EuroLeague: Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 75-61 τη Ζενίτ με «υπογραφή» Σπανούλη! (video)

Ολική επαναφορά στο β' μέρος, με φοβερή άμυνα στην τελευταία περίοδο

Must Read

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το αμυντικό… όπλο του και οδήγησε τον -βαθμολογικά αδιάφορο- Ολυμπιακό σε μια εντυπωσιακή νίκη επί της Ζενίτ με 75-61, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague, χάρη στην ολική επαναφορά του β’ μέρους!

Η ομάδα του Πειραιά θύμισε και πάλι «ασανσέρ» στην απόδοσή της, αφού βρέθηκε στο -16 (30-46) στις αρχές της 3ης περιόδου, αλλά έκτοτε και μέχρι το 30ο λεπτό, οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Σάσα Βεζένκοφ πέτυχαν τους 20 από τους 24 πόντους της ομάδας τους!

Στην 4η περίοδο, ο Σπανούλης έβαλε την αρχηγική «υπογραφή» του, οι Πειραιώτες έκαναν επιμέρους σκορ 21-5 με «γρανιτένια» άμυνα και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ προσπαθούσε να καταλάβει πως είχε χάσει αυτό το παιχνίδι μέσα από τα… χέρια του και με τον Κέβιν Πάνγκος να μετρά 20 πόντους με 5/10 τρίποντα.

Βελτίωσαν το ρεκόρ τους

Χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος το πρωί σήμερα (12/3) υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον αυχένα, και τους Χασάν Μάρτιν και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι», που με τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 12-17.

Την ίδια ώρα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τη 2η αυτή διαδοχική ήττα της υποχώρησε στο 16-13, αλλά παρέμεινε στην 8η και τελευταία προνομιούχο θέση που δίνει πρόκριση στα πλέι οφ, μετά τη βαριά ήττα της Ζαλγκίρις από την Αναντολού Εφές (89-62) στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 15-28, 30-41, 54-56, 75-61

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον, Λαρεντζάκης 5 (1), Σπανούλης 16 (3), Σλούκας 2, Βεζένκοφ 13 (3), Πρίντεζης 6, Ζαν-Σαρλ 6, Τζένκινς 3 (1), Κουφός 4, Έλις 7, ΜακΚίσικ 13 (1)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Τσάβι Πασκουάλ): Ρίβερς 3 (1), Πάνγκος 20 (5), Χόλινς 5 (1), Τόμας, Μπάρον 3 (1), Κβοστόφ 6 (2), Πόιθρες 11, Πονίτκα 10 (1), Μπλακ, Γκουντάιτις 3

  • Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

https://youtu.be/ENLB8wb0C4o

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This