστημών και Υγείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο Ρικ Σουάιτζερ, είχαν επισκεφθεί επανειλημμένως το εργαστήριο της Ουχάν (σημ. δική μας: γιατί ειδικώς αυτό, αναγνώστες; Μήπως διότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λύνει και δένει στα εργαστήρια αυτά ο Αμερικανός χρηματιστής κ. Τζορτζ Σόρος;) από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018 και είχαν εκφράσει ανησυχίες για τη βιοασφάλεια στις έρευνες ακριβώς για… κορονοϊούς σε ζώα όπως οι νυχτερίδες, προειδοποιώντας ότι, εάν δεν ελαμβάνοντο εγκαίρως ειδικά μέτρα, θα μπορούσε να ξεπηδήσει από εκεί μια πανδημία τύπου SARS! Αμερικανός αξιωματούχος σχολίασε σχετικώς στη «Washington Post»: «Το έγγραφο της διπλωματικής ομάδος ήταν προειδοποιητική βολή. (Ερώτημα δικό μας: «Βολή» σε ποιους; Στους Κινέζους, ή στους… Αμερικανούς, στους οποίους αποκλείω να μην είχαν κοινοποιήσει οι διπλωμάτες το έγγραφό τους;) Και συνεχίζει ο αξιωματούχος: «Οι διπλωμάτες εκλιπαρούσαν να δοθεί προσοχή σε αυτό που συνέβαινε…» (Σημ. δική μας: «Να δοθεί προσοχή» από ποιους; Από μόνους τους Κινέζους ή μήπως και από τους προϊσταμένους των διπλωματών στις ΗΠΑ;)

Δεύτερον: Μεταδόθηκε ότι ο ιδρυτής της Microsoft και εκ των μεγαλύτερων βαθύπλουτων της Γης Μπιλ Γκέιτς, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών αμερικανικής ιστοσελίδας στις 19 Μαρτίου 2020, μετά την έκρηξη της πανδημίας, έκανε μια πρόταση που νομίζω ότι παραπέμπει ευθέως στον γενικό έλεγχο της ανθρωπότητας μέσω ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων… Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βαθύπλουτος έμπορος είπε χωρίς να φοβάται κανέναν: «Θα χρειαστούμε (σημ.: έτσι, σε… πρώτο πληθυντικό!) υποχρεωτικώς ψηφιακά πιστοποιητικά για όσους θα κάνουν το εμβόλιο ή απλώς μπαίνουν σε διαδικασία εξετάσεων για κορονοϊό ή έχουν αναρρώσει έπειτα από νόσηση. Κρατήστε παρακαλώ (σημ.: μεταφέρω τις εκφράσεις Γκέιτς όπως δημοσιεύθηκαν…) στον νου σας τις δύο λέξεις: Ψηφιακά πιστοποιητικά»!

Ερωτώ: Πού το βρήκε ο βαθύπλουτος έμπορος ότι δεν καθιστά καταπάτηση απαραβίαστων προσωπικών δεδομένων η τήρηση γενικευμένου υποχρεωτικού ηλεκτρονικού αρχείου όλων των κατοίκων του πλανήτη επί θεμάτων αφορώντων στις ασθένειές τους; Ποιος ειδικός (εννοώ, βεβαίως, δυτικός έμπειρος νομικός…) του το παρουσίασε αυτό ως τίμιο και δίκαιο; Εκτός, βέβαια, εάν αναλάβει αυτός και οι εταιρίες του την ηλεκτρονική αυτή παγκόσμια εργολαβία! Αραγε, τι άποψη έχει επ’ αυτού ο πατριώτης του πρόεδρος Τραμπ, στα μάτια του οποίου φταίνε για ό,τι συμβαίνει επί της Γης όλοι οι άλλοι πλην των Αμερικανών;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φοβερή κυβερνητική επιτυχία: Μετά τη συνάντηση για τα ΜΟΕ, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX!

Όχι μόνο δεν αποδίδει η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με τους γείτονες, αλλά μάλλον μας έχουν πάρει και...

More Articles Like This