«Πυροτέχνημα» η European Super League; Αποσύρονται η μία μετά την άλλη οι 12 συμμετέχουσες ομάδες!

Η Τσέλσι έσυρε τον χορό του ποδοσφαιρικού... Brexit από την ESL

Must Read

Σαν… πύργος από τραπουλόχαρτα καταρρέει η European Super League, μόλις 48 ώρες μετά την ανακοίνωση περί επίσημης σύστασής της, καθώς η μία μετά την άλλη οι 12 ομάδες που είχαν συμβάλει στην ίδρυσή της, φαίνεται πως κάνουν πίσω! 

Ως φαίνεται, η απειλή αυστηρών κυρώσεων από την UEFA, από τη μία, και η καθολική κατακραυγή από οπαδούς, φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά και από πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις από την άλλη, ήταν που οδήγησαν τους επικεφαλής κάποιων από τα 12 ιδρυτικά μέλη της European Super League να το ξανασκεφτούν και να εγκαταλείψουν, όπως όλα δείχνουν, το project.

Η πρώτη ομάδα που αποσύρθηκε από το project, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, είναι η Τσέλσι, ενώ βάσει πληροφοριών ακολουθούν η Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίσης, κοντά στην έξοδο βρίσκεται και η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε εισχωρήσει στη European Super League με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχαν διαρροές και αποχωρήσεις. Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, θέλοντας να δείξει ότι δεν ενεργεί δίχως τη συγκατάθεση των μελών του συλλόγου και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι το θέμα επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στα μέλη της.

Το δρόμο της εξόδου, εξάλλου, βλέπουν, επίσης, τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Άρσεναλ, με τις ραγδαίες εξελίξεις να φανερώνουν πως η πολυσυζητημένη κίνηση των «12» οδηγείται σε φιάσκο.

Μάλιστα, η όλη ιστορία προκάλεσε τριγμούς και στο εσωτερικό των ομάδων που συμμετείχαν στο, κατά τα φαινόμενα, εξαιρετικά αποτυχημένο εγχείρημα, με τον αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να παραιτηθεί και ο Αντρέα Ανιέλι από την προεδρία της Γιουβέντους, μία από τις ομάδες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της ESL.

Οι φίλαθλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς

O πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, είχε συνάντηση με παίκτες και προπονητικό επιτελείο, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, την ώρα που έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ οι οπαδοί των «Μπλε» είχαν στήσει λαϊκά δικαστήρια για την απόφαση της διοίκησης Αμπράμοβιτς να ενταχθεί ο σύλλογος στην κίνηση των «12».

Όταν, μάλιστα, άρχισε να διαδίδεται η φήμη περί απόσυρσης της Τσέλσι από την ESL, ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, όπως μαρτυρούν βίντεο που κατέκλυσαν τα social media, σαν το ακόλουθο:

https://twitter.com/TheEuropeanLad/status/1384565799877177344

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This