Τα… φιντάνια που έλαμψαν το 2020 στα γήπεδα και σίγουρα, θα μας «θαμπώσουν» τη νέα χρονιά!

Oι νέοι δεν είναι μόνο ωραίοι αλλά όπως φαίνεται ήρθαν για να... εκθρονίσουν τα αστέρια της «στρογγυλής Θεάς»!

Must Read

Το 2020 φτάνει στο τέλος του. Η πανδημία του κορωνοϊού σάρωσε τα πάντα και στον αθλητισμό. Δεν έγιναν ούτε Ολυμπιακοί Αγώνες ούτε το Euro.

Αρκετά πρωταθλήματα σε διάφορα αθλήματα ανέδειξαν πρωταθλητές στα χαρτιά και άλλες τα ολοκλήρωσαν κουτσουρεμένα και όπως να ‘ναι. Το 2020 ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη και περίεργη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη. Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να διαφοροποιήσουν τις μέχρι τότε συνήθειες τους και να μπουν σε μια νέα πραγματικότητα.

Σε νέα πραγματικότητα μπήκε και το ποδόσφαιρο, που δεν κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστο από την επέλαση του ιού. Τα πρωταθλήματα αρχικά διακόπηκαν, οι ομάδες σταμάτησαν τις προπονήσεις και οι διοργανώσεις, όπως ακόμα και το Champions League, αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Πολλές ομάδες είδαν τα όνειρά τους να πηγαίνουν «περίπατο» λόγω των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν και κυρίως είδαν τα οικονομικά τους να πλήττονται σε μεγάλο βαθμό. Τη χρονιά που φεύγει δεν θέλει να τη θυμάται κάνεις.

Παρ’ όλα αυτά το 2020 μάς αφήνει παρακαταθήκη μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του μέλλοντος. Παίκτες που θα μας κάνουν να παραμιλάμε…

Ερλινγκ Χάαλαντ: Ο ψηλός εκτελεστής της Ντόρτμουντ

Ο Χάαλαντ πανηγυρίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο

Αδιαμφισβήτητα ο Νο 1 νέος ποδοσφαιριστής για το 2020 είναι ο Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός, γεννημένος το 2000, έκανε την εμφάνισή του και άφησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο άφωνο με αυτά που κατάφερε από την αρχή της σεζόν. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, ο Χάαλαντ έκανε πράγματα που ακόμα και ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα ζήλευαν και σε καμία περίπτωση δεν έκαναν όταν ήταν στην αντίστοιχα ηλικία. Το κοντέρ ξεκίνησε να γράφει στη Σάλσμπουργκ. Ο μεγαλόσωμος σέντερ φορ σε 22 συμμετοχές με τη Σάλσμπουργκ στο πρώτο μισό της σεζόν κατάφερε να βρει δίχτυα 28 φορές, κάνοντας το όνομά του ξακουστό σε όλη την Ευρώπη. Στην πρώτη συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σκόραρε 8 φορές στα 6 ματς της φάσης των ομίλων και έσπασε διαδοχικά ρεκόρ. Μόλις τον Ιανουάριο του 2020, λίγους μήνες αφότου μας συστήθηκε, ο Νορβηγός πήρε μεταγραφή για την Ντόρτμουντ. Σχεδόν έναν χρόνο μετά μετρά άλλα 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Βεστφαλούς, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για παίκτη «χρυσάφι», καθώς η χρηματιστηριακή αξία του στο transfermarkt έχει εκτοξευτεί στα 100.000.000 ευρώ.

Τζέιντον Σάντσο: Ένας Άγγλος από τη Γερμανία

Ο Σάντσο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ

Ο Τζέιντον Σάντσο μπορεί να μην έκανε την πρώτη του εμφάνιση την προηγούμενη σεζόν, αλλά μέσα στο 2020 έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με «ταβάνι», που αγγίζει τους κορυφαίους του είδους. Παίκτης και αυτός της Ντόρτμουντ, μπορεί να μην είχε τη συνηθισμένη πορεία των άλλων Άγγλων ποδοσφαιριστών που εξελίσσονται μέσα από αγγλικά προγράμματα και αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά με τον δικό του τρόπο κατάφερε να ξεχωρίσει, να γίνει ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της εποχής και να κάνει τους συμπατριώτες του να κυνηγούν όσο τίποτα την επιστροφή του στο Νησί. Επίσης γεννημένος το 2000, ο Σάντσο έχει ήδη αποδείξει ότι ήρθε για να μείνει. Με τη χρηματιστηριακή αξία του να αγγίζει τα 100.000.000 ευρώ, όπως και στην περίπτωση του Χάαλαντ, ο Σάντσο είναι παίκτης που κατέχει πολύ το άθλημα και η τεχνική του κατάρτιση γίνεται αντιληπτή ακόμα και από τον πιο αδαή από ποδόσφαιρο. Ασφαλώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που θα μεσουρανεί για πολλά χρόνια.

Ανσού Φατί: Το next big thing της Μπάρτσα

Ο Φατί προσπαθεί να κοντρολάρει την μπάλα

Ο Ανσού Φατί είναι το νέο μεγάλο πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα και ο άνθρωπος που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα γίνει ο επόμενος ηγέτης των Καταλανών. Για πολλούς, μάλιστα, πρόκειται για τον νέο Λιονέλ Μέσι. Προϊόν της μασία, ο Ανσού Φατί πρόλαβε από τα 16 του μόλις χρόνια να μας κάνει να πιστέψουμε ότι κάτι ιδιαίτερο έχει αυτός ο ποδοσφαιριστής. Με περίσσιο θράσος για το νεαρό της ηλικίας του, στάθηκε στην Μπαρτσελόνα και εκμεταλλευόμενος τις απουσίες του συλλόγου κατάφερε να ξεχωρίσει. Μάλιστα, στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ανήκει το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας, του νεότερου σκόρερ σε clasico τα τελευταία 73 χρόνια και του νεότερου σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Και μόνο αυτά τα επιτεύγματά του δείχνουν ότι είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση που έχει όλα τα φόντα να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία.

Χρήστος Τζόλης: Tο αετόπουλο της Τούμπας

Ο Τζόλης στο ματς με την Αϊντχόφεν

Είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο ταλέντο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης δεν συμπεριφέρεται ως ταλέντο αλλά ως ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να απέχει σε χρηματιστηριακή αξία από τους συναδέλφους του, αλλά η εξέλιξή του είναι ραγδαία και μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη τον… φλερτάρουν. Σε κάθε ματς αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι είναι έτοιμος παίκτης. Και σε σχέση με άλλους παίκτες που είχαν εντυπωσιάσει στην ηλικία του έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: την επαφή με τα δίχτυα. Το γκολ. Είναι δείγμα σπουδαίας ικανότητας ένας μέσος να σκοράρει. Δείχνει ότι είναι ταπεινός και αν συνεχίσει να δουλεύει και δεν έχει τραυματισμούς, το μέλλον τού ανήκει. Ο προπονητής σε έναν παίκτη μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση (πάρα πολύ), τη δύναμη (πάρα πολύ), την ταχύτητα (ελάχιστα) και φυσικά την τακτική. Σε δύο όμως στοιχεία απαραίτητα για επιδόσεις επιπέδου δεν μπορεί να επέμβει. Είναι στο DNA του ποδοσφαιριστή. Η γρήγορη σκέψη και το «καθαρό» μυαλό. Αυτά που διαθέτει πλούσια ο Τζόλης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This