Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Πρόεδρος ΙΟΠ: Παραιτείται και καταγγέλλει την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ότι άφησε εκτεθειμένη τη Σ. Μπεκατώρου

«Ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή»

Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του, τόσο ως συμπαράσταση στη Σοφία Μπεκατώρου, όσο και ως υπεράσπιση του κύρους του θεσμού της Ομοσπονδίας και της ιστορίας του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Ζήτησε μάλιστα και την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Και αυτό γιατί μετά την αποκάλυψη της χρυσής Ολυμπιονίκη ότι είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία την άφησε εκτεθειμένη και η αντίδρασή της ήταν κατώτερη των περιστάσεων, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου.

Διαβάστε ακόμα: Θυμήθηκε να κάνει δήλωση και η Λ. Μενδώνη για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

«Ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, ‘ως δυσάρεστο περιστατικό», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Μάλιστα, τα όσα λέει στη συνέχεια εκθέτουν την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία:

«Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε. Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ