Μέχρι 80 άτομα στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ της Supel League

Must Read

Το ερχόμενο Σάββατο η Superleague επιστρέφει, μετά την μεγάλη διακοπή λόγω κορωνοϊού, με τα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αρχικά, η διοργανώτρια αρχή στο Πρωτόκολλο διεξαγωγής των αγώνων που είχε στείλει προς έγκριση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητούσε την παρουσία 300 ατόμων στα γήπεδα. Ωστόσο, το αίτημα της δεν έγινε δεκτό και τα άτομα που θα παρευρίσκονται στις κερκίδες περιορίζεται σημαντικά, καθώς τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν τα παιχνίδια των πλέι οφ και των πλέι άουτ να γίνονται με την παρουσία μέχρι 80 ατόμων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

  • Από το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.
  • Δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον οι ΚΑΔ9311 (Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων), 9312 (Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων),93131003 (Υπηρεσίες καθηγητή φυσικής αγωγής ή γυμναστή), 9319 (Άλλες αθλητικές δραστηριότητες) και 56292002 (Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων) στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33464/30.5.2020 (Β’ 2086) κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών για «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».
  • Η εξειδίκευση των μέτρων, ανά άθλημα, γίνεται σε συνεργασία με τις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19. Η ιατρική ομάδα της κάθε ομοσπονδίας θα πρέπει να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα και να αναφέρει άμεσα στον ΕΟΔΥ και στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα COVID-19 σε αθλητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας.

Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Γήπεδο για 11 Χ 11 80 άτομα κατ΄ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Γήπεδο για 7 Χ 7 40 άτομα κατ΄ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Γήπεδο για 5 Χ 5 25 άτομα κατ΄ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This