Eurobasket 2021: Επική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στο φινάλε! (video)

Με το «Ελλάς ολέ, ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ» πανηγύρισαν τα κορίτσια!

Must Read

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Γυναικών έκανε το δικό της μικρό θαύμα στη Λιουμπλιάνα! Δια χειρός Μαριέλλας Φασούλα (κόρη του Παναγιώτη Φασούλα) σφραγίστηκε η πρόκριση στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Με το «Ελλάς ολέ ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ» τα κορίτσια πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση. Η «γαλανόλευκη» πήρε το πολυπόθητο +18 με το τελικό 73-55 επί της Βουλγαρίας στην Στόζιτσε Αρένα και μαζί το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ 2021!

Η ελληνική ομάδα μπήκε στο παρκέ γνωρίζοντας πως μόνο η νίκη δεν θα ήταν αρκετή. Μετά από το 5-0 της Βουλγαρίας, βρήκε τον καλό της εαυτό με πίεση, κλεψίματα και συνεργασίες και έφτασε στο 8-15 (6’20’’) και για πρώτη φορά στο +10 (10-20, 8’10’’) από την Ελεάννα Χριστινάκη. Η Σταμολάμπρου έγραψε το 11-23 (11’), αλλά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου οι τυπικά γηπεδούχες βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και πλησίασαν (23-28, 15’) και μείωσαν στους δύο (33-35, 19’40’’).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο για να φτάσει στο 38-49 (26’30’’). Η Κατερίνα Σωτηρίου με «γκολ φάουλ» οδήγησε στο +18 που ήταν η διαφορά κλειδί για την πρόκριση (48-64, 35’). Η Σπανού (στην 100η της συμμετοχη) έγραψε και το 49-68 (36’24’’) με τη Βουλγαρία να μειώνει (55-70, 38’40’’).

Η Φασούλα ήταν αυτή που έδωσε τη χαριστική βολή με καλάθι και φάουλ στα 12′ για το τέλος, γράφοντας το 55-73!

Τα δεκάλεπτα: : 11-20, 33-37, 42-52, 55-73

Ελλάδα (Μασλαρινός): Χριστινάκη 15, Νικολοπούλου 9, Παυλοπούλου 13, Σπανού 14, Σπυριδοπούλου 3, Φασούλα 16, Γέμελος, Σωτηρίου 3, Σταμολάμπορου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός μοίραζε συγχαρητήρια μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε:

«Ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να παλέψουμε και τα 40 λεπτά κάθε μπάλα, κάθε φάση. Γνωρίζαμε ότι δεν θα είχαμε εύκολο έργο. Μόνο αυτές οι παίκτριες θα μπορούσαν να καταφέρουν αυτό που πετύχαμε. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, χτίζαμε σιγά σιγά διαφορά και στο τέλος ήμασταν αυτοί που χαμογελάσαμε. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να παραμείνουμε πνευματικά και σωματικά σταθεροί και συγκεντρωμένοι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας που ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη, καθώς κυνηγούσαμε μεγάλο σκορ. Είμαι περήφανος για την ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα και σε όλο το σταφ για όσα έκαναν προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη. Αυτή η Εθνική έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Πήραμε την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ που ήταν ο μεγάλος μας στόχος και πλέον πάμε για τον επόμενο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This