Η πανδημία του μπατιροϊού

Must Read

Μια από τις μεγαλύτερες πετυχεσιές της κυβέρνησης είναι ο ξαφνικός θάνατος της ελληνικής οικονομίας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αν δεν ξέρεις πώς βγαίνει το μεροκάματο (εκτός από εκείνο το ωραίο, το άνετο, το πολιτικό), εύκολα αποφασίζεις να λουκετιάζεις τις δουλειές των άλλων. Είναι πολλοί μέχρι τώρα οι επαγγελματίες που έχουν επικοινωνήσει με τη στήλη για να εκφράσουν την αγωνία τους για τη μοίρα της επιχείρησής τους έπειτα από την έφοδο των τριών κορονοφυλάκων (Μητσοτάκης, Τσιόδρας, Χαρδαλιάς) στον ουρανό της δόξης, αλλά και την απόφασή τους να κλείσουν υποχρεωτικά μια σειρά από επιχειρήσεις.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη της κυρίας Κωνσταντίνας Διαμαντοπούλου, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον χώρο των συνοικεσίων (www.diamantin.com). Στο μήνυμά της προς τη στήλη έγραφε μεταξύ άλλων: «Έχω ατομική επιχείρηση 30 χρόνια + υπηρεσίες κοινωνικών γνωριμιών και συνοικεσίων, μας έκλεισαν 18/3/20 από δημόσια Αρχή και δεν προβλέπεται να ανοίξουμε την επόμενη εβδομάδα, προχωράμε στους δύο μήνες, τρέχουν πολλά έξοδα, εμείς δεν πρέπει να ζήσουμε; Ανοίξανε κομμωτήρια, αισθητικής καταστήματα, επιχειρήσεις με αρκετό συνωστισμό, πώς γίνεται ένα γραφείο 50 τ.μ. που δέχεται ελάχιστο κόσμο πάντα με ραντεβού 3-4 άτομα την εβδομάδα να κλείνει και να μην ανοίγει;».

Και η ανταπόκριση του κράτους στις εκκλήσεις της; Αυτή που άπαντες υποθέτουμε. Μηδενική. Αναφέρει σχετικά η κυρία Διαμαντοπούλου: «Έχω απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία και ποτέ δεν απάντησαν. Πού είναι η ψηφιακή διακυβέρνηση που διαφημίζει για εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν τους λαμβάνει υπόψη; Όσο για τα τηλέφωνα, είναι συνεχώς απασχολημένοι, με δύο λόγια είμαστε ανύπαρκτοι… πολίτες. Μόνο εισπράττουν φόρους και ψήφους».

Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας ο κ. Σούλης Καραγιαννίδης, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της discotheque Boom Boom στις Τζιτζιφιές και στο παρελθόν είχε τo θρυλικό rock-metal club Victoria στη Νίκαια. Η αγωνία του αφορά και την επιχείρησή του αλλά και τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που απασχολούνται «σε αυτή την τεράστια επιχειρηματική αλυσίδα που ξεκινά από τα εστιατόρια και τα καφέ μέχρι τους συναυλιακούς χώρους, τα κέντρα διασκέδασης, τα σινεμά, τα θέατρα και τα γήπεδα και σχετίζεται άμεσα και με τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό. Αν καταρρεύσει αυτό το κομμάτι της οικονομίας, η συνέχεια θα είναι δραματική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο μικρότερος γιος μου δεχόταν μπούλινγκ από τον 18χρονο Νιγηριανό», λέει η μητέρα του 19χρονου που μαχαίρωσε διευθυντή σχολείου

Αποκαλύφθηκε το περιστατικό που φέρεται να προηγήθηκε και να εξαγρίωσε τον 19χρονο Γεωργιανό που μπήκε την Τρίτη στο 41ο...

More Articles Like This