Ιδού το δίλημμα: Ρονάλντο VS Μέσι – Ψηφοφορία

Must Read

Είναι της μόδας το τελευταίο διάστημα να συζητάμε για το ποιος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών και η κοινή γνώμη είναι ουσιαστικά μοιρασμένη μεταξύ αυτών των δύο.

  • Γράφει ο Νίκος Κιτσάκος

Θα σας αναλύσω λοιπόν κάποια επιμέρους στοιχεία σύγκρισης και κάποια κριτήρια επιλογής, ώστε μετά να προχωρήσετε στην ψηφοφορία που ακολουθεί του  άρθρου.

Αρχικά πρέπει να διευκρινίσουμε, για να είμαστε δίκαιοι, ότι ψάχνουμε τον καλύτερο άνω των 30, γιατί υπάρχουν και άλλοι νεότεροι ποδοσφαιριστές που θεωρώ ότι τους συναγωνίζονται στα ίσα.

Βεβαίως μιλάμε για δύο υπεραθλητές και όχι απλώς ποδοσφαιριστές.

Στο μοντέρνο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αρκεί το ταλέντο, δεν αρκεί να ξέρει κάποιος το τόπι για να ξεχωρίσει, αλλά χρειάζονται και άλλα χαρακτηριστικά και σε αθλητικό επίπεδο και σε επίπεδο προσωπικότητας.

Τι εννοώ με αυτό? Αν έπαιζε τώρα ο μέγας Μαραντόνα θα ήταν απλά ένας καλός τεχνίτης ποδοσφαιριστής, γιατί λόγω της ιδιόμορφης προσωπικότητάς του δεν θα είχε μπορέσει να φτάσει στην απόλυτη κορυφή.

Σήμερα ένας αθλητής, όχι μόνο ποδοσφαιριστής, πρέπει εκτός από ταλαντούχος, να προπονείται πολύ, να ακολουθεί διατροφικό πρόγραμμα, να μην κάνει καταχρήσεις, να έχει ήθος και σχετική ευγένεια και να μπορεί να υπακούει σε οδηγίες αφού οι ομάδες είναι σαν μικροί «στρατοί» με ιεραρχίες και πρόγραμμα.

Γιαυτό και πρέπει πάντα να συγκρίνουμε ποδοσφαιριστές και αθλητές της ίδιας γενιάς και να ψάχνουμε τον καλύτερο της κάθε εποχής, όχι τον καλύτερο ιστορικά αφού δεν γίνονται δίκαιες συγκρίσεις με διαφορετικά αντικειμενικά δεδομένα.

Ο Κριστιάνο και ο Μέσι αποδεδειγμένα είναι υπεραθλητές και η επιλογή κάποιου από τους δύο κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Αυτές τις λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να σας αναλύσω!

Αναφορικά με την τεχνική ομολογουμένως ο Μέσι υπερέχει, διότι ο Μέσι ήταν ένας κλασικός μπαλαδόρος της αλάνας της Αργεντινής, ενώ ο Κριστιάνο έφτασε στο επίπεδο τεχνικής που είναι σήμερα μέσα από σκληρή προπόνηση και εξέλιξη και όχι γιατί το είχε απόλυτα έμφυτο.

Στο θέμα αθλητικής προπόνησης και δουλειάς στο γυμναστήριο, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι γνωρίζουμε ότι ο Κριστιάνο περνάει ατέλειωτες ώρες στη γυμναστική, ενώ ο Μέσι θεωρείται τεμπέλης στις προπονήσεις εκτός γηπέδου. Απλά η έμφυτη ικανότητα του με την μπάλα κρύβει αυτήν του την ατέλεια, την έλλειψη δηλαδή τέλειας σωματικής κατάστασης.

Ως χαρακτήρες, ο Μέσι φαίνεται ένας ήρεμος άνθρωπος, ευγενικός όταν μιλάει, οικογενειάρχης, ενώ ο Κριστιάνο είναι αυτό που λέμε λίγο «αλητάμπουρας».

Από τα ανωτέρω θα πίστευε κανείς ότι προτιμάω τον Μέσι. Όμως όχι! Προτιμάω και ψηφίζω τον Κριστιάνο για ένα χαρακτηριστικό του, το οποίο θεωρώ ότι είναι η διαφορά που του δίνει την πρωτιά στο photo-finish!

Ποιο είναι αυτό? Ο ηγετικός του χαρακτήρας, αυτό που λέμε στο κρίσιμο παιχνίδι παίρνω την ομάδα στην πλάτη μου και βάζω τόσα γκολ όσα χρειάζονται για να κερδίσουμε!

Ο Κριστιάνο έχει αποδείξει δεκάδες φορές ότι είναι killer, ότι στα ζόρια που η μπάλα καίει, καθαρίζει μόνος του, ακόμα και αν οι συμπαίχτες του είναι τελειωμένοι.

Αυτό το έχει κάνει και με τα club που έχει αγωνιστεί και στην εθνική του ομάδα, μην ξεχνάμε ότι το 2016 πήρε ένα ευρωπαϊκό με την εθνική μόνος του.

Ο Μέσι αντίθετα σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια ήταν κατώτερος των περιστάσεων και με την Μπαρτσελόνα, όσο κυρίως με την Αργεντινή. Θυμάστε όλοι ότι σε όλο το Μουντιάλ του 2018 ήταν ανύπαρκτος, όπως θυμάστε επίσης πώς είχε σχολιαστεί αρνητικά και η εμφάνισή του στον τελικό του Μουντιάλ του 2014 με την Γερμανία.

Κακά τα ψέματα, αν δεν διακριθείς με την εθνική σου ομάδα, δεν μπορείς να γίνεις ο καλύτερος όλων. Ο Μαραντόνα έχει μείνει στην ιστορία, κυρίως γιατί πήρε μόνος του δύο Μουντιάλ με την Αργεντινή.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει τα κότσια του Κριστιάνο, είναι το γεγονός ότι έχει αλλάξει τρία club στην καριέρα του (Γιουνάιτεντ, Ρεάλ, Γιουβέντους), ενώ ο Μέσι έχει φοβηθεί να βγει από την σιγουριά της ομπρέλας της Μπαρτσελόνα.

Περιμένουμε λοιπόν και την δική σας ψήφο, για να διαπιστώσουμε τελικά τι έχει μεγαλύτερη σημασία … η τεχνική / η ηγετική προσωπικότητα!

Κλείνοντας να σας ενημερώσω ότι θα τα λέμε συχνά και με αναλύσεις σε ποδοσφαιρικά θέματα και γενικότερα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Θα κάνουμε αναλύσεις, pregames και post-games αγώνων και γενικά θα σχολιάζουμε τα πάντα κυρίως γύρω από το ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This