Αθηναίου και με τη… βούλα στον Παναθηναϊκό

Must Read

Στον Παναθηναϊκό και… επίσημα ανήκει πλέον ο Γιάννης Αθηναίου. Το «τριφύλλι» με την απόκτηση του 31χρονου γκαρντ «έκλεισε» ουσιαστικά το ρόστερ της και είναι πανέτοιμο για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά η «πράσινη» ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου για ένα χρόνο.

Ο Γιάννης Αθηναίου γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1988 στην Αθήνα, έχει ύψος 1.94μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006 με την ομάδα του Ηλυσιακού, όπου και παρέμεινε για μία τριετία (2006-2009), πριν μετακομίσει στον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2009. Το 2011 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΚΑΟΔ ως δανεικός από τον Πανιώνιο, ενώ το 2012 επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το καλοκαίρι του 2013 ο Αθηναίου μετακινήθηκε στον Άρη όπου είχε 22 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα μετρώντας κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ.

Η εξαιρετική του σεζόν με τους «κίτρινους» τον έφερε στο φινάλε της σεζόν 2013/2014 στην ΑΧ Armani Milan. Ακολούθησε η τουρκική Eskisheir, στην οποία αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν 2014/2015 πριν «μετακομίσει» στην ΑΕΚ όπου και παράμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν. Επόμενος «σταθμός» της καριέρας του ήταν ο Ολυμπιακός με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για δύο χρόνια και το 2016 κατέκτησε μάλιστα το πρωτάθλημα Ελλάδος. Το 2017 αγωνίστηκε στον Άρη, ενώ τη σεζόν 2018/2019 έπαιξε στον ΠΑΟΚ και στη γαλλική Fos Provence.

Ο Γιάννης Αθηναίου είναι εν ενεργεία στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας 8.4 πόντους, 2.6 ασίστ και 1.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο».

Γιάννης Αθηναίου, ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μεταγραφή, ένα χρόνο, αποκτήθηκε ο Αθηναίου,

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This