Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Πέθανε ο θρυλικός μπασκετικός ατζέντης Λουτσιάνο Καπικιόνι

Απ' τον Κούκοτς και τον Σαμπόνις, στον Τζινόμπιλι και τον Παπαλουκά

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές στο χώρο των μάνατζερ στο μπάσκετ, ο Λουτσιάνο Καπικιόνι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Ιταλός, ιδρυτής και ψυχή του πρακτορείου Interperformances για 35 χρόνια, ήταν ένας πιο γνωστούς ατζέντηδες, εκπροσωπώντας μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ όπως οι Τόνι Κούκοτς, Άρβιντας Σαμπόνις, Σάσα Ντανίλοβιτς, Μανού Τζινόμπιλι, Γιαν Τάμπακ, ενώ είχε διατελέσει μάνατζερ και του Θοδωρή Παπαλουκά.

Ίδρυσε την ομάδα μπάσκετ Ρίμινι και την ομοσπονδία του Σαν Μαρίνο, όπου μετακόμισε για φορολογικούς λόγους κι από εκεί διηύθυνε τις επιχειρήσεις του.

Υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Σαν Μαρίνο από το 1979 έως το 1984, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας και του Λος Άντζελες και διορίστηκε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Αγίου Μαρίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας του 1980.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’70, ο Καπικιόνι έγινε πρωτοπόρος στα παγκόσμια αθλήματα, ιδρύοντας την πρώτη ομάδα American College Cycling Team στο Michigan State University το 1965, πριν αναλάβει καθήκοντα ιδρυτή και προέδρου της Ομοσπονδίας Μπάσκετ του Σαν Μαρίνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ