Πώς οι γονείς γίνονται σύμμαχοι των παιδιών στο σπίτι και στον αθλητισμό

Must Read

Η επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ δίνει χρήσιμες συμβουλές

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς με μικρά παιδιά στο σπίτι; Και πώς μπορούν να παρεμβαίνουν με ορθό και αποτελεσματικό τρόπο στις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους; Η επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ δίνει στους γονείς απλές και χρήσιμες συμβουλές τόσο για την οριοθέτηση κανόνων στο σπίτι, όσο και για τα όρια που θα πρέπει να τηρούν οι ίδιοι όταν εμπλέκονται στα αθλητικά δρώμενα των παιδιών τους.

Μέσα από την πλατφόρμα Sports Academies Online, η εκπαιδευτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, υπεύθυνη της ομάδας ψυχολόγων του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, εξηγεί ότι η επιβολή κανόνων στα παιδιά αποτελεί «δίχτυ ασφαλείας». Εξίσου σημαντικό όμως, όπως επισημαίνει, είναι η τήρηση των κανόνων και από τους γονείς. Δείτε το βίντεο:

“Οριοθέτηση κανόνων στα παιδιά από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ”

Σύμφωνα με την ψυχολόγο-αθλητική ψυχολόγο Φρόσω Πατσού, οι γονείς μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αθλητική πορεία των παιδιών τους. Στο παρακάτω βίντεο εξηγεί τους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας, μέσα από τους οποίους οι γονείς θα γίνουν σύμμαχοι των μικρών αθλητών:

Ο σωστός δρόμος για την πρόοδο των παιδιών στον αθλητισμό από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Η πλατφόρμα Sports Academies Online δίπλα σε 18.000 παιδιά

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει 178 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ από όλη την Ελλάδα. Μέσα από την πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα Sports Academies Online παραμένει κι εφέτος δίπλα στα 18.000 παιδιά των ακαδημιών, τους προπονητές και τους γονείς τους, παρέχοντάς τους επιστημονικό υλικό και προπονητικές κατευθύνσεις.

Η πλατφόρμα ανανεώνεται συνεχώς με νέο υλικό, σε μεγάλο μέρος του οποίου έχει πρόσβαση και το ευρύ κοινό, μέσω της ιστοσελίδας Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This