Όχι στο «φιδεμπόριο» και στον κυνισμό!

Must Read

Η κλεισούρα της καραντίνας, παρότι είχε έξι κωδικούς για να βγαίνεις έξω, μερικούς τους βάρεσε άσχημα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Όλες οι παθογένειες έχουν βγει στον αφρό. Απίθανες συνωμοσιολογίες, που εν μέρει έχουν γόνιμο έδαφος κάτι αληθές: ένα κράτος ανυπόληπτο, αναποτελεσματικό, εχθρικό στους πολίτες του. Έτσι κι όταν γίνεται το σωστό, έστω με λάθη, κάποιοι είναι καχύποπτοι, θεωρούν πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Έτσι αγοράζουν από φίδια περί τσιπαρίσματος μέσω εμβολίου μέχρι δεινοσαύρους πως όλα όσα γίνονται είναι μια παγκόσμια σκηνοθεσία για αποστέρηση των ελευθεριών μας.

Κορυφαία έκφραση των τερατολογιών που μετουσιώνονται σε φανατική θέση είναι το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, με κεντρική ιδέα πως τα εμβόλια είναι δηλητήρια που προκαλούν αυτισμό και άλλες ασθένειες αλλά και επιστημονικός τρόπος παγκόσμιου ελέγχου. Έτσι φτιάχνεται ήδη μια παθιασμένη αντίδραση κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό, το οποίο ακόμη δεν υπάρχει, θεωρώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κορυφαία πράξη παγκόσμιου ελέγχου και βλάβης της υγείας αλλά και της ελευθερίας των ανθρώπων. Εν ολίγοις οι χιλιάδες γιατρών που έχουν αποφοιτήσει από τα δημόσια πανεπιστήμιά μας, αριστούχοι/ες, συχνά παιδιά λαϊκών οικογενειών των συνοικιών και της επαρχίας, Ελληνες και Ελληνίδες, με γονείς, αδέρφια, παιδιά, είναι επίορκοι, συμμετέχουν σε μια παγκόσμια συνωμοσία και θέλουν να βλάψουν τις ίδιες τις οικογένειές τους, τους φίλους, τους γείτονες και τους συγχωριανούς τους.

Άνθρωποι σαν εμάς, της αληθινής αριστείας, ο φίλος και συμμαθητής μου ο Νίκος, που διαπρέπει στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, η νύφη μου που θεωρεί ύψιστο λειτούργημα τη φροντίδα των άρρωστων παιδιών, χιλιάδες άοκνοι εργάτες της δημόσιας υγείας αλλά και της ιδιωτικής, θέλουν να βλάψουν το σύνολο του λαού και κρύβουν μια τόσο φρικτή «αλήθεια». Τέτοιες δε απόψεις εμφιλοχωρούν σε ένα κομμάτι του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου» και πάνε χέρι χέρι με θεωρίες πως ο ιός είναι ανύπαρκτος ή τον εκμεταλλεύονται οι εξουσιαστές, η κόκα-κόλα των συνωμοσιών, οι… Εβραίοι που πάνε με όλα, ώστε να εμποδίσουν τον Μήτσο να ξεδιπλώσει τον μεγάλο πολιτισμό του και να του κόψουν τον δρόμο για την Πόλη, όπου θα έμπαινε αύριο μεθαύριο ύστερα από μια φραπεδιά, αλλά τον εμπόδισε το ότι δεν υπάρχει «κωδικός 7 Κόκκινη Μηλιά». Ε, λοιπόν, όχι, αυτό το τσίρκο Μεντράνο, που ταυτίζει τον πατριωτισμό με ψυχική νόσο, με τερατολογίες, γελοίες θεωρίες συνωμοσίας και δράκους μέσα σε εμβόλια, δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Απλώς συκοφαντούνται οι εθνικές, πατριωτικές ιδέες, κάτι τόσο βολικό για την Αριστερά, που δεν θέλει απέναντί της έναν συγκροτημένο, σοβαρό αντίπαλο αλλά τσιρκολάνους, φιδέμπορες, παλαιολιθικούς αντισημίτες.

Δεν σκέφτονται πως όλα όσα μας συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα για όλους, λαό και ηγεσία. Φυσικά και θα γίνουν λάθη και τα λάθη πάντα απηχούν τις αδυναμίες της ηγεσίας, εν προκειμένω την αριστερίλα της, τις ενοχές της, τον αντικληρικαλισμό και τον μηδενισμό κάποιων ταγών, που είναι ανακυκλωμένοι κνίτες και ρηγάδες και δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό θα ήταν για κάποιους, π.χ. να περάσει ο Επιτάφιος στις γειτονιές πάνω σε οχήματα του Στρατού ή λογικά και ρεαλιστικά να απομονωθούν σε ερημονήσια οι παράνομοι αλλοδαποί μέχρι την απέλασή τους, αντί να τσαρκάρουν ανεξέλεγκτοι.

Είδα μέχρι ανθρώπους να αγαλλιούν με την κυνική και παλαιοναζιστική δήλωση Σόιμπλε, ο οποίος, μιλώντας για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν είναι η ζωή η υπέρτατη αξία αλλά η «αξιοπρέπεια» και πως το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει. Σε απλή πολιτική μετάφραση ο Σόιμπλε είπε ας πεθάνουν οι γέροι, τα άρρωστα παιδιά, οι διαβητικοί, οι καρδιακοί, ας μολυνθούν και να μας αδειάσουν τη γωνιά, ώστε η αγορά να διαταραχθεί ελάχιστα και οι επιζήσαντες να έχουν δουλειά, λεφτά και επίπεδο ζωής, δηλαδή αυτοκίνητο, καταθέσεις, διακοπές κ.λπ. Αυτό εννοεί αξιοπρέπεια. Και είδα χθεσινούς ζηλωτές κατά της τευτονικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. να επιχαίρουν. Πώς άραγε είναι τόσο σίγουροι πως θα βρεθούν στην πλευρά της φραγκάτης αξιοπρέπειας και όχι στον Καιάδα που θεωρητικοποιεί ο Σόιμπλε; Μια ευαισθησία στους πνεύμονες, ένα υπονομευμένο ανοσοποιητικό και ο κυνικός οπαδός του κοινωνικού αυτοματισμού του Δόκτορος Μνημονίου μπορεί να φορέσει παλτό από μαόνι. Ο Σόιμπλε πάντως δεν πρόκειται να μπει στο τρόλεϊ για να πάει στα ιατρεία του ΙΚΑ, ούτε στη λαϊκή για να κολλήσει. Σίγουρα ζει σε προστατευμένο περιβάλλον.

Γιατί να λέμε μισόλογα και να κάνουμε μισές δουλειές; Να κάνουμε ευθανασία σε όλους τους γέροντες, τους καρδιοπαθείς, τους ασθματικούς, τους διαβητικούς κ.λπ., ώστε να μείνουν μόνο οι νταβραντισμένοι. Δεν θα θέλουμε τόσα λεφτά για συντάξεις, θα παρτάρουν όλοι οι νέοι να το γιορτάσουν στα μαγαζιά, θα ανέβει η παραγωγή, θα τα κονομήσουμε και θα έχουμε «αξιοπρέπεια» αλά Σόιμπλε.

Αδέρφια, όσα λάθη κι αν έγιναν, καλά το πήγαμε με μόνο 139 νεκρούς. Στους 7.200 το Βέλγιο, στους 16.500 η Λομβαρδία. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιο εχθρό με όλο τον πληθυσμό έκθετο στη μόλυνση. Θα κλατάρει, όπως έγινε σε τόσες χώρες που καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα. Η Αγγλία πήγε να αποφύγει το lockdown και αναγκάστηκε να το κάνει καθυστερημένα, με βαρύ τίμημα σε ζωές. Εάν δεν υπήρχε η καραντίνα, ώστε να κερδίσουμε χρόνο στο να μη φρακάρουν οι ΜΕΘ, να βρούμε φάρμακα και εμβόλιο, δεν θα είχαμε απλώς ύφεση, αλλά θα γινόταν κατάρρευση της οικονομίας χαοτικά. Κηδειόχαρτα παντού και νεκρή αγορά. Ποιος θα πήγαινε διακοπές ή για φαγητό, θέατρο, ψώνια σε χώρα όπου θα πέθαιναν εκατοντάδες κάθε ημέρα; Και η οργή έξω από τα νοσοκομεία των συγγενών θα ήταν τσουνάμι. Το να συγχέεις την ύφεση, την ανεργία με τον φρικτό θάνατο από την ασφυξία που προκαλεί η ίνωση που φέρνει ο ιός είναι πέραν κάθε λογικής.

Και θα θυμίσω τον Ελληνικό Τρόπο. Υπέρτατο αγαθό είναι η Ελευθερία. Γι’ αυτήν μόνο θυσιάζουμε και τη ζωή μας, η οποία έπεται, και τελευταία τα λεφτά και ό,τι άλλο. Εγώ δέχομαι να μειωθεί το εισόδημά μου για να επιβιώσουν οι γονείς σου, τα αδέρφια, τα παιδιά σου, εσύ ο ίδιος. Δεν θυσιάζω ούτε έναν Ελληνα για ένα ψηφίο στον λογαριασμό μου στην τράπεζα. Θα τα καταφέρουμε.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ώρα του Βασιλιά Καρόλου: Απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό

Θα είναι απών από την λειτουργία σήμερα αλλά θα παραστεί στην πασχαλινή της ερχόμενης Κυριακής στο Ουίνδσορ

More Articles Like This