Οι «φύλακες άγγελοι» του εξωτερικού: Δέκα… ξενιτεμένοι Έλληνες γκολκίπερ που υπερασπίζονται δοκάρια της αλλοδαπής!

Άλλοι γράφουν ιστορία και άλλοι παίζουν για το κέφι τους

Must Read

Είναι οι «φύλακες άγγελοι» των ομάδων και κάποιοι από αυτούς πραγματικά διαπρέπουν. Αναφερόμαστε σε 10 Έλληνες τερματοφύλακες που βγάζουν το ψωμί τους και ορισμένοι εξ αυτών το… παντεσπάνι τους με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό!

Από τους «διαφημισμένους», Βλαχοδήμο (βασικός τερματοφύλακας και της Εθνικής μας ομάδας), Μπάρκα, Ανέστη  μέχρι και τους Γκέλιο, Ταμπάκη και Στεργιάκη.

Ας τους γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα:

1. Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα, λήξη συμβολαίου 30/6/2024)
Τεράστια η αξία του! Το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό με προορισμό την Μπενφίκα. Καθιερώθηκε άμεσα στη ομάδα της Λισαβόνας, έχοντας συμπληρώσει 106 συμμετοχές. Φέτος σε 7 ματς πρωταθλήματος έχει δεχθεί 9 γκολ κρατώντας το «μηδέν» σε τρία παιχνίδια. Στην περυσινή σεζόν κατέγραψε 16 clean sheets (= αγώνες χωρίς να δεχτεί τέρμα) σε 33 εμφανίσεις στην Primeira Liga!

2. Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ, λήξη συμβολαίου 31/5/20024)
Τα περίμενε καλύτερα! Πήγε στην Σέλτικ καλοκαίρι. Σε 9 ματς πρωταθλήματος ο 26χρονος γκολκίπερ δέχθηκε 6 γκολ, ενώ σε 5 αγώνες διατήρησε απαραβίαστη την εστία. Στις 25 Οκτωβρίου απουσίασε λόγω τραυματισμού από το ματς με την Αμπερντίν και, μολονότι αποθεραπεύθηκε, έχασε την θέση του από τον Σκοτ Μπέιν.

3. Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης, λήξη συμβολαίου 30/6/2022)
Αιώνιο ταλέντο! Στα 21 του είχε προλάβει να αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ έχει περάσει από Μάιντς και Νότιγχαμ Φόρεστ. Από το καλοκαίρι του 2018 ανήκει στη Βέρνερ Βρέμης, δίχως να έχει πάρει πολλές ευκαιρίες. Δεν έχει ξεκινήσει φέτος σε κανένα ματς της γερμανικής ομάδας, ενώ συνολικά μετρά 2 συμμετοχές στη Bundesliga και 4 στην αγγλική Championship.

4. Γιάννης Ανέστης (Γκέτεμποργκ, λήξη συμβολαίου 31/12/2021)
Βασικός και πρωταγωνιστής! Το καλοκαίρι του 2018, έπειτα από τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ, ο 29χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε στη Χάποελ Μπερ Σέβα. Στο Ισραήλ δεν έμελλε να μακροημερεύσει, ωστόσο δεν άργησε να βρει νέα ομάδα. Ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την Γκέτεμποργκ και στην πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 30 ματς, κρατώντας σε 10 εξ αυτών το «μηδέν». Τον περασμένο Ιούλιο κατέκτησε το Κύπελλο Σουηδίας. Στην τρέχουσα σεζόν, όμως, σε 27 παιχνίδια έχει δεχθεί 40 γκολ!

5. Κωνσταντίνος Λάμπρου (Βάαλβαϊκ, λήξη συμβολαίου 30/6/2021)
Παιδί της Τουλίπας! O 29χρονος γκολκίπερ από τα 13 του βρίσκεται στην Ολλανδία έχοντας αγωνιστεί σε Φέγενορντ, Εξέλσιορ, Βίλεμ, Άγιαξ και Φίτεσε. Από τον περασμένο Ιούνιο ανήκει στην Βάαλβαϊκ στην Eredivisie. Σε 9 ματς πρωταθλήματος έχει δει 16 φορές την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Το παλεύει….

6. Ορέστης Καρνέζης (Λιλ, λήξη συμβολαίου 30/6/2023)
Έλαμψε στην Ιταλία! Εδώ και 7 χρόνια βγάζει το ψωμί του στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτη η παρουσία του στην Ουντινέζε όπου ξεκίνησε στην ενδεκάδα σε περισσότερα από 100 ματς. Ακολούθησαν Γρανάδα, Γουότφορντ, Νάπολι, ενώ από τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της μεταγραφής του Οσιμέν στη Νάπολι, βρέθηκε στη Λιλ. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί, μέχρι στιγμής, στον γαλλικό σύλλογο.

7. Γιάννης Γκέλιος (Χόλσταϊν Κίελ, λήξη συμβολαίου 30/6/2022)
O 28χρονος γκολκίπερ, ο οποίος έχει καταγράψει συμμετοχές και με την Εθνική Ελπίδων, μέχρι το 2018 αγωνιζόταν στην Β’ ομάδα της Άουγκσμπουργκ. Ακολούθησε η Χάνσα Ροστόκ στη Γ’ Γερμανίας, ενώ από το καλοκαίρι του 2019 ανήκει στο ρόστερ της Χόλσταϊν Κίελ. Έχει ξεκινήσει στην ενδεκάδα σε 6 ματς, έχοντας δεχθεί 7 τέρματα. Σε 2 αναμετρήσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

8. Αντώνης Στεργιάκης (Μπλάκμπερν Ρόβερς, λήξη συμβολαίου 30/6/2023)
Μεγάλο ταλέντο. Έχοντας κάνει ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 17 ετών στη Σλάβια Σόφιας και 66 συμμετοχές έκανε τον περασμένο μήνα το μεγάλο άλμα στην καριέρα του για την Μπλάκμπερν (Championship). Ήδη έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της αγγλικής ομάδας, ενώ έχει καταγράψει 2 συμμετοχές στην Premier League 2.

9. Αλέξανδρος Ταμπάκης (Νορθ Καρολάινα, λήξη συμβολαίου 30/11/2020)
Ο άλλοτε γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και της Νίκη Βόλου από το 2016 αγωνίζεται στις ΗΠΑ. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Έλληνας που υπέγραψε στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ, παίζοντας μια φορά στο MLS. Στα 27 του είναι βασικός τερματοφύλακας του Nορθ Καρολάινα FC. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει παρουσία σε 14 ματς, έχοντας δεχθεί 20 γκολ και έχοντας πετύχει 3 clean sheets.

10. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Θόρσνμπι, λήξη συμβολαίου 30/6/2021)
Για την πλάκα του! Στα 42 του βρίσκεται στη «δύση» της καριέρας του. Αγωνίστηκε σε 277 ματς στην Αγγλία με τα χρώματα των Χάρτλπουλ, Κόβεντρι, Σουόνσι, Μίντλεσμπρο και Κάρντιφ, ενώ, πλέον, κάνει το κέφι του στην… 7η κατηγορία, ως τερματοφύλακας της Θόρνσμπι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This