Σκληρή απάντηση από τον Πύρρο Δήμα στους επικριτές του: «Ρίχνουν λάσπη για να καταλάβουν θέσεις»

Must Read

Στον απόηχο των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, πρώην μέλη της εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών επιτέθηκαν στον Ολυμπιονίκη και πρόεδρο της ΕΟΑΒ Πύρρο Δήμα στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βίκτωρ Μήτρου, Γιάννα Χατζηϊωάννου, Γιώργος Τζελίλης, Παύλος Σαλτσίδης, Χρήστος Σπύρου και Γιάννης Γέροντας, επέρριψαν ευθύνες στον χρυσό Ολυμπιονίκη για κακοδιαχείρηση της ομοσπονδίας, ενώ ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, τόνισε ότι «ο Πύρρος έκανε λάθος επιλογές συμβούλων. Τον Πύρρο τον πήρε η κάτω βόλτα. Ήλθε η ώρα για την αλλαγή».

Την Παρασκευή, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομοσπονδία, απαντά στις κατηγορίες και τονίζει ότι «οι σπουδαίοι αυτοί αθλητές  τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από την οικογένεια της άρσης βαρών» και στόχος τους τώρα είναι η  «εξόντωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας με αθέμιτα μέσα και ρίχνοντας λάσπη, ώστε να καταλάβουν τις θέσεις».

Ολόκληρη η  ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

«Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις… κραυγές μίας ετερόκλητης συμμαχίας ανθρώπων που υποτίθεται ότι αγαπούν το άθλημα, να κατηγορούν τον Πρόεδρο και την διοίκηση της ΕΟΑΒ.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν σπουδαίοι αθλητές στο παρελθόν, τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από την οικογένεια της άρσης βαρών, ειδικά μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2008 παρότι η άρση βαρών τους χρειαζόταν. Κάποιοι βέβαια για προφανείς λόγους και άλλοι γιατί δεν είχαν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στο άθλημα που τους έχει προσφέρει πολλά. Ωστόσο ο Πύρρος ήταν αυτός με τους συνεργάτες του που κάλυψαν τότε τη «μαύρη τρύπα» των 400.000 ευρώ που υπήρχε στην Ομοσπονδία.

Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς, διετέλεσαν μέλη της διοίκησης για το διάστημα στο οποίο ασκούν κριτική ή συνεργάστηκαν προπονητικά με την Ομοσπονδία με μηδαμινή προσφορά. Πριν κατηγορήσουν τον Πύρρο Δήμα, μήπως θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Το μόνο κοινό τους σημείο είναι η εξόντωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας με αθέμιτα μέσα και ρίχνοντας λάσπη, ώστε να καταλάβουν τις θέσεις στην Ομοσπονδία. Δίνουν υποσχέσεις που θυμίζουν πολιτικάντηδες παλαιάς κοπής, υποσχέσεις που ουδέποτε υλοποίησαν είτε όταν συνεργάζονταν με την ΕΟΑΒ, είτε τις λίγες φορές που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε κάποιο σωματείο.

Το πόσο ετερόκλητη είναι η συμμαχία τους καταδεικνύεται από το τραγελαφικό γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν τον επικεφαλής της συμμαχίας και μισή ώρα αργότερα ο ίδιος μπροστά σε όλους, δεν το αποδέχτηκε. Αν δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, πως θα βρουν λύσεις για το άθλημα;

Ο Πύρρος Δήμας μέσω των θέσεων του στην Διεθνή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών καθώς και στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών των ΗΠΑ, πέρα από το κύρος που δίνει στη χώρα μας, προσφέρει σημαντικές λύσεις σε σοβαρά θέματα της ελληνικής άρσης βαρών.

Αλλά δεν ανακοίνωσαν το σπουδαιότερο, πέραν των ύβρεων της «συνέντευξης» και των αδικιών που υποτίθεται ότι υπέστησαν. Δεν μας είπαν ποτέ ποια σωματεία εκπροσωπούν οι συγκεκριμένοι κύριοι και ποια σωματεία τους ακολουθούν, γιατί στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός της διοίκησης.

Ο Πύρρος Δήμας δεν θα ασχοληθεί με τη λάσπη. Τον απολογισμό για τα πεπραγμένα και το σχεδιασμό δράσης της επόμενης τετραετίας θα τον κάνει στην επόμενη γενική συνέλευση, μπροστά στα κυρίαρχα σωματεία, τα οποία και θα αποφασίσουν για την επόμενη διοίκηση.

Έως τότε το κύριο μέλημα του Προέδρου της ΕΟΑΒ είναι η σωστή προετοιμασία της Προολυμπιακής ομάδας και η υλοποίηση των αγωνιστικών, εγχώριων και διεθνών υποχρεώσεων της ομοσπονδίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψυχρολουσία από την απόφαση του Moody’s! 

Ο οίκος αξιολόγησης δεν έδωσε στη χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα και με ανάλυσή του δεν άλλαξε τις προοπτικές ούτε τη βαθμολογία

More Articles Like This