Δεν πτοούμεθα!

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Όταν πριν από 22 χρόνια ένα τουρκικό F-16 παρενόχλησε το C-130 που μετέφερε τον τότε υπουργό Άμυνας της Ελλάδας και τη συνοδεία του από επίσκεψη στην Κύπρο, το γεγονός πήρε τεράστιες διαστάσεις δημοσιότητας μονοπωλώντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Η κυβέρνηση Σημίτη αναγκάστηκε να επιδώσει αυστηρό διπλωματικό διάβημα στην Τουρκία, απείλησε με βέτο στην επερχόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα και προς τις ΗΠΑ που αρχικά επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την τουρκική πρόκληση λέγοντας ότι έγινε στη διάρκεια στρατιωτικής υπέρπτησης και αφήνοντας να εννοηθεί ότι κακώς ο Ακης Τσοχατζόπουλος ταξίδεψε στη Μεγαλόνησο με στρατιωτικό αεροπλάνο.

Από τότε οι παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών σε αεροσκάφη ή ελικόπτερα που μεταφέρουν Ελληνες επισήμους έχουν γίνει ένα είδος ρουτίνας. Και οι ελληνικές αντιδράσεις όλο και αμβλύνονται. Ο γέγονε γέγονε…

Φτάσαμε προ ημερών να πετάει το ελικόπτερο του σημερινού υπουργού Άμυνας και του Ελληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την… τιμητική συνοδεία τουρκικών μαχητικών. Όχι στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά στην καρδιά του Αιγαίου. Και το γεγονός να αντιμετωπίζεται, σχεδόν στωικά, με ακόμη μία βλακώδη ατάκα του Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Δεν πτοούμεθα»!

Εντάξει, υπουργέ μου, «δεν πτοούμεθα». Από κει και πέρα όμως τι; Ποια ήταν η επίσημη αντίδραση της ελληνικής πλευράς; Ενα από τα γνωστά χλιαρά διάβηματα. Και ξέρετε τι απάντησαν οι Τούρκοι; «Για ποια παρενόχληση μιλάτε; Πτήση ρουτίνας έκαναν τα μαχητικά μας. Μη δραματοποιείτε τις πτήσεις ρουτίνας…»

Μάλιστα, λοιπόν. Τουρκικές «πτήσεις ρουτίνας» στο Αιγαίο, σε ρόλο επίσημου συνοδού της ανώτατης ελληνικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας που επισκέπτεται τα νησιά. Εκεί φτάσαμε. Αλλά, κατά τα άλλα, «δεν πτοούμεθα». Και κουβεντιάζουμε «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Την ώρα που τα μαχητικά των γειτόνων σαρώνουν το Αιγαίο και φτάνουν μέχρι την Καβάλα.
Ε, λοιπόν, αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της «φινλανδοποίησης», δεν ξέρω τι είναι. Γιατί περιλαμβάνει και τη χειραγώγηση της ενημέρωσης που είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δορυφοροποίησης στο τουρκικό άρμα. Οι εναέριες παρενοχλήσεις υπουργών από πρωτοσέλιδα γίνονται μονόστηλα. Ρουτίνα, βρε παιδί μου, μην τα… δραματοποιούμε. Γύρνα κανάλι να δούμε τη Φατιμά στο σίριαλ…

Κατά τα άλλα, εν μέσω κορωνοϊού ο Μητσοτάκης αύξησε τα ποσοστά αποδοχής του και στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών! Το είδαμε κι αυτό στην τελευταία, αποθεωτική για την κυβέρνηση, μέτρηση μιας από τις γνωστές εταιρίες που κόβουν τον κιμά πάντα… παρουσία πελάτου. Αυτοί πράγματι δεν… πτοούνται. Με τίποτα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το καπελάκι σας και δρόμο» το μήνυμα Όρμπαν σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τις παθογένειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως των αξιωματούχων της, που δεν έχουν σταθεί αντάξιοι των περιστάσεων, ανέδειξε ο...

More Articles Like This