Πέμπτη 6/5/2021

Πού διώκονται οι ομοφυλόφιλοι

Στην Ελλάδα κυριαρχούν, αλλά οι επικυρίαρχοι επιμένουν ότι στην πατρίδα μας βρίσκονται υπό διωγμόν!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των βουλευτών) Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το κράτος μας, το οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτειακοί παράγοντες, έχει σημαία. Είναι η γαλανόλευκη με τον σταυρό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου στον λογαριασμό της στο facebook ύψωσε μια άλλη σημαία, εκείνη του ομοφυλόφιλου «κινήματος» (λες και οι ομοφυλόφιλοι έχουν άλλα σύμβολα προσδιοριστικά της προσωπικότητάς τους από εκείνα που έχουν οι άλλοι πολίτες) κι έγραψε τα ακόλουθα:

«Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας […]».

Πού τα είδε όλα αυτά η κυρία Σακελλαροπούλου; Πού διώκονται και περιθωριοποιούνται οι ομοφυλόφιλοι; Μήπως στις χώρες όπου τους καταδικάζουν σε θάνατο, τους κρεμούν και τους πετούν από τις ταράτσες πολυώροφων οικιών; Είδε στην Ελλάδα διακρίσεις σε βάρος ομοφυλοφίλων; Αρνήθηκε κάποιο νοσοκομείο να δεχτεί ομοφυλόφιλους ή τραβεστί; Ως πρώην δικαστικός και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να προσφύγει στις Αρχές, αν έχει αντιληφθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Επίσης, στην πατρίδα μας έχει δημιουργηθεί άλλη εντύπωση: ότι γίνονται διακρίσεις για τους ομοφυλοφίλους, αλλά είναι ευμενείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις ζάπινγκ στην τηλεόραση και να μη δεις πολλούς και πολλές του συγκεκριμένου προσανατολισμού που κυριαρχούν στον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του θεάματος, της κουλτούρας.

Ας διευκρινίσει η κυρία Σακελλαροπούλου πού αναφέρεται και ας ξεκαθαρίσει σε ποια σημαία πιστεύει περισσότερο: στην πολύχρωμη που πόσταρε στο facebook ή στη γαλανόλευκη με τον σταυρό;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ