Παρατηρητήριο διαφημίσεων τουρκοσειρών

Must Read

Καλό είναι να ξέρουμε ποιες εταιρίες χρηματοδοτούν τον πολιτισμικό εκτουρκισμό των Ελλήνων

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Mια από τις χρησιμότερες και εθνωφελέστερες ιστοσελίδες που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί έχει σχεδιαστεί και συντηρείται από το International Hellenic Association (IHA)*. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό, μη κομματικό φορέα με έδρα το Delaware των ΗΠΑ. Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι https://professors-phds.com/iha/ .

Σ΄αυτή την ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων, καταγράφεται εξονυχιστικά η παρουσία των διαφημιζόμενων χορηγών στις τουρκοσειρές της ελληνόφωνης τηλεόρασης. Οι τηλεθεατές πρέπει να γνωρίζουν ποια προϊόντα που αγοράζουν βοηθούν την Τουρκία να επεκταθεί πολιτισμικά. Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα τα στατιστικά της παρελθούσης εβδομάδος: «Την εβδομάδα 4 έως και 8 Μαΐου 2020, εκατό περίπου διαφορετικές εταιρίες “χρηματοδότησαν” με τη διαφημιστική τους δαπάνη τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, με ένα σύνολο 380 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων!

Είναι εντούτοις πολύ πιθανό πολλές εταιρίες που διαφημίστηκαν με λίγα μηνύματα την εβδομάδα 4-8 Μαΐου 2020 να μη γνώριζαν καν ότι διαφημίζονται σε τουρκοσειρές, αφού συνήθως αγοράζουν από τα κανάλια χρόνο σε ζώνες ακροαματικότητας και όχι σε συγκεκριμένες εκπομπές. Τώρα όμως που ανακαλύπτουν τη διαφημιστική τους παρουσία σε τουρκικές σειρές μέσα από το εβδομαδιαίο “Παρατηρητήριο διαφημίσεων τουρκοσειρών στην ελληνική TV” επιβάλλεται να ζητήσουν να μην προβάλλεται η διαφήμισή τους κατά τη διάρκεια μετάδοσης τουρκικών σειρών. Από τα 380 περίπου διαφημιστικά μηνύματα τα 146 μεταδόθηκαν το απόγευμα (17.30-18.30) και τα υπόλοιπα το βράδυ (21.30-23.15)».

Στην ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ όλα τα προϊόντα και τις εταιρίες που διαφημίζονται στις τουρκοσειρές και να πράξετε, ως καταναλωτές, όπως νομίζετε.

*Οι σκοποί του ΙΗΑ εστιάζουν στην υποστήριξη της Ελλάδος και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα μέσω πολλών και ανεξάρτητων επιτροπών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, με διαφορετικούς συντονιστές και μέλη, υπό την άμεση εποπτεία του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου του ΙΗΑ.

Τα διάφορα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα και από διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων (πρώην πρέσβεις, ανώτατοι στρατιωτικοί, συγγραφείς κ.ά.). Το σύνολο των μελών του ΙΗΑ ανέρχεται σε 4.000 περίπου. Τα μέλη του ΙΗΑ βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο στόχαστρο της ΕΕ ο «σκιώδης στόλος» της Ρωσίας, η Βόρεια Κορέα και… οι άλλοι

Ο επόμενος γύρος κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, αναμένεται να στοχεύσει τον ρωσικό «σκιώδη στόλο» των πετρελαιοφόρων,...

More Articles Like This