Τελικά… τελικός: ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Must Read

Αφού πέρασε από… σαράντα κύματα, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα γίνει την Κυριακή (21.00) στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για 8η φορά.

Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις, επιστολές, ελέγχους και αναβολές, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας 2020 θα πραγματοποιηθεί στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, αφού τη Ριζούπολη δεν την ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ κρίθηκε ακατάλληλη και για λόγους ασφαλείας.

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με παρόντα τον αρχηγό της, αφού, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τους Γιώργο Σηφάκη και Χάρη Δάντση, ο Πέτρος Μάνταλος έμεινε στην ομάδα, όμως, ο Καρέρα δεν θα έχει στη διάθεσή του κανένα νέο παίκτη (οι μεταγραφές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής), ούτε φυσικά τον Αραούχο, τον Χουλτ και τον Βράνιες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει πίστη και αισιοδοξία ότι η ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος και θα ξεκινήσει ιδανικά τη χρονιά, εν όψει και των ευρωπαϊκών παιχνιδιών που πλησιάζουν.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού είχε χάσει με 3-2 στον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει το εμπόδιο του Άρη στη Θεσσαλονίκη, ισοφαρίζοντας σε 2-1 στις καθυστερήσεις και στο έξτρα μισάωρο πήρε το 2-2.

Η «Ένωση» θα διεκδικήσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο, αφού από το 2016 δηλώνει πάντα παρούσα στον τελικό και θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τους «ερυθρόλευκους» για 8η φορά για τον τίτλο. Τις προηγούμενες 7 φορές η ΑΕΚ πανηγύρισε 4 κατακτήσεις, ενώ οι Πειραιώτες 3. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν τη σεζόν 2015-16, με τους «κιτρινόμαυρους» να νικούν με 2-1 χάρη σε τέρματα του Μάνταλου και του Τζιμπούρμ, ενώ για τους ηττημένους είχε σκοράρει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Έτσι όπως έχουν οριστεί οι κανόνες του παιχνιδιού από την Ομοσπονδία, αλλά και για ιατρικούς λόγους, ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ δίχως πολλά από τα βασικά του στελέχη, που τον οδήγησαν στον τελικό της διοργάνωσης που διεκδικεί στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεσή του τους Τσιμίκα και Ελαμπντελαουί, που μεταγράφηκαν σε Λίβερπουλ και Γαλατασαράι (ως ελεύθερος), αντίστοιχα, τον τραυματία Σα, τους Σεμέδο και Τζολάκη που «χτυπήθηκαν» από τον κορονοϊό, καθώς και τον Γκασπάρ, του οποίου ο δανεισμός από τη Σπόρτινγκ ολοκληρώθηκε. Συνεπώς, ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα με απόφαση της ΕΠΟ (όπως φυσικά και ο κόουτς της «Ένωσης») να χρησιμοποιήσει κανέναν νεοαποκτηθέντα (Κρίστινσον, Χολέμπας, Ραφίνια), αναγκάζεται να παρατάξει μια ενδεκάδα που δεν θα επέλεγε ούτε σε φιλικό προετοιμασίας. Ακόμη κι έτσι όμως ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος: Η κατάκτηση και του δεύτερου εγχώριου τίτλου της σεζόν που δεν έχει κλείσει, ενώ έχει αρχίσει η προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο! Μάλιστα, ο Ιβηρας κόουτς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή που τον έφερε στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, προχωρώντας σε αλλαγή συστήματος. Από τη στιγμή που δεν έχει τα απαραίτητα «υλικά» για να παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-3-3, δούλεψε αρκετά το προηγούμενο διάστημα το 3-5-2. Πιθανότατα οι Μασούρας και Ραντζέλοβιτς θα κληθούν να παίξουν στις δύο πτέρυγες, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν «καθαρόαιμα» μπακ, ενώ Αβραάμ – Σισέ – Μπα θα βρεθούν στην τριάδα της άμυνας. Μετά βίας οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν αποστολή.

Elite σφυρίχτρα!

Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ θα είναι ο διαιτητής του κυριακάτικου τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Πολύπειρος και elite διαιτητής, ο 45χρονος Γερμανός σφύριξε στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ και έχει ταξιδέψει ξανά στην Ελλάδα για να διαιτητεύσει ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, όπως την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα το 2018, αλλά και παλαιότερα τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κάτοχος διδακτορικού στη νομική, προήχθη στην Μπούντεσλιγκα το 2004 και έγινε διεθνής τρία χρόνια αργότερα.

Βοηθοί του Μπριχ θα είναι ο Μαρκ Μπορς και ο Στέφαν Λουπ και τέταρτος ο Ντάνιελ Σλάγκερ. Στο VAR θα είναι ο Τομπάιας Ράιχελ και AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This