Σε ομίλους, χάσει κερδίσει! Απευθείας στα πλέι οφ του Champions League ο Ολυμπιακός

Must Read

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον πρωταθλητή! Ο Ολυμπιακός... κέρδισε έναν γύρο στα προκριματικά του Champions League, λόγω Γιουβέντους.

Συγκεκριμένα, η πρόκριση της Λιόν επί της Γιουβέντους στέλνει απευθείας τους πρωταθλητές Ελλάδας στα πλέι οφ του Champions League στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ του εξασφαλίζει τους ομίλους του Europa League σε περίπτωση που αποκλειστεί!

Αν η Λιόν δεν κάνει το… θαύμα, που θα είναι η κατάκτηση του Champions League, τότε ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απευθείας στα πλέι οφ του Champions League. Και σε περίπτωση αποκλεισμού του, θα έχει εξασφαλισμένη τη θέση στους ομίλους του Europa League. Η μεγάλη πρόκριση των Γάλλων επί της Γιουβέντους στο Τορίνο (έχασαν 2-1, αλλά προκρίθηκαν λόγω του υπέρ τους 1-0 στον πρώτο αγώνα) έφερε το… δώρο για την ομάδα του Μαρτίνς, η οποία κέρδισε έναν γύρο, και από τον τρίτο προκριματικό γύρο θα αγωνιστεί απευθείας στα πλέι οφ του Champions League στις 25 Σεπτεμβρίου (τα ματς είναι διπλά).

Περίεργη χρονιά

Από τη στιγμή που η Λιόν θα είναι στο Final 8 του Champions League τις ημέρες των κληρώσεων για τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (στις 9 και 10 Αυγούστου), δεν θα ξέρουμε ποια θα έχει κατακτήσει το φετινό τρόπαιο στην πιο περίεργη χρονιά όλων των εποχών.

Κάτι που σημαίνει ότι οι κληρώσεις θα γίνουν με το access list που υπάρχει τώρα. Οταν στις 23 Αυγούστου ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης και αν αποτελεί ομάδα που έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος, το… ντόμινο θα είναι το εξής:

Ο πρωταθλητής (Αγιαξ) της 11ης χώρας (Ολλανδία) στο ranking της UEFA θα μπει κατευθείαν στους ομίλους και όχι στα πλέι οφ.

Οι πρωταθλητές (Σλάβια και Ολυμπιακός) της 13ης και 14ης χώρας (Τσεχία και Ελλάδα) στο ranking της UEFA θα μπουν στα πλέι οφ και όχι στον 3ο προκριματικό γύρο.
Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του παρουσία τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Είτε μέσω του Champions League είτε μέσω του Europa League.

Η Ελλάδα βουλιάζει στη βαθμολογία! Η Ελβετία με την πρόκριση της Βασιλείας στο Final 8 πέρασε την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, που κατρακύλησε στη 18η θέση της σχετικής κατάταξης, με τον πρωταθλητή της σεζόν 2020-21 να αρχίζει τις υποχρεώσεις του τη σεζόν 2021-22 από τον πρώτο προκριματικό του Champions League.

Η Ελβετία

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουλβς και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Final 8. Αυτό έφερε το τέλος της ευρωπαϊκής παρουσίας των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι φέτος συγκέντρωσαν 3.100 πόντους στην Ευρώπη, από τους συνολικά 4.900 που πήραν οι ελληνικές ομάδες στο σύνολό τους. Κάτι που, όπως προαναφέραμε, έφερε την Ελλάδα στη 18η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 26.300 βαθμούς, αφού η Βασιλεία που πήρε την πρόκριση επί της Αϊντραχτ βρέθηκε στο Final 8, ενώ η Ελβετία βρέθηκε αυτόματα στους 26.400, αφήνοντας πίσω της την Ελλάδα.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This