Η νύχτα με τις μάσκες

Must Read

Ούτε μια ευχάριστη σκηνή δεν έχει περιληφθεί ακόμα στα γυρίσματα του εθνικού θρίλερ μας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πρώτα είδαμε τους Κινέζους να τρώνε νυχτερίδες, οι οποίες τους έκατσαν βαριές και αρρώστησαν. Μετά τους είδαμε να φορούν μάσκες. Ύστερα ενημερωθήκαμε ότι φάγανε μεν νυχτερίδες, αλλά τους αρρώστησαν οι παγκολίνοι (είδος μυρμηγκοφάγου). Στην Ελλάδα, αρχικά μας έλεγαν ότι οι μάσκες μπορεί να μας δώσουν μια «ψευδαίσθηση ασφάλειας». Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας στις 4 Απριλίου είπε ότι, αν φορέσουμε μια αυτοσχέδια μάσκα χωρίς να νοσούμε και φτερνιστεί κάποιος φορέας ή ασθενής δίπλα μας, τα φονικά σταγονίδια μπορεί να κάτσουν πάνω στη μάσκα και να ψωνίσουμε κι εμείς την αρρώστια.

Στις 9 Απριλίου η γραμμή για τη μάσκα ήταν περίπου ίδια. Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τακτική ενημέρωση είχε πει ότι η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας «στην παρούσα φάση δεν συνιστά γενικευμένη χρήση μάσκας. Θα επανατοποθετηθούμε και για τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, αν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιστημονικά στοιχεία που διαθέτουμε, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. […] Οι ιατρικές μάσκες με βαλβίδα δεν συστήνονται και είναι και επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που ανήκουν στο γενικό κοινό, καθώς μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο».

Τώρα ακούμε ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για υπαλλήλους αλλά και πελάτες σε μπαρμπέρικα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και «λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή» (το τελευταίο δημιούργησε σε αρκετούς διάφορες πονηρές απορίες για τις ροζ υπηρεσίες, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος).

Ωραίο σχόλιο για το μπανοβγάλσιμο των μασκών από την πεφιλημένη μας κυβερνησούλα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι το ακόλουθο:

Φάση 1η: Η μάσκα είναι ανώφελη και ενδεχομένως επικίνδυνη (επειδή δεν διαθέτουμε αρκετές).

Φάση 2η: Η μάσκα είναι χρήσιμη και προφυλάσσει το κοινό από ασθενείς και φορείς που τη φορούν (μόλις παραγγείλαμε).

Φάση 3η: Η μάσκα είναι απαραίτητη (είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε).

Φάση 4η: Η μάσκα είναι υποχρεωτική (παράγουμε ή παραλάβαμε).

Φάση 5η: Φοράτε μάσκα, διαφορετικά τσουχτερά πρόστιμα (έχουν «τιγκάρει» οι αποθήκες και το κράτος χρειάζεται να εισπράξει το 150άρι του παππού για να του πληρώσει τη σύνταξη).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοιξιάτικος ο καιρός με 26 βαθμούς Κελσίου – Λίγες μπόρες σε δυτικά και βόρεια

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους...

More Articles Like This